Suntem sclavii șabloanelor mentale (1)

Un (prim) articol într-o mie de cuvinte:

oamenii sunt sclavii tiparelor mentale

Nu există gard. Există doar o poartă. Nu este despre oi. Este despre oameni. Ne călcăm în picioare pentru a păstra o direcție indicată de cineva. Nu gândim cu capul nostru. Nu avem capacitate de decizie. Suntem sclavii unor tipare de pseudo-gândire. Suntem gregari și tipicari. Nu suntem liberi.

6 Replies to “Suntem sclavii șabloanelor mentale (1)”

 1. Ba este un gard, dacă mărești poza poți vedea stâlpii, dacă nu îi vezi, găsești fact checking online. O mie de cuvinte înălțătoare nu fac cât un adevăr banal.

 2. …Si sclavi vom fi pâna ne vom trezi,
  Din somnul ratiunii materiei moarte,
  Când cel de sus la cel cazut se va gândi,
  Atunci în lume va fi pace si dreptate… 🙂

 3. Da. suntem. Si din multe puncte de vedere, este normal sa fie asa.

 4. Imi permit sa adaug ca marea majoritate nu stie totusi acest mic amanunt. De mai bine de 30 de ani unii si-au facut treaba in a spala creierii. Cred este cea mai performanta activitate, daca este sa observ rezultatele. Din pacate. Ma tot gandesc la solutii, insa daca a fost necesar atata timp sa ajungem aici, doar ceva extrem de spectaculos ar trebui sa se petreaca pentru ca orbirea sa dispara si acele sabloane sa se faca praf si pulbere!

 5. Alduse, pe zi ce trece sau mai bine zis din postare in postare tu devii din ce in ce mai interesant si interesat.
  Sa inteleg ca tu nu gandesti cu capul tau? Sa inteleg ca tu vrei acum sa afli daca si altii gandesc cu capul altora sau chiar daca o fi vreunul care gandeste cu capul tau?
  Pai, zi clar cu capul cui gandesti tu Alduse…..
  Nu spune ca gandesti cu capul lui Putin ca lesin.
  Eu gandesc cu capul meu..

 6. @Cudi

  O să-ți răspuns în partea a doua a articolului. 🙂

  Welcome back. (A trebuit să dai peste o aparentă eroare ca să comentezi, lol.)

  @Iosif

  Amin!

  @Liviu

  Dacă normalul vine de la normă și norma e definită de majoritate, atunci da, este normal. Că aproape toți suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii propriilor șabloane.

  @Suzana

  Soluția este trezirea din starea de somnolență și larvaritate în care ne complacem ca oameni. Manipularea se face pe fondul unui intelect slab sau complet absent, la fel cum însămânțarea cere un sol fertil. Câtă vreme nu ți-ai trezit intelectul (superior, în sensul în care e definit la grecii antici sau la orientali, nu în sensul modern de dicționar), ești în bătaia vântului. Care vânt, în cazul de față, e arma unei elite obscure și malefice, dar asta-i secundar.

  @O.R.

  Mă bucur că gândești cu capul tău. Care e clar diferit de-al meu, de vreme ce nu înțelegi mai niciodată ideile principale din articolele mele. Și vii în comentarii și mă întrebi oare ce-am vrut să zic.

Leave a Reply