Glume despre avioane

1. Având câteva tone, avioanele nu se mențin în aer prin niște blablauri așa-zis științifice, ci datorită convingerii ferme a pasagerilor în acele blablauri – zice Mister Wednesday în American Gods.

2. Elicea din botul avionului este un ventilator mare, ce are rolul de a-i face răcoare pilotului; când se oprește, îl poți vedea pe pilot cum începe să transpire.

3. Ce se petrece când porți un ceas într-un avion? Timpul începe să zboare.

4. Ce sunet produce un avion care se prăbușește la pământ? „Boeing…”

5. Tipul ăsta a avut numeroare cunoștințe în domeniul militar, printre care și un recorder internațional la sărituri cu parașuta, dar n-a folosit în viața lui o parașută. Era însurat.

6. Cât de des se prăbușește un avion? O singură dată.

7. Ce spune un pilot când e întrebat despre munca lui? Are suișuri și coborâșuri.

8. Cumpără-i unui om un bilet și va zbura pentru o zi. Împinge-l din avion și va zbura pentru tot restul vieții.

9. De ce a fost penalizat pilotul? Avea o altitudine greșită.

10. Care e diferența dintre Dumnezeu și un pilot de avioane? Dumnezeu nu se crede pilot.

11. Am rugat o stewardesă să mă mute pe un alt loc, din cauză că pe scaunul alăturat era un bebeluș care plângea. Se pare că nu poți face schimb de locuri dacă bebelușul este al tău.

12. Instrucțiuni de zbor.

Găsiți mai multe aici. O bună parte sunt mai greu de tradus în română, ca de exemplu:

13. What did Yoda say when a passenger asked if the plane was going in the right direction? Off course, we are.

Dar gluma de la punctul 4 se pare că a reușit, printr-un soi de magie inexplicabilă, să aterizeze din spațiul rarefiat al umorului pe pista realității cotidiene. Așa că, în clipul de mai jos, iată o scurtă sinteză a cauzelor de la originea numeroaselor accidente din ultimul timp ce au avut în prim-plan avioane Boeing:

La circa o săptămână după emisiunea de mai sus, John Barnett, fost manager al calității și recent denunțător (whistleblower) Boeing, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la practicile de producție de la fabrica 787 Dreamliner a companiei din Carolina de Sud și care urma să apară într-un proces împotriva companiei de avioane, a fost găsit mort. Potrivit oficialilor locali, pare să se fi sinucis.

Chiar dacă eu l-am scris, nu sunt sigur dacă gluma din ultimul paragraf e afirmația că s-ar fi sinucis sau dacă întregul paragraf e o mărturie a faptului că Boeing e o glumă de avion. Ce știu este că v-am zis 13 glume și voi nu mi-ați zis niciuna. Așa că dacă știți vreun banc cu avioane, vă invit să-l adăugați cu curaj în comentarii. În fond, cel mai grav lucru care vi s-ar putea întâmpla este să zburați de pe blog.

Leave a Reply