Să ne amintim de pandemie

Citez dintr-o postare de pe Facebook a lui Radu Iliescu, de la data de 20 octombrie 2021:

Medicina oficială:

Cancer – ştiinţa este neputincioasă
HIV/SIDA – ştiinţa este neputincioasă
Maladiile cardiovasculare – ştiinţa este neputincioasă
Infecţiile nozocomiale – ştiinţa este neputincioasă
Erorile de diagnosticare – ştiinţa este neputincioasă

Un virus necunoscut – suntem experţi: închideţi totul, avem teste, facem terapie genetică, refacem terapia genetică de x ori, închideţi totul, vă intubăm, vă ventilăm, închideţi totul, descărcaţi aplicaţia pe deşteptofon, fără aplicaţie nu aveţi voie în magazine, la locul de muncă, la teatru, în restaurante, închideţi totul, completaţi declaraţia pe proprie răspundere, suspendăm Constituţia, nu ieşiţi noaptea din casă, închideţi totul. Nu ne contraziceţi, aceasta este ştiinţa, informaţi-vă din surse oficiale, cenzuraţi medicii care nu sunt de acord, închideţi totul.

La începutul lunii curente, pe 5 mai 2023, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că pandemia de COVID-19 nu mai constituie o urgență sanitară globală. Momentul marchează astfel sfârșitul simbolic al unei situații care a durat peste 3 ani. În cursul acestor 3 ani, guvernele statelor așa-zise democratice au luat printre cele mai restrictive măsuri, trecând peste Constituții și drepturile omului, în numele luptei cu un virus ucigător. Am fost închiși în case, n-am avut voie să ieșim decât la anumite ore și cu declarație pe proprie răspundere – ceva ce nici măcar Ceaușescu nu a visat să facă -, am fost scanați la aeroporturi și la intrarea în magazine – dar măcar a meritat. Căci am oprit astfel un virus care s-a dovedit mai distructiv decât tot ce-am întâlnit până acum, transformând 90% din populație în zombie. Sunt curios, totuși, ce anume l-a doborât: faptul că (nu) ne-am vaccinat? N-aș crede, pentru că de infectat s-au infectat și vaccinații, de murit au murit și ei, iar vaccinurile se făceau pentru tulpini cu 2-3 generații în urmă. Dar, în sfârșit, cumva l-am doborât.

Anul 2023 este și anul în care populația planetei a ajuns la numărul record de 8 miliarde de oameni.

9 Replies to “Să ne amintim de pandemie”

 1. Vreau sa scap si eu de cateva idei, daca tot ai scris despre subiect.
  Citisem si acum am si gasit, ca definitiile vaccinurilor s-au schimbat exact la fix, ca sa spun asa. Si parca si definitia unei pandemii. Acum vad lucrurile cam asa. Mintile populatiilor au fost intoxicate de zeci de ani. Chiar se vorbeste de diminuarea IQ-lui oamenilor in ultimii 30 de ani. Asta nu se realizeaza ‘natural’. Si trebuiau sa se evalueze efectele cumva.
  Ceea ce s-a intamplat mi se pare metodolgia de evaluare a reactiei populatiilor si in subsidiar alte scopuri sinistre.
  Si cred ca unii si-au frecat mainile pentru reusita. Si mai vad acum ca se trece in noua etapa, pe baza concluziilor trase. Poate ca suna foarte simplificat, insa chiar nu pot sa vad altfel distopiile ce apar zilnic.

  Toate cele bune!

 2. Evident că a fost (pe lângă altele) și un experiment la scară planetară. Toate cele bune și ție!

 3. Suzana, și eu m-am simțit depășită când a apărut injecția cu ARN-m ca vaccin. Dar de, m-am gândit că am terminat facultatea în 87, se poate zice că nici n-am urmat-o, la cum evoluează biologia și citogenetica azi.
  Ce observ, zi de zi, la tejgheaua farmaceutică: oamenii febrili fac testul covid. Dacă le iese negativ, se liniștesc. Iau un paracetamol și se culcă pe-o ureche. Febra rămâne, dar ei stau liniștiț că n-au covid. Au o formă de leucemie, însă.

 4. Renata, dezvoltă puțin chestia cu leucemia, te rog. Este pe bune? Adică sunt mulți cu leucemie (sau alte afecțiuni grave) care îți calcă pragul și se liniștesc când află că n-au covid?

 5. Nu. Am vrut să zic că imediat ce află că n-au covid, nu-și mai fac probleme că au febră. Deși febra e un semnal de alarmă pentru foarte multe boli grave.

 6. Renata, tu esti de specialitate si ai observat una din dovezile negandirii, ca sa spun asa. Am auzit ca unii au fost trimisi sa-si faca test de gripa. Nici nu stiam ca exista asa ceva. Cel mai virulent virus al perioadei si care din pacate se raspandeste cu repeziciune este al fricii. Este ceva paralizant pe toate planurile.
  Este atat de sinistru totul. Viata este pretioasa si au venit unii sa o faca ferfenita. Totul se deruleaza ilogic. Nu mai obisnuiesc sa ma uit la stiri, insa azi am lasat deschis tv-ul, nu stiu exact unde era, insa numai monstruozitati am auzit. Pe cuvant, parca a mai aparut o componenta violenta peste toate problemele ce erau oricum.

  Zile linistite sa fie pentru toata lumea!

 7. Suzana, testele de gripă se găsesc în farmacii de vânzare. Cei care-și fac testul (mulți!) îl cumpără din proprie inițiativă. Adică am febră, frisoane, mă doare tot corpul, îmi plesnește capul, tușesc, îmi curg ochii și nasul… ia să vedem, nu cumva am gripă?! Mă târăsc la farmacie să-mi iau test, să testez evidența.
  Ce vreau să zic e că a înnebunit lumea sau măsurile din pandemie au dat la iveală spiritul de turmă care zace în noi. Acționăm ilogic, în baza unor comenzi absurde, fără să ne întrebăm „eu de ce fac asta?”

 8. Comentariul ăla de pe FB e penibil – nu pentru că nu ar fi lucruri urâte care ar trebui discutate despre tot ce s-a întâmplat în perioada pandemiei (de ce nu și de aici încolo), ci pentru că sunt formulări superficiale și lipsite de fundament.

  Virusul nu e(ra) necunoscut, tocmai asta era problema: că un coronavirus a devenit dintr-odată atât de rău și toți ridicau din umeri. Iar procedurile de rezolvare a unei epidemii nu sunt noi și n-au fost aplicate acum pentru prima oară – nu zic că or fi cele mai bune, dar asta ne-a învățat istoria până acum. Și în 1665 stătea cineva cu pușca la intrarea/ieșirea din oraș.

  Treaba cu informatul din surse oficiale într-adevăr e ceva alunecos, dar uite ce sursă dă Suzana mai sus – evadare.ro:
  „Într-un articol anterior, am semnalat ce s-a întâmplat după. Respectiv: pe 7 ianuarie 2020, deja presa scria că vaccinul e deja în lucru.” – vă spune dam ăsta, în 2019 mureau oameni de complicații aduse de covid. Așa cum s-au grăbit cu vaccinul pentru gripa porcină, așa s-au grăbit și cu ăsta. Și așa zice Radu că știința e neputincioasă, trebuia să mai aștepte toți 6 luni? Iar legat de definiția vaccinului, puteai să faci vaccinul de la Astra Zeneca, care e cu vierme mort, nu de-asta care-ți modifică ADN-ul.

  Legat de gripă, recent am observat și eu că multă lume nu știe ce e aia gripă și că e nasol, că se crapă de la complicații. Dar oare câte cazuri de gripă avea România, m? păi au fost tot timpul publice cifrele, ba chiar erau articole în presă – că au fost și ani cu mai multă gripă decât alții.

  Ar fi frumos să se facă publice porcăriile din timpul pandemiei, dar faptul că oamenii latră la copacii care nu trebuie n-o să ajute cu nimic. Bill Gheiț zicea la un moment dat că măsurile de izolare și carantinare au venit mult prea târziu ca să fie eficiente – coroborat și cu ce au zis alții din sistemul medical italian. Chestia e că și ăia buni și ăia răi scot chestii din context – ăia răi ne manipulează, ăia buni ar face niște vizualizări.

 9. Păi dacă (coronavirusul) a devenit atât de rău, înseamnă că noua variantă era necunoscută. De aia l-au și botezat SARS-CoV-2. Deci, o tulpină nouă.

  Acuma, întrebarea e cum a apărut. Există unii care cred că neîntâmplător. După cum tot neîntâmplător a fost orchestrat acest coronashow de 2-3 ani, cu tot ce a implicat el.

  Și mai există unii, mai mulți, ca tine, care cred că a fost o întâmplare gestionată prost și trebe’ să vedem ce și cum, unde s-a greșit etc.

  Știi ce ne-a învățat istoria ultimilor 3 ani? Că suntem o adunătură de gregari, care, de frică pentru viața lor, ar fi în stare să renunțe într-o secundă la aproape orice drepturi și libertăți, dacă cineva le spune că asta e calea. Mai pe scurt, că dincolo de aparențe, omul este un animal.

  Bill Gheiț?!? Serios, îl iei drept reper pozitiv?

Leave a Reply