Update la vaccinurile cu ARN-mesager: cât de sigure sunt și ce efecte au pe termen lung

Scriam în articolul precedent că, deși bravii noștri guvernanți au prelungit termenul de valabilitate al unor doze de vaccin anti-covid, am pierdut peste 9 milioane de doze (care au expirat oricum), am donat și vândut vreo 5,7 milioane și la sfârșitul lui iulie mai aveam 3,3 milioane în stoc. Totuși, o mare parte din populație s-a vaccinat. Care au fost urmările vaccinării?

Ei bine, la începutul lunii iulie, premierul Marcel Ciolacu… dar mai bine să vă citez de pe national.ro, dintr-un articol intitulat „S-a descoperit de ce au bubuit concediile medicale. Explozie de boli de inimă, cancere și AVC-uri”:

Premierul Marcel Ciolacu s-a arătat extrem de indignat de faptul că în 2022 s-au eliberat 8,1 milioane de concedii medicale, acuzând CNAS de lipsa vigilenței. În replică, instituția a prezentat un raport pe primele 5 luni ale acestui an, din care a reieșit, deloc surprinzător, că au explodat cazurile de boli cardiovasculare, oncologice și neurologice.

Cam asta e situația la ora actuală, fie că vă place, fie că nu, fie că vreți să recunoașteți, fie că nu. Știu, este sumbră. Din păcate, se pare că vaccinurile nu au o durată de acțiune chiar atât de scurtă pe cât se spunea inițial. Și nu doar pe plaiurile mioritice.

Urmăriți primul minut și jumătate (clipul este de acum 5 luni):

Sau, de pe The Epoch Times:

Un număr tot mai mare de cazuri de lepră sunt raportate după vaccinarea COVID-19, inclusiv două cazuri în Regatul Unit despre care cercetătorii au spus că ar fi putut fi cauzate de vaccinuri.

Aceștia au examinat înregistrările de la Clinica de lepră de la Spitalul de Boli Tropicale din Londra. Ei au descoperit că din 52 de persoane care au mers la clinică în 2021, cel puțin 49 erau vaccinate.

Studiul reacțiilor adverse asociate cu un vaccin COVID-19 care să ducă la lepră a inclus dezvoltarea leprei sau a unei reacții de tip lepros în decurs de 12 săptămâni de la primirea unei doze la persoane care nu avuseseră anterior simptome de lepră sau reacții de acest tip.

Lepră, da?

În Australia, creștere semnificativă deceselor; în aprilie un exces de 27% de decese comparativ cu perioada anilor de dinainte de pandemie – majoritatea nefiind cauzate de COVID. Corelație între rata vaccinărilor și cea a deceselor. Respondentul se bâlbâie… și dă vina tot pe COVID:

Exces de morți la nivel internațional și o tăcere asurzitoare în mass-media pe tema asta (înregistrare din vara asta):

Și tot de pe canalul YouTube al dr. John Campbell (canal verificat de Google, cu aproape 3 milioane de abonați) aflăm că reprezentanții Pfizer nu sunt capabili să răspundă la o întrebare simplă: care e mecanismul prin care vaccinurile produse e compania care îi plătește afectează mușchiul inimii și cauzează miocardită și pericardită. Clipul e de acum 4 zile:

O posibilă explicație ne-o oferă chiar el (vizionați clipul până la sfârșit) și o supune totodată dezbaterii publice, lăsând-o deschisă inclusiv pentru cei de la Pfizer, dacă vor dori să răspundă; iar mecanismul descris pare să fie comun tuturor tipurilor de vaccinuri mARN. O informație extrem de relevantă, dat fiind că actualmente se construiesc noi facilități de producere a acestor vaccinuri: în Anglia (250 milioane de doze pe an), în Australia (100 milioane de doze anual), în Canada (100 milioane de doze anual) – pe lângă cele existente deja…

Noa, ce ne facem?

13 Replies to “Update la vaccinurile cu ARN-mesager: cât de sigure sunt și ce efecte au pe termen lung”

 1. Pe masura ce apar in statistici efectele si pe masura ce creste numarul celor care trec definitiv in alt univers si a celor care se imbolnavesc grav, parca se amplifica ideea cu perforarile. Ori sunt nebuni, ori sunt nebuni, ca nu prea stiu ce varianta sa aleg. E adevarat ca unii sunt ahtiati dupa avere, putere si multe altele, insa totusi! Mi-e greu sa pricep, adica, ce sa o dau cotita, chiar nu pricep ce se intampla. Traim un SF perfect!
  Multumesc pentru linkuri!

 2. Pare greu de conceput că cineva ar putea planifica, cu bună știință, un genocid. Și totuși…

 3. La ce ar fi util un genocid? Că e supraaglomerată planeta? Se moare de foame cu mult succes și de boli comune deja, masiv. Dintre toate teoriile conspirației, plauzibilă îmi pare aia cu experimentul panicii colective și, bonus, o înflorire fără precedent a câtorva fabricanți de medicamente și, implicit, a firmulițelor care au căpușat situația.
  Când o să se afle cine e pangolinul și cine e liliacul în această poveste… dar nu se va afla niciodată.

 4. Vechea teorie că suntem prea mulți. Mâncători inutili, cum ne numea Klaus Schwab. Nu știu care e „pragul ideal”, dar auzisem parcă de un milion, astfel încât să fim mai ușor de controlat. Te pui cu nebunii? Notează te rog că eu sunt sigur că există resurse suficiente pentru toți cei 8 miliarde câți suntem acum. Problema e distribuția lor. 1% din populație controlează 99% din resurse, sau cum era? O altă problemă ar fi accesul la resurse. De exemplu, dacă tu ai inventa un motor care să funcționeze perpetuu cu apă și să nu polueze, eu sunt sigur că o mare companie de combustibili ți-ar cumpăra patentul și l-ar închide într-un sertar. Ca atare, am înțeles că există multe astfel de patente în SUA, ținute la secret și sub cheie, pe motiv de securitate națională. Ceea ce se corelează cu faptul că, în ciuda progreselor tehnologice, nu reușim să producem nimic notabil care să ne ușureze viața sau să ne sporească nivelul de trai. Am ajuns în câțiva zeci de ani să înlocuim un calculator cât un dulap cu unul de câteva mii de ori mai puternic și care încape în buzunarul nostru, respectiv telefonul mobil, dar folosim în case aceeași energie electrică și avem „crize” energetice. Iar supercalculatorul de buzunar, cu o putere de calcul mult peste calculatoarele cu care erau dotate primele nave trimise în spațiul cosmic, ne transformă totodată în prizonieri ai lumii virtuale.

  Dar, ca să revenim la chestii palpabile, ce părere ai de explicația cu privire la modul în care vaccinurile mARN pot afecta inima sau vasele de sânge (sau întregul corp)? Ultimul clip, de la minutul 14 încolo.

 5. Sunt absolut convinsă că descoperirile, invențiile și inovațiile trec mai întâi pe la departamentul financiar-contabil al companiei și abia apoi – dacă nu afectează interese economice prezente – ajung la departamentul de cercetare științifică. 🙂
  Cred că există secrete bine ținute sub cheie pentru că, zic păstrătorii acestora, omenirea nu e pregătită încă pentru ele. De fapt, cei 1% care dețin banii, resursele și puterea nu sunt pregătiți să piardă controlul, fie și numai parțial, asupra a ceea ce au.

  Mi s-a părut absolut plauzibilă explicația modului in care arn mesager poate produce inflamatia celulelor tesutului vascular. Problema e că mult mai mult de jumătate din substanțele introduse în organism nu au strictă specificitate de țesut; ele se absorb și apoi difuzează către țesutul țintă, dar, în ciuda specializării lor, celulele unui organism viu au foarte multe caracteristici comune. Ăsta e motivul pentru care medicamentele au și reacții secundare. Nicio substanță chimică – medicament nu funcționează absolut țintit. Atunci când se va descoperi/admite în terapie o moleculă care ucide numai celule canceroase (indiferent unde s-ar afla ele în corp), cu precizia unui lunetist de mare clasă și nu cu cea a unui aruncător de grenade, boala asta va deveni o amintire.
  Revenind la refuzul de a răspunde al medicilor de la Pfizer: de fapt, au răspuns – se face raportul beneficii/daune. Firește, răspunsul ăsta nu prea e în concordanță cu enunțul din timpul campaniei de vaccinare – vaccinul este absolut sigur.

 6. ShalOM, oricarui autentic OM!

  Adevarul Absolut, Atemporal, Eliberator, (AAAE) a fost dintotdeauna si este pâna în prezent, *închis* (ascuns) în simbolurile *tainice* ale Cuvântului lui Dumnezeu, iar acestea sunt descoperite din generatie în generatie doar celor *alesi* de Dumnezeu, dupa planul predeterminat atemporal, perfect, desavârsit în Hristos, Fiul Sau.

  “Legea Domnului este desăvârşită şi înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată şi dă înţelepciune celui neştiutor.”

  “Învăţăturile Tale sunt minunate, de aceea le păzeşte sufletul meu.
  Descoperirea cuvintelor Tale dă lumină, dă pricepere celor fără răutate.”

  “Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău.
  Ei nu sunt din lume, după cum nici Eu nu sunt din lume.
  Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.”

  Binecuvântari supreme, eterne, perene, în orice loc, împrejurari ori vreme!

 7. Legat de articulul ăla citat de tine.
  „Iar asta înseamnă că sănătatea românilor s-a șubrezit brusc, fără ca cineva să se întrebe care este cauza. Singurul element comun este vaccinarea anti-Covid, iar mulțimea de morți subite la persoane tinere, pe care nimeni nu le investighează, este mai mult decât elocventă.” – care mulțime și de ce este vaccinarea aia singurul element comun? Mai e o chestie despre care nu vobește lumea, a fost o perioadă când nu prea ajungeai la spital fără să fii vaccinat; gen putea să nu te ia nici salvarea. Dacă vaccinați tratezi, evident că sunt mai mulți vaccinați bolnavi decât nevaccinați – zic și eu, nu cunosc cifre.

  „Mai mult, sunt medici care ies și spun că s-au înmulțit excesiv cazurile de infarct și cancere galopante la tineri, având grijă să adauge apoi că o fi din cauza stresului, ca să nu fie zburați din funcții sau chiar din spitale.” care medici?

  În schimb sunt de acord cu faptul că ar trebui investigate motivele pentru care „sănătatea românilor s-a șubrezit brusc”.

  Tot ce ziceți voi acolo (Aluds și Renata) scoate în evidență ticăloșia omului, distribuția resurselor am impresia că ține mai mult de statistică. Nu trebuie să fie motoare cu apă, se întâmplă și la nivel mai mic: Amazon sau Google cumpără orice pare că schimbă ceva pentru a păstra monopolul. Nu supercalculatorul din buzunar e de vină, ci ăla (ăia, că sunt de fapt mulți) care însearcă să-ți vândă tot timpul ceva prin intermediul lui. În sistemul din care facem parte ca să ai mai mult trebuie să speculezi/exploatezi ceva sau pe cineva. Nu mediul în care circulă informația e problema, că înșelătorii au fost și când nu erau internetul sau calculatoarele. Ăia 1% vor fi tot timpul, locul unor nebuni e luat de alți nebuni pentru că aia e firea omului. Poate ne vom maturiza la un moment dat ca societate.

  Presupun că un vaccin/medicament/aliment este sigur atunci când respectă niște lucruri impuse anterior, nu? Înțeleg că acum nici paiele ecologice din carton nu mai sunt sigure, e ceva cancerigen și acolo.

 8. > care mulțime

  Aia care este. În ultimii ani a apărut un fenomen al așa-ziselor „morți subite”, care înainte nu existau. Cineva chiar a făcut o listă cu sportivii de performanță care au murit pe gazon în ultimii ani, comparativ cu anii precedenți.

  Vezi și articolul anterior, că ăsta-i o continuare la el.

  > de ce este vaccinarea aia singurul element comun?

  Intuiția mea îmi spune că e elementul care contează. Nu știu autorul ce crede.

  > a fost o perioadă când nu prea ajungeai la spital fără să fii vaccinat; gen putea să nu te ia nici salvarea. Dacă vaccinați tratezi, evident că sunt mai mulți vaccinați bolnavi decât nevaccinați

  Dar morți? Că dacă nu te ia salvarea, ai riscuri mai mari de deces. Vezi în articolul precent și alte linkuri. Raport în UK: 95% dintre cei care au murit de COVID-19 erau complet vaccinați. Acum, e drept, probabil majoritatea s-or fi vaccinat oricum… dar asta arată cel puțin ineficiența vaccinurilor.

  > care medici?

  De exemplu, cardiologul care a tratat-o pe mama și farmacistele de la care i-am cumpărat medicamente. Am menționat în treacăt în articolul precedent.

  N-o să-i vezi în presa mainstream sau la televizor, dacă asta aștepți. Trebuie să întrebi în real life, off the record.

  > Tot ce ziceți voi acolo (Aluds și Renata) scoate în evidență ticăloșia omului, distribuția resurselor am impresia că ține mai mult de statistică.

  Evident că da. Dar prin resurse mă refer și la bani, și controlul resurselor naturale etc. De exemplu, degeaba ai zăcăminte de aur sau de petrol, dacă ți le extrag diverse concernuri străine în anumite condiții preferențiale. Sau degeaba ai păduri, dacă ți le taie alții. Matematica se poate „ajusta”.

  Uite ceva interesant: https://evz.ro/autostrazi-intrebare-putea-raspunde-doar-procurorii.html

  > Nu supercalculatorul din buzunar e de vină

  Nu am zis că ar fi de vină, ci l-am dat ca exemplu de progres tehnic fabulos, în câțiva zeci de ani, dar într-o direcție care nu te ajută cu nimic să trăiești mai bine (mă refer la nivelul de trai). În timp ce în direcțiile care te-ar putea face să oduci mai bine aparent nu sunt progrese. Ceea ce este o discrepanță, dacă privești cu luciditate.

  > În sistemul din care facem parte ca să ai mai mult trebuie să speculezi/exploatezi ceva sau pe cineva.

  Dacă ai inventa un mecanism de producere a „energiei libere”, sistemul din care facem parte s-ar părbuși. Și probabil că de asta nu se inventează.

  M-am întrebat în ultima perioadă de ce, în pofida sutelor de ani de revoluție tehnologică și a progreselor imense pe care le-a făcut știința, progrese ce ne fac capabili să zburăm, să manipulăm particule subatomice, să explorăm sistemul solar etc, în continuare este necesar să sclavagim 10 ore pe plantație pentru a trăi relativ decent sau în unele cazuri (și nu puține) pentru a supraviețui? De ce mai există încă sărăcie, ba chiar am putea spune că proliferează? Nu-ți dă cu virgulă nicăieri? Avem realitate virtuală, avem Inteligență Artificială, avem tăt ce ne trebe și la care putem visa, mai puțin posibilitatea de a trăi lejer. Tehnologia a rezolvat un milion de probleme irelevante (putem fotoșopa tot felul de imagini, putem înregistra muzică și film cu tot felul de efecte speciale etc etc), mai puțin cele care contează pentru a se eradica sărăcia și mizeria.

  > Înțeleg că acum nici paiele ecologice din carton nu mai sunt sigure, e ceva cancerigen și acolo.

  Cred că la noile vaccinuri e ceva mult mai sinistru decât asta.

 9. Referitor la întrebarea ta privind nivelul de trai, părerea mea e că nu tehnologia ne lipsește, ci un mod sănătos de a ne construi societatea. Până la resurse cineva are ca obiectiv să ne sclavagească 10 ore pe zi, să câștige cât mai mult și să dea înapoi cât mai puțin. Acum nu se mai numesc imperii, acum e geopolitică. De asta tot vorbesc eu de ticăloșie, că nu vrea nimeni ce zici tu – prin nimeni mă refer la cei care vor să conducă.

  Articolul ăla cu autostrăzile mi se pare o poveste (ca să nu zic BS) și e plină țara de astfel de povești, mai mult sau mai puțin adevărate. Nu mă îndoiesc că ăia menționați acolo au avut reacțiile alea, alea par apropiate de realitate, dar istorisirea în ansamblu e mai spre beletristică.

  „Propunerea era rezultatul unei munci de proiectare și integrare de un an, care fusese elaborată pe spezele consorțiului, fiindcă era evident că dezvoltarea României cerea la modul imperativ un astfel de plan.” – pot să-ți spun că nu există așa ceva.

  În România dacă te uiți pe o hartă și vrei să faci un drum de legătură ai să te lovești de legislație, UAT-uri, județe, probleme juridice cu terenurile și multe altele. Fără să cunoști legislația și probleme astea nu faci nici o proiectare și integrare. De câte ori flutură străinii din condei proiectarea e făcută, pe bani puțini, de români. Nu zic că străinii ne-au făcut birocrația, dar studiile și proiectarea din România nu le fac străinii.

  „Era luată în calcul creșterea traficului, a activității industriale și agricole, a portului Constanța, a investițiilor străine și a turismului.” – adică au făcut consultanții ăia mari (apropo, firmele străine de consultanță sug tot de pe noi în momentul de față și contractează tot români) studii relevante pentru noi din afara țării?

  „[…] cei zece reprezentanți ai consorțiului s-au prezentat cu mape, cu planuri colorate, cu retroproiectoare, cu schițe la scară, cu cifre, cu studii, cu grafice de evoluție, cu recomandări și cu garanții.” – schițele la scară se numesc planuri și, poate cititorii evz nu știu ce sunt alea, dar alea nu le face nimeni fără studii de teren. Și nu face nimeni legal studii de teren pe domeniu public (sau privat, că atunci când desenezi o autostradă treci și prin teren privat) așa, fără o investiție.

  Nu cunosc toate detaliile, evident, dar permite-mi să am îndoieli că au venit niște unii să ne facă cadou autostrăzi, iar marinarul le-a zis nope și aia a fost, vai, n-au românii autostrăzi. Dacă ar fi să ghicesc, aș spune că noi ca țară n-am fost în stare să facem autostrăzi – n-am avut viziunea, simțul practic să rezolvăm situația terenurilor și nici tenacitatea să găsim banii. Apropo de terenuri, oamenii o să intre cu buldozerele în diguri pentru că majoritatea nu sunt întabulate și nu prea e clar ale cui sunt. Dacă nu sunt diguri vine apa, zic.
  Dacă țara voia și băse nu, când nu mai era băse n-aveai loc de autostrăzi.

  Încă o idee, din experiența mea personală străinii nu zic de obicei rău, dar ar vrea să ia banii fără să facă nimic și la noi nu merge – aici trebuie să-ți sufleci mânecile.

 10. De acord cu primul paragraf – evident, de asta nu avem tehnologia necesară – sau, mai bine zis, tehnologia se dezvoltă (cel puțin la suprafață, adică aia accesibilă nouă) doar în direcțiile în care le dorește elita.

  Nu știu cu autostrăzile, dar ideea de fond, că alții nu doresc să le avem, îmi pare plauzibilă. Și se corelează cu alte asemenea. Iar articolul nu zice că germanii ar fi vrut să ne facă cadou autostrăzi, ci să ni le facă pe bani, dar avantajos pentru noi.

 11. Iertați-mă că mă bag ca musca-n lapte în controversa voastră despre autostrăzi (ar putea fi și despre apa caldă, și despre halul în care arată liniile ferate, și despre munții care sunt cheliți de păduri…), dar cred că adevărul e undeva la mijloc sau în cu totul altă parte. Guvernele, Statul, Parlamentarii, Deputații, Primarii, Administratorii de bloc, cu foarte mici excepții care devin neglijabile, nu-și propun NIMIC. Asudă și dau din coate și dau șpăgi ca să obțină poziția/postul râvnit, după care își fac socoteala cum să-și recupereze investitia din comisioane cât mai repede și cum să asigure un trai cât mai luxos familiei lor, măcar pentru două generații. Nu vor autostrăzi, anticorupție, sănătate, educație, economie eficientă. Vor profit personal, imediat, spectaculos.
  La rândul lor, străinii care vin să propună afaceri nu vor decât să scoată niște bani foarte mulți, mizând de cele mai multe ori pe prostia, slăbiciunea, lăcomia partenerului. Nicio macroafacere nu se încheie în favoarea populației care va beneficia de ea, ci exclusiv în favoarea a doi indivizi sau a două grupuri de indivizi care o negociază.
  Poate că Băsescu, orgolios și căpitan de navă cum îl știm, când a văzut cât de puțin câștigă el și cât de mult câștigă ipoteticul partener i-a tras o smetie peste bot – România n-are nevoie de autostrăzi. Următorii decidenți vor fi mormăit un mnnu, lăsați, mai vedem, ne mai sfătuim, fiindcă nu se ridica la așteptările lor comisionul oferit de constructor.
  De-aia n-avem autostrăzi, sănătate, educație, economie, fiindcă la masa tratativelor nu se discută despre ce-i trebuie țării ăsteia, ci despre nouă (adică mie și ție) ce ne iese la trebușoara asta.

 12. Afară de cazul în care nu ne lasă alții să ne dezvoltăm în diverse direcții, Renata. Că sunt proști este altă fațetă a lucrurilor și se vede de exemplu în situația unor directive pe care ni le cere UE și pe care ei le implementează cu picioarele, așa încât nu merg (și, într-un fel, prostia lor ne salvează de spectrul respectivelor directive).

 13. […] Medicina, dragilor, este acel domeniu care, în urma unor progrese științifice și tehnologice fulminante realizate în ultimele decenii, s-a asigurat că astăzi aproape nimeni nu mai este perfect sănătos. În consonanță cu definiția de mai sus, Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină le-a fost acordat, zilele trecute, specialistei în biologie Katalin Karikó (parțial maghiară, parțial americană) și imunologului american Drew Weissman, „pentru descoperirile lor referitoare la modificările bazei nucleozide care au permis dezvoltarea de vaccinuri mARN eficiente împotriva COVID-19”. Mă întreb care sunt acele vaccinuri eficiente. […]

Leave a Reply