Ieri1De fapt, alaltăieri, că acum este trecut de miezul nopții. au fost alegeri în State. A câștigat Trump, la scor:
Ocazie cu care poți constata cât de aerieni sunt cei care îi dădeau zero șanse și cât de paralelă cu realitatea e percepția proștilor care se lasă hipnotizați de media mainstream.
Cu câteva luni în urmă, pe 24 iulie, cu ocazia retragerii lui Biden din cursa pentru prezidențiale, îl citam pe Călin-Liviu Georgescu, care a scris:
Kamala Harris este istorie și nu fiindcă Democrații n-ar fi în stare să vină cu un candidat stupid, ci fiindcă Harris amintește electoratului de Biden, iar acest lucru îl ajută pe Trump.
Georgescu a opinat că democrații vor renunța la Kamala Harris (pe care a susținut-o public Biden) și vor alege pe altcineva să candideze împotriva lui Trump, dat fiind că dânsa n-are nicio șansă. Nu reiau argumentele lui Georgescu, le găsiți intrând pe linkul de mai sus. Evident, Georgescu s-a înșelat. Democrații n-au înlocuit-o pe Kamala Harris, ci au mers cu ea la alegeri. Și au fost zdrobiți. De ce? Și cum de i-a fost atât de lin traseul lui Trump? Asta i-a făcut pe unii să presupună că Trump a trecut de partea sistemului, pentru că altfel nu găseau nicio explicație.
Numai că Georgescu nu este profet. Cum ar fi putut să prevadă că Trump va fi victima a doua atentate la viața lui? Și că, chiar și dacă numai unul dintre ele și-ar fi atins ținta, Kamala Haris ar fi devenit, ieri, noul președinte al SUA?
Închei cu o postare de Facebook a Anei Barton:
În vară, un tînăr șofer de ridesharing care muncise în ultimii cinci ani și jumătate în SUA, camionagiu, mi-a spus că nu există nicio șansă pentru democrați. Niciuna. „Doamnă, am bătut America în lung și-n lat, cîștigă Trump, asta e ce am văzut și auzit eu. Nu va fi nicio luptă, nu cîștigă la mustață, sînt prea mulți cei care îl vor vota, prea mulți cei care îl vor înapoi.” Aș zice, deci, că nu am nicio surpriză.
ERA previzibila alegerea lui Trump, înca de la începerea “misiunii speciale” a Rusiei în UA.
(Re)alegerea*
[…] altcineva? Tot felul de alte loaze si papițoi rizibili prestează efervescent analize si elogii… Deh, libertate de expresie si […]
Petre Țuțea – ””Deci democrația e sistemul social în care face fiecare ce vrea și-n care numãrul înlocuiește calitatea…Triumful cantitãții împotriva calitãții.”
Corect. Dar mie-mi place de Trump. 😀
@vax-albina, acum 4 ani, când a câştigat Biden alegerile, democraţia avea cumva o altă definiţie?
(N-ar fi bine să le ceri şi inteligenţelor artificiale s-o definească? 😔)
Vero, tu ai ce ai cu vax-albina. 🙂
Nu cu vax-albina, Aldus, doar cu o parte dintre comentariile ei. 😊
[…] reacții culese de pe net la victoria obținută zilele trecute de Donald Trump în cursa pentru funcția supremă din SUA și poate din […]
@Aldus,
Relax. Imi spun (uneori) părerea. Nu insist. N-o impun nimănui. Dacă descopăr persoane care gândesc la fel ca mine, mă bucur. Dacă nu, nu. Accept. Viața e prea scurtă pentru a pierde timpul încercând să plac. Decât să mă cert, prefer să evadez și să citesc. Chestie de vârstă, nimic mai mult. Așa funcționez eu. Simplu. 😀
Știu. Dar îți zic (presupunând că te referi la primul meu comentariu, și nu la cel adresat lui Vero): este corect că democrația subscrie calitatea cantității. Cu toate acestea, mă bucur că a ieșit Donald Trump. 🙂
Democrația a fost instaurată ca oamenii să poată fi controlați mai ușor. Numai că uneori mai apar accidente, cum era Neo în Matrix. Și atunci Sistemul încearcă să te denigreze, să-ți fure voturile etc. Au reușit în 2020; n-au mai reușit acum, când avea deja o susținere populară imensă. În schimb, au încercat să-l asasineze – de două ori până acum. Și poate vor mai încerca.
[…] al diverselor state de pe glob. Și, de exemplu, rezultatul alegerilor recente din SUA, care l-au scos din nou câștigător pe Donald Trump. Mulți bărbați au votat cu acesta nu pentru că ar fi ceva de capul lui, ci ca să nu iasă […]
Update: