La o postare de Facebook în care autorul face pariu că Georgescu Călin n-ar fi în stare să scoată nici măcar 5500 de oameni în stradă, cineva comentează:
Și cum s-ar explica faptul că a avut 2 milioane de voturi?! Și chiar și acum este primul în unele sondaje! Toată lumea e îngrozită că va câștiga, cumva, funcția de președinte!
Comentariul de mai sus conține o eroare logică subtilă, dar foarte importantă. Ați observat-o? Dacă Georgescu va ajunge președinte pentru că se bucură într-adevăr de o susținere populară masivă, care i-ar determina pe mai mult de 50% dintre alegătorii prezenți la urne să pună ștampila pe numele lui, înseamnă că Georgescu va câștiga într-un mod democratic, pe baza votului majorității. De unde rezultă că nu este posibil ca toată lumea să fie îngrozită de perspectiva ajungerii lui Georgescu la Cotroceni. Cum să fie îngrozită toată lumea, când majoritatea îl va fi votat? Într-o astfel de situație, corect ar fi să spui că o minoritate este îngrozită de opțiunea majorității. Iar dacă acea minoritate, erijându-se în „toată lumea” și deci în totală desconsiderație față de majoritatea pro-georgersciană, decide să încalce sau restricționeze opțiunea acestei majorități, făcând orice astfel încât Georgescu să nu mai acceadă la funcția supremă în stat, înseamnă că respectiva minoritate încalcă în mod flagrant principiile democrației, acționând de o manieră totalitară.
Dragii mei, democrația se bazează pe teza că minoritatea se supune deciziei majorității. Chiar dacă nu-i convine. Dacă faceți parte din acea minoritate anti-Georgescu și susțineți cu adevărat democrația, ar trebui să luptați pentru dreptul majorității pro-Georgescu de a-și putea exprima liber opțiunea, chiar dacă asta înseamnă să vă pricopsiți cu un președinte pe care îl considerați marioneta lui Putin. Iar dacă încercați să-l opriți pe căi nedemocratice, aflați că sunteți adepții unor măsuri dictatoriale cu nimic diferite de măsurile tuturor regimurilor totalitare din lume, la pachet cu machiavelismul că scopul scuză mijloacele.
Răspunsul autorului postării inițiale la comentariul citat mai sus, autor care îl consideră pe Călin Georgescu un șarlatan, este următorul:
Nichifor Popescu, în ce constă groaza? Că nu înțeleg. Dacă Georgescu ajunge președinte, printr-un proces electoral liber, periodic și corect, înseamnă că ăsta este președintele pe care îl vrea poporul român și suveranul național. Putem râde de popor ce tâmpit este, dar nu putem să îl împiedicăm să își aleagă liber președintele.
Iar dacă poporul român nu îl vrea președinte pe Georgescu, putem să ne bucurăm și să lăudăm poporul român că uite ce normal este.
Dar dacă procesul electoral nu este corect, cum se întâmplă prea adesea la noi, de ce am mai face o altă incorectitudine pentru a-l împiedica pe Georgescu să ajungă președinte?
Acum, puteți să vă priviți în oglindă și să spuneți în fața propriei conștiințe dacă susțineți sau nu, cu adevărat, democrația. Aici mă adresez comentatorilor mei, deloc puțini, care se consideră occidentali și democrați dar care aplaudă decizia CCR de anulare a alegerilor. Așadar, sunteți sau nu adepți ai democrației?
A se nota că prin cele de mai sus nu spun deloc că democrația ar fi, în mod necesar și categoric, un regim politic ideal și perfect. De fapt, n-am spus-o niciodată. Dar dacă aveți o problemă cu democrația, discutați meritele ei și propuneți alternative mai bune. Cât timp însă trăim în democrație, respectați-i regulile, că nu puteți fi cu fundul în două bărci. Vă aduc aminte că acum 7 ani, când am criticat premizele democrației și am propus un sistem de vot ușor diferit, mulți m-ați combătut energic. Acum însă vă treziți că nu vă place ca soarta voastră să depindă de alegerile unora pe care-i considerați proști. Păi, asta este democrația: o măsură a cantității!
Și mai este o măsură a sensibilității umane. Pentru că, cu cuvintele Adelei Toplean:
Democrația funcționează câtă vreme ființele umane sunt interesate de propria lor umanitate.
Dacă stai să te gândești, e aberant să ceri unei lumi pentru care umanitatea nu înseamnă nimic să gândească și să se comporte democratic. Până să vorbim de atitudini anti-democratice, trebuie să vorbim despre dezinteresul nostru profund – evident la absolut toate nivelele și în absolut toate registrele – pentru ce înseamnă să fii om.
Procesele democratice sunt autentice sau nu sunt deloc. Ele vin cu un anumit tip de interogație și de experiență interumană. Nu se regăsesc nici în valorile de pe broșurile bruxelleze și nici în rapoartele de evaluare a experienței utilizatorului; nu pot fi, deci, ameliorate nici ideologic, nici tehnologic. Când se pierd, se pierd pur și simplu; se pierd aproape inocent. Se pierde un anumit tip de sensibilitate la noi înșine și la lume.
Sensibilitate pe care ne-am pierdut-o în bună parte și măsură, ajungând să ne certăm între noi și să disprețuim opinia celuilalt, sau chiar să-l urâm de-a dreptul.
Testul de democrație din titlul articolului este simplu: sunteți dispuși să acceptați alegerea majorității chiar și atunci când vi se pare că ea vă va duce înapoi în Epoca de piatră? Pentru că aici se separă adevărul de falsitate. E ușor să te pretinzi democrat când rezultatul votului este cel dorit de tine. Dar o mai susțineți și când produce rezultate nedorite? Mai mult, sunteți capabili să luptați pentru dreptul majorității de a-și exprima acea opțiune care vouă vă dă fiori pe șira spinării? Dacă da, felicitări! Dacă nu, nu respectați și n-ați respectat niciodată democrația. Doar vi s-a părut, prostiți fiind de instrumentele mass-media din secolul XXI.
Adrian Tîrcă pe Facebook:
Și un comentariu la postarea lui, din partea avocatului Alexandru Mușătoiu:
Pe mine nu ma ingrozeste faptul ca, sa spunem, majoritatea nu l-ar dori pe Georgescu, ci faptul ca exista o minoritate care l-ar dori presedinte pe un Bolojan sau pe un Ponta sau, si mai rau, pe un Becali, chestie care ar fi nu doar un dezastru, dar si de risul curcilor cestante. 😆
Daca la urmatoarele alegeri dupa tot ce s-a intamplat la primele alegeri Georgescu va ocupa primul loc evident ca asta este vointa majoritatii care au participat la vot nici pe departe vointa poporului roman daca votul nu va fi obligatoriu sau participarea la vot nu va fi de peste 80%. Participarea la vot la primele alegeri a fost de 50% poate daca ar fi fost de 80% clasamentul ar fi fost altul. Acum dupa tot iuresul cu ciudatele viziuni a lui Trump versus Putin, cu discreditarea lui Zelenski doar pentru faptul ca este un presedinte pro-european, nu pro-rus si cu tot ce va mai fi pana in mai aflandu-ne intr-un climat efervescent, nimic nu este predictibil. Eu cred ca poporul roman este pro-european si nu pot sa imi imaginez o Ialta 2 adica o cadere in sfera de influenta rusa. Fara doar si poate sunt dispusa sa accept alegerea majoritatii daca rezultatul acestei alegeri este validat de CCR.
@papagigli
Din partea mea, fiecare are voie să-și dorească pe cine vrea. Problema apare când începi să spumegi cu privire la opțiunea majorității. Nici mie nu mi-au convenit multe din alegerile de până acum, pe baza votului majoritar, dar nu am strigat să se interzică, să se cenzureze, să se bage la închisoare etc. Am acceptat.
@Popeye
Votul nu poate fi obligatoriu, pentru că ai libertatea să nu te intereseze cine te conduce. Dacă vrei, poți să nu mergi la vot. Dar atunci, nu contezi în ecuația democrației. Lumea e condusă de oamenii activi, nu de cei pasivi. Așa că atunci când zicem că X este preferatul poporului, ne referim la partea de popor care este activă și implicată civic în procesul guvernamental. Pe care o interesează. Și care deci votează. Cei care nu fac minimul efort de a se informa și de a vota să fie sănătoși.
Si din partea mea, doar ca nu-i inteleg. Unii sunt ca femeia care s-a obisnuit cu bataia si cind cineva ii face observatie batausului, ii sare la git.
Sunt formatați de o educație coruptă până la prăsele de noile ideologii strâmbe. Adică, mai simplu spus, de proști.
Aldus dragă tu nu ai strigat la alegerile trecute fiindcă totul a fost corect fără interferente și ca tine au fost toți cei care au votat deci nestrigatori. Deci silence. Acum unii au prins glas au fost vocali nimic rău în asta. Este dreptul lor de a se manifesta doar că o hotărâre a CCR trebuie respectată. Au fost argumente, poate că unele sunt secrete. Vor fi alegeri în mai hai să vedem atunci ce va fi. Eu am încredere în autorități și în oameni. Fiecare să voteze cum consideră nu influențat.
Aldus dragă nu știu la ce educație coruptă te referi poți fi mai explicit. În cine bați tu Aldus? În părinți? În cadre didactice? În ce oare?
Aldusescule, bine ar fi sa scrii un post referitor la alegeri pentru ca toata lumea sa inteleaga ca oriunde in lume, alegerile sunt bazate pe influenta si manipulare. Convingerile nu vin doar din launtrul fiecaruia, ca daca ar fi asa, n-ar mai exista panouri, slogane, indemnuri, cuvintari, interviuri, dezbateri electorale.
Papa promovarea candidaturii conform legii nu este manipulare nici influențare. Manipulare este când se face așa cum s-a făcut. Vă prezint schema cu copy + paste. SRI a arătat în documentele declasificate care au stat la baza deciziei CCR de a anula alegerile că 25.000 de conturi TikTok pro-Georgescu au fost „deosebit de active” cu două săptămâni înainte de primul tur.
În ianuarie, TikTok susține că a descoperit o rețea de aproximativ 30.000 de conturi care operau din Turcia și care îl promovau pe Călin Georgescu, dar și pe AUR.
„Conturile false se foloseau de personalități fictive pentru a publica mai degrabă comentarii legate de alegerile din România, decât videoclipuri. Analiza noastră relevă că aceste o terță entitate a fost plătită pentru a posta aceste comentarii. Locația și identitatea este necunoscută”, potrivit unui comunicat transmis în ianuarie de TikTok.
„Se pune problema identificării comanditarului din spatele acestei operațiuni coordonate, autoritățile române sugerând doar implicarea unui actor străin”, arată și raportul serviciilor franceze.
E important de menționat că la promovarea lui Georgescu au contribuit, pe lângă conturile false și „voluntari”, și influenceri.
Papa toți candidații au făcut promovare pe TikTok folosindu-se de un singur cont nominalizat care a figurat ca fiind un cont de promovare electorala bineînțeles plătit adică cu reclamă plătită. Nu au înființat mii de conturi false.
Trump a inceput speech-ul. Presedintii Poloniei si Argentinei sunt prezenti.
@Popeye Marinelu
Din păcate, nu reușesc să dialoghez cu tine. Îmi zici că probele se află în acele rapoarte declasificate, când toată lumea inteligentă exact asta acuză: lipsa probelor din acele rapoarte?
Sigur că oamenii sunt influențați, așa încât ajung să nu mai distingă adevărul de minciună și realitatea de fals. De exemplu, tu acum ești influențată de massmedia și de informațiile din acele rapoarte desecretizate și nu ești capabilă să decelezi albul de negru. Așadar, cum am putea dialoga?
Știi de ce mai ce este influențată lumea? De panouri publicitare, pe care Ciucă și le-a instalat prin toată țara („Un ostaș în sjulba țării”), ilegal, din banii tăi. Și de publicitatea masivă la posturile de televiziune, plătită cu milioane de euro tot din banii tăi, la care Georgescu n-a avut acces. Ca și de multe altele.
După cum îți spuneam, nu avem o punte comună de dialog, pentru că nu pari să înțelegi realitatea în care trăiești, fiind victima manipulării presei și massmediei mainstream.
Trimis mail.
Aldus, te rog să nu îți pierzi încrederea în tine. Cu siguranță tu poți dialoga. Dacă vrei poți. Chiar dacă tu ești extrem de sensibil, emotiv și nu îți găsești cuvintele să poți răspunde pe înțelesul tău la întrebările pe care eu ți le adresez prin exercițiu poți reuși să te înțelegi cu oricine în orice circumstanțe.
Aldus dacă Ciuca a făcut vreo ilegalitate poate să răspundă dar momentan el este NEVINOVAT nu are rost să acuzam. Nu am văzut chitanțele nu știu de ce sponsorizări a beneficiat. Campania lui Georgescu nu a fost o campanie cu 0 lei doar că plățile imense nu au fost din buzunarul lui de candidat independent au fost din alte surse externe. Și în cazul Georgescu poate fi vorba de sponsorizări dar să spui că campania este de 0 lei cheltuială este un fake news.
Aldus eu nu sunt victima manipulării dar îmi pot da seama că un om nu este în regulă cu el dacă susține că s-a întâlnit cu extratereștrii că are legături cu ei și câte și mai câte….Aldus așa vrea să știu tu te-ai întâlnit cu extratereștrii ești cumva în legătură cu ei?
@vax-albina
O să mă uit.
@Popeye Marinelu
Nu pot dialoga cu tine pentru că nu înțelegi. Dar uite, fac un efort.
Despre campania cu 0 lei a lui Georgescu:
1) Este posibil să fi avut voluntari. Vezi aici.
2) Simplul fapt că vezi un număr mare de clipuri cu el pe TikTok nu te îndreptățește să tragi concluzia că a fost promovat de cineva și să anulezi alegerile. Mai trebuie și să demonstrezi că într-adevăr cineva s-a aflat în spatele acelei promovări și că nu a fost o promovare organică. Deci, poveștile din rapoartele desecretizate nu se pun, pentru că ei n-au avut nicio probă, doar au văzut un număr mare de postări cu Georgescu. Așa că ce-au făcut ei e ilegal. Undeva în articolele precedente am un clip cu un tip care spune că cu ani în urmă îl invita pe Georgescu la live-uri pe Facebook și avea constant sute de mii spre un milion de vizualizări. Așadar, omul are priză la public. Unde-s probele că în spatele milioanelor de vizualizări s-a aflat o mână ostilă?
3) Toată lumea s-a promovat pe rețelele sociale, inclusiv TikTok. Dar Ciolacu, Ciucă etc au avut în plus reclame de milioane de euro la televiziuni. Georgescu nu s-a promvat deloc la televizor. Deci, a fost net dezavantajat față de restul. Cum vine asta, tu să-ți faci reclamă și pe TikTok dar și în presă, la televiziuni etc, iar altcineva să apară doar pe TikTok și apoi tu să te plângi și să îl acuzi că a avut promovare mai mare decât tine?!?
Unde a susținut Georgescu că s-a întâlnit cu extratereștri? Dă-mi link la înregistrare.
Aldusescule, trebuie sa intelegi ca sorosistii nu pot gindi. Ei o iau de buna cind Georgescu spune ca un Schwab sau un Soros par a fi de pe alta planeta. Atit ii duce mintea, ca s-ar fi intilnit cu extraterestrii. 😆
Am postat la mine un speech interesant cu Jeffrey Sachs, daca te intereseaza.
https://newsweek.ro/politica/calin-georgescu-in-delir-total-m-am-intalnit-cu-extraterestrii-apa-e-informatie-frecventa
Papylici vezi de treaba ta. Eu nu-s sorasista, nu-s georgista, nu-s cu nimeni, nu-s de niciunele.
AfD a iesit, ca si AUR pe locul doi cu 19.5% (exit poll)
@papagigli
Văd că-i de-o oră și 38 de minute. Să-mi fac timp de el.
@Popeye Marinelu
Tehnologia 5G e extrem de periculoasă – corect.
Căștile cu fir te apără – corect, pentru că ții telefonul la distanță de cap și pentru că mai bine prin fir decât wireless.
Omul n-a ajuns pe lună – zice că asta e convingerea lui, nu o dă ca adevăr absolut. Plus că cine știe dacă am ajuns sau nu?
Piramidele sunt centre de energie – corect. Sunt niște structuri care cu siguranță serveau unor scopuri ezoterice, fiind folosite de preoții inițiați egipteni pentru ritualurile lor etc.
Din scurta înregistrare nu-i clar dacă spune că-i o altă specie la propriu sau în sens figurat. Sens figurat e ca atunci când îi spui iubitului tău că e un bou. 😀
@papagigli
Să vedem și numărătoarea efectivă.
Ce-i cu partidul ăla de pe primul loc? Ce hram poartă?
Papagigli în Germania prezența mare la vot a dat rezultatul. Deci susținuta de Trump și Musk nu a ieșit pe primul loc. Eu mă bucur enorm. Așa trebuie să fie și în România o prezența mare la alegerile din mai.
Aldus Georgescu a avut niște ieșiri de care cu siguranță nu e mândru. Dar este posibil ca una să vrut să spună și alta să iasă pe gură.
Scholz a luat-o-n bot. A cistigat dreapta, dar Merz e tot un rusofob, din cite am auzit. S-ar putea sa scapam si de Annalena, sefa trigonometriei mondiale 😆