Pierdut președinte. Îl declar nul

Cu trei zile în urmă, adică joi, deputatul AUR Adrian Axinia a reclamat la Secția 17 de poliție din București dispariția președintelui României, Klaus Iohannis. Asta nu e o glumă: omul chiar l-a dat dispărut pe Iohannis, motivând că n-a fost văzut public din 18 decembrie 2023. Joi fiind 18 ianuarie, se făcuse o lună.

La televizor nu mă uit, dar pe rețelele sociale au început între timp să apară indicii cu privire la faptul că președintele ar fi fost găsit:

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Suntem în 2024. La ultimele alegeri prezidențiale am stat pe tușă. În parte, pentru că dacă m-aș fi prezentat, aș fi votat cu Viorica Dăncilă. Anul ăsta avem din nou alegeri. Iohannis nu mai poate candida (și, după cum am avut ocazia să constatăm, s-a cam dat la fund de vreo jumătate de an: nu mai apare public, nu mai ia poziții, nu mai urmărește cu atenție și îngrijorare, a trecut într-un plan secund). Și nu știu cine va candida în toamnă, dar nu-i exclus să votez cu reprezentantul AUR.

10 Replies to “Pierdut președinte. Îl declar nul”

 1. Aha, deci ne anunti ca ai decis sa te duci la vot. Bravo, foarte civic.
  Eu am ajuns total rupt de politica romaneasca (nu-i mai recunosc dupa nume, nu mai stiu prea clar nici de partide in afara de recunoscut eternul PSD si orientarea lui) si foarte probabil n-as stii cine sunt sau ce reprezinta candidatii. Dar cunoscandu-te presupun ca pe undeva pe acolo exista un bat printre gratii :D.
  Altfel haioasa gluma aluia, am ras. Cat despre presedinte, il inteleg. Primul print strain n-a avut norocul sa aiba mandat limitat saracu’… 🙂

 2. Am auzit azi o poanta. Ca nu si-a luat concediu pe perioada mandatelor.
  Completarea a fost, ca nu iti poti lua concediu fiind intr-o perpetua vacanta…
  … Poate a imbratisat un copac…

 3. @Vladen

  Posibil și să nu mă duc. Încă nu știu cine candidează. Dar AUR e taxat de o parte a massmediei drept partid extremist, pro-rus etc. La fel partidul SOS, al Dianei Șoșoacă. Ceea ce-i un mod de a spune că sunt indezirabili din perspectiva sistemului. Iar eu cu sistemul nu mai votez. 🙂

  Vezi și aici.

  @Suzana

  La cât de ECO a devenit de când e președinte, n-ar fi de mirare. 🙂

 4. Iohannis e cu noi! In Florida.
  Eu m-am hotărât sa votez tot cu Iohannis. Motivul fiind cit se poate de plauzibil. El nu mai poate candida. Dar ea? Ah, ea, fatala! De-ar fi știut Bizet, alta ar fi fost Habanera!

 5. Cam cu toane Carmen. 😀 Nu înțeleg totuși care-i faza cu fumatul în clip, foarte multe personaje sunt cu țigări și e ciudat, nu cadrează.

  Între timp s-a aflat ce-i cu Iohannis:

  „Având în vedere obligațiile și atribuțiile sale constituționale, președintele României se află în permanență în exercitarea mandatului. Astfel, începând de la depunerea jurământului în funcție, președintele Klaus Iohannis nu s-a aflat în concediu de odihnă, în sensul noțiunii definite de legislația muncii. Precizăm că președintele României nu a încetat, pe parcursul întregului mandat, să își exercite atribuțiile constituționale, dovada în acest sens fiind decretele semnate și publicate în Monitorul Oficial al României, precum și alte acțiuni derivate din prerogativele pe care le deține”, a precizat Administrația prezidențială pentru Libertatea care a întrebat dacă președintele s-a aflat în concediu în perioada decembrie 2023 – ianuarie 2024.

  Și-a luat concediile din urmă, cum ar veni. 😀

  PS: Tu votezi la alegerile din România?

 6. Domnul Simion are o casă, un stabiliment, ceva, unde se desfășoară activități cultural-educative pentru revigorarea etnografiei și folclorului românesc. Printre altele, acolo există un cerc, o clacă de femei pasionate de folclorul autentic care le învață pe unele mai tinere cum să coasă/brodeze ii, cămăși, fote, brâuri etc.
  Am o prietenă care activează la cercul ăsta de tradiție și cultură. Ți-am făcut toată introducerea asta inutilă și offtopică doar ca să-ți dau o informație cât se poate de adevărată. În vila respectivă are și Simion de la AUR un birou, decorat cu portretele lui Codreanu, Sima și alți legionari de frunte. Presupun că-i ține expuși pe pereți în semn de venerație, admirație, nu ca să-i facă de râs.

 7. Nu Aldusescule, nu votez si n-am votat. Mi se pare o idiotenie ca eu sa hotarasc cine va conduce. Am spus-o la misto.

 8. Eminescu nu candida la președinție.
  Un alt argument ca să nu-l votezi pe Simion ar fi: uită-te la fața lui, la privirea lui, la cum vorbește, cum se poartă/reacționează.

 9. No, vezi, aici părerile noastre diverg, pentru că n-am nicio problemă cu fața, privirea și atitudinea lui Simion. Îl găsesc simpatic și incisiv, ceea ce-i foarte bine. Ba chiar are o formă de ingenuitate care poate ție îți scapă (dat fiind că nu-ți plac trăsăturile copilărești) și care l-ar face candidatul perfect pentru un lider naiv și dus de nas; noroc că nu-i prost. Cei care văd în el un necioplit cu ceafa lată, care a ajuns acolo printr-un nefericit joc al întâmplărilor, se înșală.

  Și ca să te uimesc până la capăt, Șoșoacă ar fi și mai bună. Extrasă din contextul politic, e genul de femeie cu care nu știu ce bărbat ar vrea să se încurce. 🙂 Și totuși, e exact ce trebuie acolo, pentru că altfel ăștia ne iau de proști. Exemplu: a făcut ditamai scandalul la votarea anulării pensiilor speciale, strigând că totul e o minciună, s-a dus peste ăia la microfon, de ziceai că Parlamentul României s-a transformat într-un circ de mahala – asta fiind și prima mea impresie. Și totuși, a avut perfectă dreptate, iar legea a fost, după cum s-a dovedit ulterior, ticluită de PSD de așa manieră încât să fie anulată de CCR. Dar să le permită lor să se bată electoral cu pumnul în piept că ei au vrut să scadă și să anuleze pensiile, numai că nu i-au lăsat judecătorii. Desigur, au vrut să renunțe la propriile lor beneficii. Și deci cum să tratezi cu ei? Că civilizat n-ai cum, te mănâncă procedurile și ei dețin majoritatea. Asta e, avem nevoie de o Șoșoacă și de un Simion.

  Întrebarea este dacă nu cumva și ei sunt tot o rotiță a sistemului (a se vedea discursul lui Eduard Hellvig din 4 octombrie 2022 la UBB) sau nu. Dar eu sunt dispus să risc.

Leave a Reply