Bunga-Bunga

Cândva, mai demult, un coleg de liceu care era pasionat de fotbal scrijelea pe o bancă sau scria pe coperta unui manual (nu mai rețin exact) textul Forza Italia. Nu cunoșteam pe atunci semnificația acestor cuvinte, dar ulterior aveam să aflu că ele reprezintă numele unui partid politic, condus de către Silvio Berlusconi.

Luni, 12 iunie 2023, a murit Silvio Berlusconi. La 86 de ani, suferind de leucemie și având probleme cu inima. Așadar, cine a fost acest om?

Ca să mă informez, am citit un articol de pe digisport.ro și unul de pe digi24.ro, în care îi este prezentată viața. Despre morți numai de bine, dar numele fostului premier italian și totodată patron al echipei de fotbal AC Milan este unul sonor, așa că la bile negre ni se spune că Berlusconi a fost acuzat de-a lungul timpului de corupție, delapidare, dare de mită, fraudă fiscală (pentru care a și fost condamnat), abuz în serviciu, defăimare, șantaj, legături cu mafia, spălare de bani, mărturie falsă, influențarea martorilor și altele.

La bile albe, ni se spune că a înregistrat succes după succes, mai întâi ca tânăr baron (răsărit de nu se știe unde) în domeniul imobiliar, apoi ca mogul al pieței audio-vizuale italiene, apoi ca deținător al celei mai mari agenții de publicitate din Europa, apoi ca mare afacerist în domeniul alimentar, apoi ca penta-câștigător al Ligii Campionilor cu clubul de fotbal AC Milan, până când l-a vândut chinezilor, iar începând de la 57 de ani ca politician.

Niciun articol însă nu scapă vreo vorbuliță despre apartenența lui la loja secretă criminală Propaganda Due, de sorginte masonică. Asta chiar dacă subiectul e ofertant, fie și numai prin prisma conexiunilor dintre respectiva lojă și Nicolae Ceaușescu – menționate sumar inclusiv pe Wikipedia. Probabil nu face să-l târâm din nou pe Berlusconi într-un astfel de scandal, acum că a murit.

Aflăm, în schimb, despre petrecerile sale „bunga-bunga”, în care apela la serviciile prostituatelor, și despre un dosar pentru sex cu minore. Plus despre faptul că era prieten și susținător al lui Vladimir Putin și despre faptul că era foarte controversat și extra-extravagant.

Presupun că era. Eu personal nu l-am cunoscut. Iar colegul meu de liceu, care era la curent cu știrile, cu atât mai puțin.

4 Replies to “Bunga-Bunga”

Leave a Reply