UE, Rusia și puțină ipocrizie

Vi-l mai amintiți pe Trăian Băsescu? Cel care a fost vreme de două mandate președintele României. Cel care a fost dovedit, în sfârșit, colaborator al fostei Securități. O mulțime de „fost” până acum. Cel care ulterior a avut un preinfarct.

Ei bine, omul e viu și activ. Atât de activ, încât unii par să fie serios deranjați de ce scoate pe gură. Ultima luare băsesciană de cuvânt din Parlamentul European e prezentată de Varujan Vosganian astfel:

Interesantă această declarație a lui Traian Băsescu care, de la tribuna Parlamentului European, prezintă o listă de înalți demnitari (prim-miniștri și miniștri de externe) care s-au pus în slujba lui Vladimir Putin după terminarea mandatelor. Cum era de așteptat, conducătorul de ședință, Rainer Wieland, i-a oprit microfonul. Iată și declarația: ”Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful …(microfonul a fost tăiat)”

Nu știu dacă v-am zis, dar mie îmi place europarlamentarul Băsescu mult mai mult decât mi-a plăcut președintele Băsescu. De fapt, cred că de asta l-au și scos acum colaborator sau informator al securității. Că acum e mai abraziv.

One Reply to “UE, Rusia și puțină ipocrizie”

  1. Ma intreb daca cine a decis taierea microfonului intelege ca asta se poate interpreta ca o confirmare a subiectului! Ca si pe aici, unde sunt blocate
    vocile care nu sustin narativul oficial!

    Seara buna!

Leave a Reply