Romeo și Julieta în varianta viitorului

Arlech (sau Arlechina, sau Mâța, sau cine scrie acum pe blogul ăla) ne supune atenției o postare interesantă, despre cum cultura woke l-a ucis pe Eminescu. Ignorăm textul și ne oprim asupra colajului foto, care ilustrează evoluția (sau involuția) modelelor de frumusețe masculin și feminin, pe baza cuplurilor care au jucat de-a lungul timpului rolul lui Romeo și al Julietei pe micile și marile ecrane:

Romeo si Julieta de-a lungul timpului

Cititorul atent și dotat cu spirit de observație s-ar putea întreba: dar de ce s-a oprit colajul atât de brusc, la anul 2024? Suntem limitați de istoria scrisă și consemnată? Oare nu putem proiecta aceste imagini mai departe, în viitor?

Din punctul meu de vedere, colajul te termină exact unde trebuie. Cred că ne aflăm într-un punct critic, de inflexiune, de unde putem să o luăm fie grav în jos, căzând în prăpastie, fie înapoi, întorcându-ne la rădăcini. Și opinez, optimist fiind, că urâtul din artă este o fază trecătoare iar frumusețea și grația vor reveni.

Preconizez, așadar, că începând cu poza următoare, să zicem din 2027, ne vom întoarce, treptat, pe firul modelelor anterioare. Și că prin 2030, posterul filmului care va rula atunci va arăta la fel ca imaginea a doua, din 1996. Cu singura diferență că personajul din stânga va fi bărbatul și cel din dreapta femeia.

15 Replies to “Romeo și Julieta în varianta viitorului”

 1. Mie cel mai nasol mi se pare in ’68 :)). Uita-te ce mutra de bou/bleg are tipul. Ea nu e rea deloc, ce-i drept, ea are tot ce-i trebuie :D.

 2. De ce trebuie sa te duci tocmai in 2030, cind e clar ca ultima poza e de fapt din 2013 iar pentru cea din 2024 ar trebui sa fie doi “ei” sau doua “ele”?

 3. Chestia pe care o propui cu Julietul si Romica nu reflecta realitatea. In 2030 vom fi avansati. El necrofil, ea cadavru, sau el zoofil si ea capra. Dulcegarii de genul astora.

 4. @papa, stai bai asa, negresa din ’24 e baiat?! Atunci ma dezic de comentariul anterior, iau in fatza si ’68 daca decupam pampalaul…

 5. @papagigli

  Ah, dulcegării din astea aveam și în trecut. Că s-au apucat unii (și mai ales unele) să se lamenteze cum a putut prințul din poveste să sărute cadavrul prințesei adormite, adică un hoit din mijlocul pădurii, și mai ales de ce a sărutat-o fără să-i ceară consimțământul. Așa că da, le-ar putea ecraniza, acum, după ce le-au deslușit și adevăratele sensuri metaforice. 🙂

 6. Poate că nu știm noi! Julieta 2024 e un film cu zombi, ceva. Băăăi, atât de urâtăăă!… Și sunt atâtea actrițe afro date dracului de frumoase. Pe de altă parte, și Romeo arată atât de năcăjît, că cine să se fi uitat, frate, la el?!

 7. Aldus, stiu ca erau si in trecut, dar pina-n 2030 vor fi legalizate. Adica omul se va duce la nunta cu mireasa-n cosciug sau cu capra in lat, depinde de ce maladie-l incearca.

 8. Vladimirescule, n-am spus ca domnisoara mai creola ar fi un el. E tot o ea, dar poza poate fi considerata, depasita.

 9. @Renata

  Corect. Se potrivesc și se merită unul pe celălalt. 😀

  @Papagigli

  Eh, glumeam cu trecutul. Sau, cine știe, poate a existat o epocă matriarhală în care sunt curios care erau raporturile de forțe dintre cele două sexe. 🙂

 10. @Renata, poate că şi astea urâte foc or fi considerate o minoritate care trebuie promovată. 😁

Leave a Reply