Reacții la postarea Soranei Cîrstea despre bărbați, femei și copii

Duminica trecută, jucătoarea profesionistă de tenis Sorana Cîrstea (actualmente locul 37 în lume la WTA simplu) a postat pe Instagram următoarea imagine:

După cum vă puteți imagina, reacțiile nu au întârziat să apară. Exceptând blogul de față, pe care n-am scris nimic despre asta, până acum, când iarăși n-o să scriu nimic, pentru că o să mă mulțumesc cu citate. Yay! Mai jos aveți câteva reacții (sau doar fragmente din ele) pro și contra postării Soranei Cîrstea. Unii autori vă vor fi cunoscuți, alții sunt cunoscuți doar de mine. Cum bula mea este preponderent conservatoare, balanța va înclina spre pro, dar sunteți liberi s-o echilibrați (sau dezechilibrați) în comentarii.

Iulia Roșca:

Din episodul Sorana am învățat că libertatea sexuală este o formă de ascensiune, iar libertatea de a gândi este o formă de decădere.
Cu cât sexul este mai dubios, cu atât ești mai rafinat și mai distins, iar cu cât gândești mai liber și mai logic, cu atât ești mai primitiv și mai retrograd.
Progresul stă deci în vârful penisului și-n adâncimea vaginului.

Lorena Lupu:

Toţi banii Soranei vin din faptul că ea şi-a asumat un rol tradiţional masculin. Faptul că azi nouă ne pasă de ce tâmpenie a mai ouat Sorana vine din FIX pentru că societatea a permis femeilor să aibă un punct de vedere. Altfel, indiferent ce ar fi zis Sorana, răspunsul ar fi fost o scatoalcă telefonată din fundul grădinii şi “Ce, fă, te trezeşti tu că ai ce comenta la mine-n casă?”.

Taman de aceea, să abereze exact Sorana despre importanţa rolurilor de gen e ca şi cum le-ar spune Klaus Iohannis profesorilor că trebuie să renunţe la grevă. Oh, wait.

Mirel Curea:

„Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți”.
De multișor nu am auzit ceva mai de bun-simț supus în atât de puține cuvinte. Faptul că neo-marxiștii și-au ieșit din minți, mă bucură deopotrivă.

Lucian Mândruță:

N-am nicio parere despre Sorana Carstea si parerile ei.

Alta decat fiecare ar dreptul la opinie, dreptul de a nu fi cancelat, dreptul de a se plange ca nu mai gaseste barbati ca alta data, etc.

Inainte sa sarbatorim valorile stangii sau ale dreptei zic ca cel mai bine sa sarbatorim libertatea de exprimare!

Times New Roman:

Ca să arate cât de serios a vorbit, Sorana a decis ca de acum înainte să joace tenis cu o tigaie în loc de rachetă.

”Nu cred că va fi o mare diferență în calitatea jocului, pentru că voi folosi o tigaie de calitate”, explică Sorana Cîrstea, care în timpul pauzelor va face niște clătite și le va duce iubitului ei, care va repara o Dacie în fața stadionului, ca un bărbat masculin.

Gabriel Purcăruș:

Biata Sorana Carstea, cred că și dacă îi pupa simultan pe gură pe Putin și Prigojin înainte de turneu și tot nu era atât de huiduită ca acum de adepții inclusivității și iubirii nemărginite! Curajoasă fata, dar atât de medievală, de parcă ar fi din deceniul trecut!

Hari Bucur-Marcu:

La copii, există programe politice care avansează o legislație ce să permită statului și școlii (fără voința părinților) să „ajute” copiii la vârste fără discernământ să afle că ar fi posibil ca sexul biologic să nu fie identic cu sexul din intimitatea psihică și, ca urmare, copilul să ceară sau să accepte ca statul să repare diferența asta, organizând și finanțând intervenția medicală asupra sexului biologic, ca acesta să se alinieze psihicului copilului ce se crede de alt sex, ori de niciun sex.

[…]

În sport, deja s-a trecut la definirea sexului sau genului nu după caracteristicile specifice fizice și biologice, ci după cantitatea de hormoni masculini sau feminini, în trupul sportivilor și alte asemenea criterii de laborator.

Astfel încât un bărbat cu aptitudini atletice modeste, în comparație cu alți bărbați, dacă se declară femeie și dacă mai are și un nivel ridicat de hormoni feminini, poate concura la competițiile și probele sportive dedicate femeilor, unde se va situa întotdeauna pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de performanță.

Ceea ce va anula întotdeauna anii de renunțări și chiar de sacrificii, de pregătire intensă și costisitoare, petrecuți de femei în antrenamente și pe terenurile de sport, femei care nu au masa musculară și nici structura osoasă a unui bărbat și de aceea nu au nicio șansă să atingă, în multe sporturi, o performanță egală cu a unui bărbat care s-a pregătit mult mai puțin și fără renunțări sau sacrificii, pentru acel sport.

În multe sporturi, nu mai este vorba despre dezbateri, ci chiar se întâmplă așa ceva. S-a întâmplat deja ca un bărbat, ce într-o competiție sportivă între bărbați ar fi ieșit la final în a doua jumătate a competitorilor, să câștige detașat o probă dedicată femeilor.

Iar când i-a fost contestată perfomanța, s-a întâmplat ca același bărbat să se considere o victimă a unui sistem de valori vetust, ce nu îi dă lui dreptul să își aleagă ce sex vrea el, din mintea lui, să aibă.

Asta, în condițiile în care, nici în Statele Unite, nici altundeva în națiunile cu civilizație de tip occidental, de mai multă vreme nimeni nu mai discriminează cetățenii în funcție de sex, în domeniile în care caracteristicile fiziologice nu contează. Așa cum nimeni nu mai discriminează în funcție de caracteristicile psihice ale persoanei ce se poate considera că ar fi de alt sex decât cel biologic, în deplină libertate.

Doar că la maturitate și nu la vârstele infantile, fără discernământ real sau legal.

[…]

Și zice ea (de fapt nu zice ea, ci ea preia zicerea altcuiva , căruia îi și păstrează semnătura), în engleză, că ar fi timpul ca bărbații să redevină bărbați (masculini), femeile să redevină femei (feminine), iar copii să își recapete inocența.

Adică, zice sintetic Sorana Cîrstea, ar fi timpul ca dezbaterile despre ce ziceam eu mai sus să înceteze, fiind inutile, și să se revină la consensul de dinaintea acestei campanii populiste și nenaturale, care pune în pericol sănătatea fizică și mentală a copiilor, așa cum aduce în deriziune eforturile și sacrificiile pe care femeile sportive le-au depus, fără a putea să treacă vreunul dintre pragurile fiziologice mai ridicate, în cazul bărbaților ce se declară că ar fi femei și intră în competițiile dedicate femeilor.

Noa, cam astea ar fi. Păreri?

Știți care e cea mai amuzantă chestie? Că după atâtea speculații și interpretări, Sorana a revenit cu o explicație de tipul: mesajul a fost unul pozitiv, mi-a plăcut atmosfera din tribună, eleganța doamnelor, inocența copiilor și sonoritatea cuvintelor. 🙂

Pe final, câteva clipuri faine. Și dacă e timpul ca femeile să redevină femei iar bărbații să redevină bărbați, lăsați blogării să redevină blogări și să nu mai citeze sursele, pentru că am pierdut o grămadă de timp căutând sursa unui clip și tot n-am găsit-o, iar la restul am renunțat, așa că n-aveți decât să le căutați singuri și dacă le găsiți să mi le dați și mie, iar eu o să le pun în articol.

 

 

5 Replies to “Reacții la postarea Soranei Cîrstea despre bărbați, femei și copii”

  1. 🖐🖖✌🤟🤘👍👎illustration human rights – together What Does “Mene, Mene, Tekel, Parsin” Mean?

    “Valorile esențiale pe care se întemeiază Uniunea sunt consacrate la articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană. Acestea sunt

    respectarea demnității umane,
    libertatea,
    democrația,
    egalitatea,
    statul de drept și
    respectarea drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor care aparțin minorităților.
    Respectarea drepturilor persoanelor este una dintre obligațiile fundamentale ale UE. Uniunea trebuie să respecte aceste drepturi în realizarea politicilor și programelor sale, la fel și instituțiile UE și fiecare dintre statele membre.”

    “Ce este omul, ca să Te gândești la el? Și fiul omului, ca să-l bagi în seamă?”

  2. Cand normalitatea, firescul, bunul simt devin tinte, e clar ca se patineaza pe o directie gresita. Sper doar ca trezirea se va produce inaintea posibilei caderi in abis!

  3. Suntem cazuti dintotdeauna în (A)bis, precum Adam si Eva cazura din Paradis;

  4. “Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu știe ce face stăpânul său, ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu. Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și să aduceți roadă, și roada voastră să rămână, pentru ca orice veți cere de la Tatăl, în Numele Meu, să vă dea. Vă poruncesc aceste lucruri, ca să vă iubiți unii pe alții. Dacă vă urăște lumea, știți că pe Mine M-a urât înaintea voastră. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei, dar, pentru că nu sunteți din lume și pentru că Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăște lumea. Aduceți-vă aminte de vorba pe care v-am spus-o: ‘Robul nu este mai mare decât stăpânul său.’ Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi. Dar vă vor face toate aceste lucruri pentru Numele Meu, pentru că ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis. Dacă n-aș fi venit și nu le-aș fi vorbit, n-ar avea păcat, dar acum n-au nicio dezvinovățire pentru păcatul lor. Cine Mă urăște pe Mine urăște și pe Tatăl Meu. Dacă n-aș fi făcut între ei lucrări pe care nimeni altul nu le-a făcut, n-ar avea păcat, dar acum le-au și văzut și M-au urât și pe Mine, și pe Tatăl Meu. Dar lucrul acesta s-a întâmplat ca să se împlinească vorba scrisă în Legea lor: ‘M-au urât fără temei.’

Leave a Reply