Probleme cu budismul

Am lipsit 7 săptămâni de pe blog, timp în care s-a dat Pământul peste cap de 49 de ori. La propriu. Cu toate astea, nimic nou sub Soare. Aceleași mușuroaie de furnici, construind din visele lor castele de nisip. Totuși, în această forfotă miniaturală de fond, unele evenimente par a fi mai interesante decât altele.

De exemplu, spre sfârșitul anului trecut, un templu budist din Thailanda a rămas cel puțin temporar fără călugări, după ce tot personalul, incluzând starețul, a picat la un test antidrog. Probabil călugării se uitaseră la Breaking Bad, căci consumaseră metamfetamină. Ca atare, au fost caterisiți și trimiși la o clinică de dezintoxicare. De unde se vede că nu-i suficient să-ți purifici sau detoxifici conștiința.

Fast forward câteva luni și șeful actual al budiștilor, Dalai Lama, îi spune unui băiat care dorea să-l îmbrățișeze să-l pupe pe obraz, apoi să-l pupe pe gură și apoi să-i sugă limba. Pe care și-o și scoate, spre a-i putea fi suptă. Scena, mai jos:

Cam lipicios și libidinos, if you ask me. Asta dacă putem folosi cuvântul „libidinos” în legătură cu un copil. Cât despre faza cu Lady Gaga, acolo îl înțeleg, pe ea și eu aș pune mâna. Vă dați seama, cum ar fi să mergi la un moșulică din ăsta, pretins celibatar, pretins ascet, pretins abstinent, pretins lider spiritual și el să înceapă să te pipăie? Noroc că nu-s femeie. Sau… ups: poate ghinion!

În urma fazei cu băiatul, „piarul” lui Dalai Lama a emis un comunicat chipurile de scuze, dar în care nu se admite concret vreo vină, ci se spune că sfinția sa obișnuiește să-i tachineze într-un mod inocent și jucăuș pe cei cu care se întâlnește, astfel că, vorba lui Radu („Pitici Gratis”) Alexandru, la final ai impresia că tu ca spectator ești cel care greșește, pentru că nu înțelegi modul lui de a se juca.

Dar, cum spuneam, toate astea se pierd în zgomotul de fond al celor 8 miliarde de furnici care forfotesc în arșița verii. Bine v-am regăsit!

3 Replies to “Probleme cu budismul”

  1. Atat au putut ei! Omul e supus greselii. Au cazut in pacat. Pacat de ei. Eu ma bucur ca au ajuns in media pataniile si fiecare le interpreteaza dupa cum le intelege. Le-am luat ca atare..

Leave a Reply