Marinel

Într-un articol recent, Cetin ne prezintă umit/curios un sondaj INSCOP, întrebându-se cine l-a finanțat. Conform acestui sondaj, intenția de vot pentru primul tur al prezidențialelor ne relevă următorul top:

  1. Geoană (independent), 26%
  2. Ciolacu (PSD), 24%
  3. Simion (AUR), 13%
  4. Ciucă (PNL), 12%
  5. Kovesi (independentă), 9%
  6. Șoșoacă (SOS), 8%
  7. Kelemen (UDMR), 3%

Nici eu nu știu cine l-a sponsorizat (cu nume), dar cred că-i destul de clară direcția sondajului, judecând după personajele incluse în el, procentele umflate de pe prima poziție și scorul mic obținut de George Simion. Și poate și după axa Geoană versus Ciucă, în care procentele mici ale celui din urmă sugerează o altă opțiune pentru electoratul liberal. Bineînțeles, independentă, după ce PNL și-a dat mâna cu PSD-ul la guvernare (pentru a doua oară). Ciuma roșie, frații noștri! Și atunci, cum cooptezi acest electroat de dreapta, care există, dar este dezamăgit de prestația PNL-ului tradițional? Printr-un Geoană independent, aterizat direct din loja NATO. Și care rezolvă astfel toate problemele naționaliste și/sau suveraniste și e o opțiune și mai bună și mai fidelă vestului decât ascultătorul președinte al PSD.

Așa că eram gata să închid fereastra, când l-am observat în secțiunea de comentarii pe Marinel:

Peste cîteva zile va mai apare unul, de la IPSOS. M-a intervievat ieri o tipă de la ei. Dacă un sfert dintre respondenți dau răspunsurile mele, să tot pună bază pe ele. 🙂
Koveși a spus că nici gînd să candideze, așa că nu înțeleg de ce au băgat-o acolo, poate pentru impresie artistică, că de ar fi adevărată candidatura ei ar șterge cu toți pe jos. Cam singurul Geoană ar rămîne în picioare, că Ciolanu ar fi doar puțin mai bun decît Ceașescu, la cîte limbi vorbește și ce vocabular are…

Comentariul lui Marinel întărește direcția de care vă vorbeam mai sus. Geoană și Kovesi. Pentru că libertate, democrație și huo PSD, nu-i așa? Și totuși, Kovesi? Care ar șterge pe jos cu restul? Recunosc că și eu am crezut o vreme în Monica Macovei – dar mi-am revenit repede, pe vremea când încă eram naiv, și au trecut ani buni de atunci. Nu-ți trebuie multă minte să te prinzi ce-i cu procurorii, DNA, lupta împotriva corupției și serviciile în general. Și voi ați vota astăzi cu Kovesi?

Cât privește intenția mea de vot, care este secretă, dacă mâine ar fi alegeri, în primul tur aș vota cu candidatul AUR, indiferent cine și cât de răsărit ar fi el, iar în turul al doilea, dacă cumva ajunge Geoană, aș vota cu oricine candidează împtriva lui. Acestea sunt reperele mele principale în momentul de față. Valabile chiar și în ecuația Geoană versus Ciolacu, ceea ce m-ar face nu doar să optez pentru un om a cărui față îmi sugerează că ar fi mult mai potrivit ca gestionar al unui aprozar, ci și să pun ștampila pentru prima dată în viața mea pe un reprezentat al PSD.

Dar voi, dacă mâine ar fi alegeri, cu cine ați vota? Tot așa, secret, anonim, și confidențial, hush-hush, că oricum nu ne citește nimeni.

18 Replies to “Marinel”

  1. Eu m-am decis. Știu cum fac anul ăsta. Nu mă mai interesează trecutul candidaților, nu mă mai interesează orientarea politică așa că eu cu încredere într-un viitor mai bun pentru țară și pentru oraș, votez Geoana-Președinte, Piedone-Primar și lista comună PSD PNL la Europarlamentare.

  2. Nu stiu de ce te-a suparat Geoana, dar in momentul asta este, de departe, cea mai buna varianta de presedinte dintre numele mentionate acolo. Deci, Geoana, daca va candida

  3. @Olga

    Cum să-ți zic, Olga sau Olga Rajala? Sau Stil Unic? Apropo, îmi place numele și poza ta de profil de acum.

    Interesantă combinația Geoană – Piedone. 🙂

    @Liviu

    Geoană nu m-a supărat cu nimic. N-am nimic cu omul, pe care îl consider transparent și irelevant. Problema e tocmai transparența lui. Altfel spus, Geoană e omul sistemului. Cred că și Ciuă e. Și Ciolacu ar fi. Dar ăștia ar fi undeva între 80%-90%. Geoană e 99% omul sistemului. Iar eu cu sistemul nu mai votez. 😉

    @vax-albina

    Cred că mai arată și faptul că Caragiale e contemporan cu noi.

  4. Toti sunt oamenii sistemului.. Noi nu vom produce vreun Orban (Viktor) prea curand, daca la asta te referi. Macar cu influenta si relatiile lui, Geoana poate sa faca ceva si pentru tara

  5. George Simion (AUR) nu e omul sistemului. Dacă nu mă crezi, urmărește emisiunea asta. La fel se zicea și despre Putin, că e omul sistemului, dar nu e.

    Cât despre Geoană, din funcția lui de la NATO, el e (inter)fața sistemului. Mai pro-sistem de atâta nu se poate.

    Relațiile și influența lui Geoană? Fix zero. Care relații, ce influență? Omul e pur și simplu vocea sistemului.

  6. Aldus, te rog eu frumos să îmi explici la ce sistem te referi. Am o banuială că ar fi vorba de sitemul valorilor dar mai bine spune tu.

  7. Nicidecum. Prin sistem poți înțelege, dacă vrei, politica și narativa mainstream.

  8. Stiu emisiunea… Tine cont, totusi, ca pentru suma corecta, toti putem deveni oamenii sistemului

  9. Aldus, fii atent! Simion este un politician conservator de dreapta. Păi dacă este un politician cum adică nu face parte din sistem. Cum vine asta? Este sau nu este om politic?

  10. Aldus, fii atent în continuare! Puțin este un om politic rus cu vederi conservatoare așa că și Simion.De asta ce mai spui

  11. @Liviu

    Înțeleg că ai o părere destul de proastă despre tine.

    @Olga

    Păi Simion este în opoziție. Atât față de liderii noștri curenți, cât și față de ce ne dictează forurile din afară (UE, SUA etc). Așa că nu face parte din sistem.

  12. Odată întrat în politică ești în sistem indiferent de partidul din care faci parte si care este la guvernare sau în opoziție. Ușor ușor și comportamentul se schimbă și dintr-un om cu intenții bune poți deveni o mare lichea. Odată întrat în joc joci după cântă ursul.

  13. @Liviu

    Din comentariul tău precedent.

    @Olga

    Poți deveni, dar poți și rezista. Este posibil și să rămâi integru.

  14. Ești și consecvent… Ai dedus tu dintr-o idee că am o părere proastă despre mine. Se pare că și eu aveam mai multe pretenții de la tine

  15. Nu mă interesează câte și ce pretenții aveai de la mine, deoarece pretențiile tale sunt fix problema ta. Te reflectă pe tine. La fel ca afirmația din comentariul respectiv. Unde ai spus că pentru suma corectă, toți putem deveni oamenii sistemului (deci inclusiv tu). Eu nu consider că m-aș vine pe (indiferent câți) bani, dar dacă tu asta crezi despre tine (despre oameni, dar modul în care vezi omul este în primul rând o oglindă a modului în care te vezi pe tine, chiar dacă e posibil să nu fii conștient de chestia asta), ce pot să zic.

Leave a Reply