Viitoarea taxă pe carbon

Tanczos Barna, senator UDMR, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor:

Din 2027 suntem obligați să implementăm o taxă de carbon pe fiecare locuință, iar din 2030 să interzicem circulația pe drumurile publice a motoarelor pe combustie internă. Se va calcula amprenta de carbon în funcție de comportamentul individual al fiecărui consumator și se va stabili un punctaj. Mi se pare normal să plătim fiecare din noi în funcție cu cât contribuim la încălzirea globală. Lucrăm deja la proceduri. Va trebui să limităm și apoi să eliminăm în viitor producția de animale vii, încă nu s-a stabilit o dată limită, și să ne orientăm pe consumul de alimente ecologice sau alternative. Pentru dezastrele climatice suntem vinovați fiecare din noi. Va trebui să suportăm consecințele.

Nu, domnule ministru. Nu va trebui să facem și să plătim ce spuneți dvs. Ci dvs va trebui să faceți ce spunem noi. Pentru că dvs sunteți angajatul nostru, al poporului român, și ați fost trimis acolo (direct sau indirect, prin votul nostru sau prin proceduri politice) să ne reprezentați interesele, nu să reprezentați interesele UE. Așa că nu ne spuneți nouă ce trebuie să facem, ci vă luați notițe.

Cam asta ar fi, după părerea mea, o reacție sănătoasă. N-am putut confirma veridicitatea citatului, dar cică a rulat azi în buclă pe Antena, Realitatea, Digi. Eu nu mă uit la televizor. Și ca atare reacționez. Dar nu cred că am motive să mă agit. Nu-s deloc sigur că UE, în formula actuală, va prinde anul 2030.

4 Replies to “Viitoarea taxă pe carbon”

 1. Oricum nu mai este 2030 ci 40; macar odata Romania si Germania a reusit ceva bun….inca 10 ani de motoare cu ardere!
  UE a vazut ce grozav ne merge fara centrale atomice si pe carbuni si au hotarat sa scoata si motoarele cu ardere interna!

 2. Acest Tanczos Barna, senator UDMR, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor , probabil ca n-a inteles RECOMANDARILE Comisiei Uniunii Europene datorita dificultatilor d e traducere din limba alora in ungureste . Aia au RECOMANDAT n-au dat cu parul . Tot asa cum AU RECOMANDAT si inchiderea minelor de carbuni . In afara d e romani { de fapt de politicienii romani } cine-a mai pus popoul la bataie cu-atata larghetze dintre tarile UE ? Acum isi dau cu pumnii in …testicule 🙂 caci au vazut ca este usor sa darami insa , este foarte dificil s a reconstruiesti . Insa cine-a vazut vreodata un politician { adica un mancator d e K…T } care sa fi construit ceva ? Intrebare : tarile UE nu-si mai amintesc protestele existente intr-o anumita perioada in tarile lor , referitoare la interzicerea centralelor nuclear electrice ? Cred ca asta se intampla dupa un accident petrecut la o centrala atomica din USA deci…cu mult inainte d e Cernobal si ma-ntreb daca , nu cumva Franta care are cele mai multe centrale nucleare pe teritoriul ei are oarece…interese . Stiau eu britanicii ce stiau atunci cand au parasit blocul comunitar de scarba curvelor politicianiste !

 3. In 2-3 ani se darama sandramaua UE. Cum? Din interior! Daca mai vin cu cateva “recomandari” d-astea – si or sa mai vina! – statele membre isi vor face bagajele si ii vor spune ADIO! Eu chiar as merge mai departe si as zice ca cine face astfel de recomandari vrea sfarsitul UE. Pe principiul: ”Singurul mod de a distruge stalinismul e sa fii mai stalinist decat Stalin”.

 4. @Ioan Sperling

  Dă-mi te rog un link cu 2040 (n-am avut timp zilele astea să mă informez).

  @marian

  Mai nou, recomandările sunt sarcini obligatorii. 😉

  Cu protestele o să vedem, sunt și acum.

  ROEXIT! 😀

  @Cristian S

  De mult n-am mai primit un comentariu de la un business. Merge cu promovarea prin linkuri nofollow?

Leave a Reply