De ce nu există loc de bagaje la Lidl

Am fost de-a lungul timpului în mai multe magazine Lidl și în niciunul dintre ele nu am găsit un loc unde să-mi las bagajele la intrare și de unde să le iau la ieșire. Ceva, un dulăpior cu cheie, cum au celelalte lanțuri de supermarketuri. Și presupun că asta e o regulă generală la ei, adică niciun magazin Lidl nu are loc pentru bagaje. O facilitate firească și aproape omniprezentă, dar care aici lipsește.

Poate vă întrebați de ce. Ei bine, subiectul nu m-a preocupat foarte mult, dar era ca un fel de chestie semi-activă acolo în fundalul conștiinței, pentru că ieșea din tipare. Lidl e, din ce știu eu, singurul magazin fără loc de bagaje. Până și magazinele mici, locale, au deseori astfel de facilități. Cum spuneam, nu mi-am bătut capul cu asta și nu i-am acordat importanță, până când astăzi m-am gândit că vreau să merg la cumpărături și m-am întrebat pe la ce magazine să intru.

Și mi-am dat seama că atunci când vrei să faci cumpărături de la mai multe magazine și te întrebi în ce ordine să le parcurgi, s-ar putea să fii tentat să mergi la Lidl prima dată, știind că acolo nu au loc pentru bagaje. Pentru că dacă mergi prima dată acolo, nu ai nici tu bagaje, că încă n-ai cumpărat nimic. Și dacă mergi prima dată la Lidl, probabil îți vei face grosul cumpărăturilor de acolo, pentru că dacă de exemplu vezi o sticlă de ulei pe care ai putea-o lua de oriunde îți zici că hai s-o iei de aici dacă tot ai văzut-o, că poate în altă parte s-a scumpit sau nu găsești.

Desigur, e o simplă speculație.

16 Replies to “De ce nu există loc de bagaje la Lidl”

  1. Ia spuneți, și acum tot așa intrați, doar pentru un produs-două și îndurați o coadă întreagă? Vă admir.

  2. De ce să intru doar pentru un produs-două? Intru pentru câte produse doresc să cumpăr. Deseori cumpăr mai multe decât îmi planificasem inițial. 🙂

  3. Un spatiu de acest gen am vazut totusi in Lidl – Crangasi dupa ce au reconfigurat intrarea si s-a largit spatiul. E posibil sa nu fie preocupati de subiect, pentru ca oricum exista un salariat la care poti apela pentru a anunta cumparaturile similare, daca ai chef sa o faci. 🙂
    Acum, nu stiu cat timp va ramane acolo…

  4. Da, au și la Lidl-urile din Berceni. Și dacă n-ar avea, nu e vreo politică de marketing – vino întâi la noi, fără bagaje, e nesimțire tipică de lanț de magazine pe care-l doare la bască de client. Fiindcă românul e iertător și uitător: oricâte țepe ar lua, el tot de-acolo cumpără, că e mai comod. Ce contează că personalul e țâfnos, că toată carnea e matusalemică și etichetele mincinoase?

  5. Nu are nici cel de langa mine așa că dacă am bagaj evit să măi intru. Oricum nu mă prea omor după el prefer Kaufland, Carrefour. Cora au mai multe sortimente iar daca nu vreau să mă plimb prin magazine comand online

  6. Pe unde locuiesc eu (2 tari cu lanturi foarte diferite de magazine) nu are nici un lant de magazine loc de lasat bagajele. Pe la inceputul anilor 2000 era la un magazin de electronice in Geneva (MediaMarkt), dar e singurul loc unde am vazut si a disparut rapid. Care-i ideea si de ce ai vrea sa ai? Ca sa nu te cari cu bagajele dupa tine in caz ca nu esti cu masina?

  7. Nici măcar n-am observat dacă au sau nu. Lidl e destul de departe de casă pentru ca acolo să mergem doar cu maşina. O să mă uit cu prima ocazie.
    Dar dacă ar fi la numai 10-15 minute de mers pe jos distanţă de casă, mi-aş dori să aibă.
    La Profi, care e la doi paşi de noi şi de piaţă, au, dar aproape toată lumea îşi lasă sacoşa pe o masă de lângă intrare; şi n-am auzit să se fi plâns cineva că i-a dispărut.

  8. @Renata

    La mine cei mai necivilizați sunt angajații de la Profi. Mă gândesc că poate depinde de la zonă la zonă. Personalul de la Lidl este chiar decent. Dar, până la urmă, și angajații ăștia, ca și politicienii, provin tot din rândul societății, că de unde să-i luăm? Nu-i putem aduce de pe Marte. Și nu-s chiar crema societății, că un doctor autentic (neplagiator) nu se va angaja nici la Kaufland și nici la PNL sau PSD.

    @Stil unic!

    Mie mai nou îmi plac să mă plimb prin magazine. Cred că m-am efeminat! 😀

    @Vladen

    Păi da, dacă ai un bagaj la tine, o plasă cu ceva cumpărături, unde le lași? Poate nu ești cu mașina sau poate magazinul e la 5 minute de tine și nu are rost să iei mașina. Care-i problema cu un loc de lăsat bagajul?

    @Vero

    La mine și la Profi este loc de bagaj. E Super Profi, dar și înainte, când era Profi simplu, cred că aveau loc de bagaje. Chestia e că la Lidl n-ai nici masă din aceea unde să le lași. Eventual pe jos (sau le iei cu tine în cărucior).

  9. @ Aldus, am zis că la Profi AU loc de bagaje, dar mai toată lumea preferă masa aia.

  10. @Aldus pai nu le las, de ce sa le las, le iau cu mine inauntru daca sunt fara masina.
    N-am nici o problema cu un loc de lasat bagajul, de ce-as avea? Ma gandesc insa ca consuma spatiu in magazin. La noi nu-s si se traieste foarte bine fara, de aia ma mir ca si le-ar dori careva. Sunt convins ca-i un motiv care ma eludeaza, de aia intrebam.

  11. Expresia mea cu „eludează” era un joc de cuvinte. A eluda înseamnă a evita, a ignora ceva cu bună știință. Eu am zis că niște chestii m-au eludat pe mine (ca și cum m-ar fi ocolit ele din proprie inițiativă) așa, ca un fel de glumă, dar să nu folosești asta în vorbirea curentă, că nu e corect. 🙂

    Motivul e că e mai comod să lași plasele în dulap la intrare decât să le iei cu tine în cărucior și să le porți cu tine prin magazin. E și mai civilizat, zic io.

  12. Întrebarea se pune invers: de ce ar oferi? Sunt două motive, unul ar fi de prevenire a furturilor (adică te obligă să lași bagajul ca să nu strecori în el vreun produs fără să plătești), altul ar fi doar pentru conveniența clientului (să nu cari după tine alte chestii ce le aveai deja).

    Pe de altă parte, respectivele obiecte nu-s complet gratis, ele au fost fix de achiziție cer mentenanță periodică, ba chiar riscă să devină obiectul nervilor publicului. Deci trebuie pus în balanță cu necesitatea:

    – Dacă ai politică antifurt relaxată, sau nu ai măcar o problemă majoră cu furturile, atunci motivul #1 dispare.

    – Cît despre motivul #2, hai să fim serioși, poți lua un cărucior metalic și să pui în el 1-2 plase sau rucsacul. Cîte dracu de bagaje poți să și ai, fără să fii cu mașina? Și cît să vrei să mai umpli căruciorul dup-aia, avînd în vedere că aveai deja bagaje voluminoase?

    Pe scurt, aș zice că pur și simplu toată lumea s-a descurcat și fără, pînă mai ieri. Apropo de subiect, eu cred că am văzut ceva dulăpioare (minuscule!) la cel puțin un Lidl din Timișoara; nu știu ce mama naibii poți pune în ele, o poșetuță… că o plasă mare sigur nu.

    p.s. Eu personal sunt complet anti ideea de a fi obligat să-mi las bagajele la intrare. Să am opțiunea este ok, oricum n-o exercit, dar dacă mă obligi, m-ai pierdut de client.

  13. Conveniența clientului. Poate ție nu-ți pasă, dar dacă ai locui la 5 minute de 2-3 marketuri și n-ar avea sens să mergi cu mașina? Sau dacă ești într-o plimbare, sau ești cu bicicleta etc? Sau dacă n-ai mașină? Eu și când am o plasă mică prefer s-o las la intrare decât s-o plimb în cărucior prin magazin. Iar cărucior îmi iau dacă găsesc mai mic, nu ditamai vagonul, cu care să nici nu mă pot învârti bine înăuntru dacă e multă lume. Așa că de ce să n-am un loc unde să-mi pun bagajul? La mine în provincie Kaufland are, Penny are, Profi are, marketurile locale au… Lidl n-are.

Leave a Reply