De ce s-a apucat Schwarzenegger de culturism

Primo, La Mulți Ani!

Secundo, voi știți că mai sunt circa 338 de zile și urmează Crăciunul? Cu colinde, cu atmosfera de iarnă și cu tot tacâmul, mai puțin zăpadă.

Iisus in iesle

Tertio, acum că s-au terminat sărbătorile de iarnă, poate ar fi cazul să vă apucați de sală. Sau de ceva. Unii înoată, alții joacă tenis, alții practică yoga, alții fac amor ca să scape de calorii iar alții storc fructe:

Și io am un blender, da-i cam desfăcut, că l-am dezasamblat într-o zi ca să-l spăl și așa a rămas de atunci, dat fiind că oricum nu l-am prea folosit. De regulă consum sucul de fructe direct din fructe. Dar într-o zi poate o să mă uit și la blenderul ăla.

Iar fructele le iau din magazin. Magazin în care astăzi unei femei oarecare, îmbrăcată sărăcăcios și cu mască pe figură, i s-a pus pata pe mine. Tocmai cumpărasem 14 moși de Crăciun mari (cu discount 50%), iar ea m-a întrebat unde-i găsește (adică în ce zonă a magazinului în care ne aflam amândoi), la care eu i-am răspuns că nu mai găsește dat fiind că i-am luat pe toți, dar găsește altele asemenea, tot de la Crăciun, tot cu 50% reducere, uite-acolo, numai că ea nu părea interesată atât de locul în cauză cât mai ales să mă țină de vorbă. La casă iarăși am dat peste ea și m-a întrebat dacă nu-i dau și ei un moș. I-am dat unul, după care a început din nou cu diverse, așa că mi-a sărit muștarul1deși nu cumpărasem muștar și am întrebat-o ceva gen ce tot are cu mine, la care ea că nu, doar vrea să știe dacă am card sau aplicație sau așa ceva pentru că astfel pot beneficia de reduceri… Mă rog, după ce i-am retezat-o scurt s-a făcut invizibilă. Acum, hainele mai treacă-meargă, că nici eu nu mă îmbrac la costum, prima impresie ne poate înșela, dar nu-mi plac femeile cărora le este frică de aer. Nici măcar nu i-am văzut fața. Și am luat și fructe, dar de la un alt magazin.

Greu să trăiești printre oameni, și ne tot înmulțim, iar de pe la mijlocul lui noiembrie am trecut de 8 miliarde. Rata natalității este mai mare decât rata mortalității, cum ar spune un statistician, dar dacă vă veți uita la pandemiile, războaiele și evenimentele din ultimii ani, veți constata că problema este în curs de rezolvare.

A trecut și ziua de 15 ianuarie, ocazie cu care Facebook-ul s-a umplut din nou de urări de la mulți ani adresate lui Mihai Eminescu din partea unora care nu cunosc nici măcar o pictură de-a lui. Iat-o pe ultima, în caz că sunteți curioși.

Majoritatea aproape că ați uitat de sărbători, iar unii chiar m-ați tras de mânecă în legătură cu activitatea mea de pe blog, chit că la mine, ca la Ivan Turbincă, este încă sărbătoare. Dar e drept că anul calendaristic a trecut, așa că vă întreb din nou: ce v-ați propus pentru anul în curs? Și mai ales când aveți de gând să mergeți la sală, ca să ardeți caloriile depuse de sărbători? Deși, după cum am văzut într-o poză, cea mai sigură metodă de a arde niște sute bune de calorii (aflate de exemplu într-o pizza) este să le lași suficient timp pe foc. Caz în care… se vor arde.

Și pentru că tot a venit vorba de sală (și n-aș vrea să mă acuzați de clickbait), știați ce l-a mânat pe Arnold Alois Schwarzenegger să se apuce de tras la fiare, respectiv bodybuilding sau culturism? Ne-o spune chiar el, într-o emisiune din 1988.


 

Voiam să închei cu ceva spumos, dar poate data viitoare. Până atunci, o îmbrățișare caldă, că cică azi e ziua internațională a îmbrățișărilor (iar dacă nu e, o putem face noi), și un an nou minunat!

8 Replies to “De ce s-a apucat Schwarzenegger de culturism”

  1. Printre altele, eu mă uit la The Office-ul american pentru a patra oară. Posibil să am o problemă. Sau mai multe.

  2. Îmbrăţişările au haz doar ca preludiu pentru un contact mult mai… penetrant. Altminteri la ce bun să te lipeşti de altă jivină (dacă nu e pisică)?

    Şi la ce bun să-ţi propui ceva pentru anul în curs – sau în general vorbind? Oricum socoteala de-acasă nu se potriveşte cu aia din târg! Când nu-ţi propui nimic, se rezolvă multe de la sine.

    Mno, la mulţi ani fără mască!

  3. @Vladen

    Practic, e ciocolată (decentă) la jumate’ prețul pentru că-i în formă de Moș Crăciun „expirat”. 🙂

    @Cudi

    Mihai știe că te-ai măritat cu jobul? 🙂 În România când te reîntorci? 😛

    @dama de ghindă

    Nu-i adevărat. Poți îmbrățișa pe cineva pentru că ți-e drag de el/ea. Nu-i musai să urmeze ceva erotic. Îmbrățișarea e în primul rând afectivă și abia apoi erotică.

    Uneori e bine să nu-ți propui nimic, mai ales dacă ești prea încrâncenat și trăiești după un program fix, adică ai o viață aproape robotică. Dar alteori e bine să-ți propui – fie și pentru a avea ocazia să te amuzi la sfârșit de câte ți-au ieșit și de câte nu. Și apoi, e mai bine să trăiești (adică să ai niște obiective) decât să te trăiască viața (adică să treci pasiv prin ea ca geamantanul prin gară).

    Sau poți să-ți propui ceva în anumite direcții (de exemplu: achiziții de bunuri personale, job) și în altele să fii deschis la orice.

  4. @Aldus
    Am văzut, mai ales în filme, că alţii pot să se tot îmbrăţişeze. Mie personal îmi repugnă.

    Când îmi propun se cheamă că-mi impun. Şi aşa în viaţă ni se impun prea multe lucruri. Măcar eu să nu-mi impun mie nimic! 😛

  5. Din ce-am observat, femeilor în general le place să fie îmbrățișate. Ce spui tu pare să se încadreze la capitolul excepții. But to each their own, I guess.

  6. Eu mi-am propus, pentru 2023, să mi se rupă de orice mă sperie/deranjează/enervează/plictisește.
    P.S: Bun revenit pe blogul Aldusesc! Mă pregăteam să te întreb, zilele astea, dacă mai trăiești, dar nu mai e cazul.

Leave a Reply