Superman & Lois (2021)

Articolul de față nu-i o recenzie propriu-zisă, că n-am văzut încă serialul. Nu prea consum materiale cu super-eroi în perioada asta (le consumam când eram mic), dar cumva mi-au căzut ochii pe niște secvențe din episodul șapte, deja început. Și ce să vezi: Superman era un bărbat alb, cu trăsături europene, și heterosexual! Sau cel puțin așa deduc din faptul că avea un băiat. Arăta chiar mișto:

Superman

Și apoi, se făcea că în film mai era un tip cu puteri supraomenești, negru și chel, care mânuia un ciocan mai ceva decât al lui Thor, și care… îi întinde o cursă lui Superman și se bate cu el? Fiind un antagonist al eroului nostru, adică un anti-erou sau un personaj negativ? Nu mi-a venit să-mi cred ochilor și eram gata să intru în stare de șoc, singura supapă de salvare fiind gândul că poate visez.

Dar apoi, am aflat că negrul respectiv venea dintr-un univers paralel, în care Supermanul de acolo era un bad guy, așa că a crezut că și al nostru va fi la fel și a reacționat în consecință, vrând să salveze planeta noastră de un pericol iminent. Până la final totul se lămurește, animozitățile dispar, personajele se reconciliază iar negrul din celălalt univers, mânat de intenții nobile și victima unei neînțelegeri, se revelează a fi și el, de fapt, unul dintre băieții buni, alături de Superman.

Am respirat liniștit. Lucrurile pot merge mai departe pe făgașul lor normal, totul rezolvându-se sub umbrela multicoloră a diversității hollywoodiene. Dar pentru câteva zeci de minute, recunosc că mi-au făcut-o!

3 Replies to “Superman & Lois (2021)”

Leave a Reply