De ce a anulat CCR alegerile prezidențiale

Astăzi am fost absent din peisaj, până spre seară, când am aflat că CCR a anulat cu unanimitate de voturi întregul proces electoral prezidențial de până acum (deci, primul tur plus programul alegerilor prezidențiale; nu și alegerile parlamentare, unde CCR nu are atribuții și care rămân valide), act unic din ’89 încoace.

O să vă scutesc de detaliile a ceea ce mulți numesc o lovitură de stat. Nu-i nicio lovitură de stat, e păstrarea statului exact așa cum era. Adică, al celor care îl confiscaseră demult (și cărora li s-a adresat Iohannis în ultima parte a cuvântării sale din seara asta, pe care o puteți urmări aici).

În schimb, o să vă spun de ce cred eu că s-au anulat aceste alegeri. Motivul îl găsiți într-un clip obscur postat marți pe YouTube de către un Petru Paul Olteanu, care are doar 21 de abonați (cu mine cu tot):

Altfel spus, curtenii CCR s-au activat (și sper că nu credeți că de capul lor; încă o dată, vedeți partea finală a discursului lui Iohannis, în care își asigură stăpânii că n-a scăpat țara din frâu) pe ultima sută de metri și, după ce inițial validaseră alegerile, azi le-au declarat nule, deși procesul votării începuse deja în diasporă, pentru că s-a constatat că altfel, adică în formula Georgescu-Lasconi, nu iese cea care trebuie.

Și e foarte bine că le-au anulat. În felul ăsta, o să-i convingă de toxicitatea acestui Sistem și pe cei care până acum erau nehotărâți. Pentru că, cu Georgescu sau fără, valul de suveranism care a devenit vizibil și la noi (și care se prefigura de ani buni) nu o să dispară într-o lună sau două. Nici la noi și nici în alte părți.

Chinezii spun: „Fie să trăiești vremuri interesante”. Iar ale noastre sunt de-a dreptul inedite și nu vă ascund emoția, încântarea și entuziasmul că sunt părtaș la ele. Că am devenit, cu toții, părtați la ele, cu mic cu mare. Georgescu a avut dreptate când a spus că deja este președintele României. Doar că unii se prind mai greu. Însă, de acum înainte, nu mai există cale de întoarcere nici pentru ei.

Cum vă spuneam, decizia CCR este fără precedent, iar asta e foarte important. Și nu e important pentru că acum s-ar fi instaurat dictatura Statului Subteran1Cum prefer să traduc „Deep State”-ul din engleză. Pentru că, spre deosebire de „Statul Paralel”, „Statul Subteran” include ideea de subversivitate prin lovituri sub centură sau sub pragul firescului și sub limita de jos a decenței și moralității. Dar, indiferent cum le spunem, e vorba de elitele demente care conduc de mulți ani mersul lumii.. Ea exista de mult. E important pentru că acum Sistemul începe să se clatine (și ca atare recurge la măsuri extreme, de care și până acum era capabil, dar de care nu avea nevoie și pe care nu le folosea, pentru a păstra o aparență de libertate).

Ne revedem la primăvară, în 2025, când vor decide ăștia că lumea a adormit și pot relua alegerile, și peste 4 sau 5 ani, la următorul scrutin, pentru că vă asigur de acum înainte doar despre asta vom și se va discuta. 🙂

2 Replies to “De ce a anulat CCR alegerile prezidențiale”

  1. Fii atentă la primul punct: cineva promovează teme naturiste etc, după care apare Georgescu. Păi să nu-ți vină să râzi? Asta e ca și cum ai zice că ani de zile se vorbește de sărăcie, după care apare cineva care spune despre sărăcie și cucerește lumea. De unde rezultă că tipul a manipulat și trebuie anulat.

    Toți s-au promovat. Simion, de exemplu, are mai multe vizualizări decât Georgescu pe TikTok, dar a luat mai puține voturi. Și toți au încălcat regulile campaniei (și nu doar în 2024). Lumea l-a votat pentru că a rezonat cu el, simplu. Degeaba mi-o bagi pe Lasconi în 100 de reclame, că n-o s-o votez. De fapt, reclamele merg organic la cei care rezonează cu ele. Te interesează chestiile naturiste, algoritmul Facebook și TikTok îți va da clipuri cu chestii naturiste, iar asta e valabil chiar și în cazul reclamelor plătite, după cum știi. Pentru că dacă-ți dă clipuri cu păianjeni sau nave spațiale, tot degeaba, că nu te interesează, nu-s pe felia ta. Degeaba vezi zilnic un rahat, că n-o să votezi cu rahatul. O să votezi tot cu cine-ți place ție.

    Dacă vrem să vorbim despre egalitate, ți se pare corect ca un șef de partid să beneficieze de mai multe resurse pentru a se promova decât un independent? Mno, unde-i egalitatea? Ăla cu partidul are expunere imensă. Ăla fără partid mai deloc. Dar acum, pentru că Georgescu a devenit popular având expunere pe Social Media, sar toți pe el că nu-i corect și că rușii. Ce ruși, bre? Nu rușii au pus ștampila pe numele lui. Și cel mai probabil nici măcar nu s-au implicat în promovarea lui:

    Omul avea multe sute de mii spre un milion de vizualizări la emisiunile cu el, de acum câțiva ani, emisiuni obișnuite, neplătite de nimeni, pe Facebook. Și ăștia se întreabă de unde a avut 2 milioane de votanți. Păi adună spectatorii de la 3-4 emisiuni, presupunând că-s unici, și vezi că deja depășesc 2 milioane.

    Restul e gargară.

Leave a Reply