Războiul din Ucraina

În pofida așteptărilor mele, ca și a predicțiilor unor analiști raționali1Dar când a avut vreodată războiul sens?, a izbucnit războiul în Ucraina. Sau, cum ar spune dadatroll, a izbucnit pacea în Ucraina. Redau articolul lui din 2014, că știu că vă e lene să intrați pe linkuri2După cum nici nu citiți notițele de subsol, motiv din care n-o s-o vedeți nici pe aceasta.:

Ieri sau alaltaieri a izbucnit pacea in Ucraina. Pacea a izbucnit ca de obicei, cum se intampla sin Orientu Mijlociu. Pacea a izbucnit cand niste civili ucrainieni, vorbind ruseste, fara uniforma, mascati, cu arme automate rusesti, au coborat din camioane rusesti, si la ordinele dela alti civili ucrainieni fara uniforma vorbind ruseste si cu arme automate rusesti au ocupat un oras din Ucraina. Pasnic, cum e normal in tarile civilizate.

Ce e ingrijorator e ca din pacate se pare ca guvernu Ucrainei nui convine pacea si se pare ca declarat razboi. Sa le fie rusine! Noi romani trebuie sa fim de partea paci si sa condamnan razboiul declansat de catre guvernu ucrainean fara nici decat un motiv. Demonstrati impotriva agresiuni ucrainene maine la Hollywood. Sean Penn si Susan Surrendon sunt deja in piata sil asteapta si pe alti actori ca Tim Robins, John Kerry si Alec Baldwin.

De data asta, rușii n-au mai coborât din camioane îmbrăcați în civil, ci au lansat o ofensivă de anvergură, pe trei fronturi, în dimineața zilei de joi. Da-n rest totul pare la fel, căci aflu via Cetin care citează indirect Bloomerang că:

În cele 24 de ore de la semnarea de către Vladimir Putin a unui decret de recunoaștere a două teritorii ucrainene separatiste, Uniunea Europeană, Marea Britanie și SUA au cumpărat împreună 3,5 milioane de barili de petrol rusesc și produse rafinate, în valoare de peste 350 de milioane de dolari la prețurile curente. Suplimentar, Occidentul a cumpărat gaze naturale rusești valorând probabil peste 250 de milioane de dolari, plus aluminiu, cărbune, nichel, titan, aur și alte mărfuri. În total, probabil factura depășește 700 de milioane de dolari.

Iar aceasta în doar 24 de ore. Și tot de la Cetin aflu că, după ce cancelarul german a declarat joi că Rusia n-ar trebui exclusă din sistemul global de plăți SWIFT pe motiv că „e foarte important să ne rezervăm această măsură pentru situațiile în care ar putea fi necesară” (sursa), Ambasada Germaniei din București publică pe Facebook un mesaj de susținere la adresa ucrainienilor. E ușor să-i susținem verbal pe ucrainieni, publicând mesaje pe Facebook, în timp ce continuăm să facem afaceri cu rușii, finanțând indirect războiul. Serios, intrați pe linkul de la Cetin, să vedeți.

O întrebare își face timidă apariția în planul conștiinței mele, la fel cum ghiocelul își scoate sfios capul din zăpadă la început de februarie: de ce acum? În 2014 a mai fost o altercație, dar Rusia s-a mulțumit cu Crimeea, după care și-a văzut oarecum de treabă. De ce și-a schimbat dramatic perspectiva, și mai ales de ce acum?

Nu pot să dau un răspuns. Așa că mă voi mulțumi să privesc în jurul meu, încercând să leg acest eveniment de alte repere din această perioadă, agățându-l cumva într-un calendar al lucrurilor ce ies din tipar. În primul rând, observăm că ofensiva lui Putin a avut loc după ce Biden l-a înlocuit pe Trump. Și mai precis, după jalnica retragere a trupelor americane din Afganistan și căderea instantanee a regimului instaurat acolo și finanțat timp de 30 de ani de către SUA. În al doilea rând, războiul apare pe final de pandemie, atunci când aceasta deja începe să se fâsâie.

covid - război Rusia - Ucraina

Cât despre urmări, prevăd vreo două. Prima e o întărire a Europei în particular și a globalismului în general. Dacă poate pandemia n-a reușit să unească oamenii pe cât de mult spuneau unii, nu cred că a existat vreun european căruia nu-i fi trecut prin minte zilele astea, măcar pentru o clipă, gândul că ce bine e că țara lui se află în NATO și UE, sau ce bine-ar fi dacă s-ar afla. A doua e că criza economică actuală generată de creșterea prețului la gaze și electricitate se va adânci.

Dar, vorba aia, bucuroși le-om duce toate…

5 Replies to “Războiul din Ucraina”

  1. În ciuda aparentelor îngrijoratoare, totul este o minutioasa programare iar tot ce este creat sub soare, este sub controlul Dumnezeului Cel Atotputernic si Mare.

  2. Fara suparare Aldus dar , este vorba despre doua chestii diferite ! In 2014 prin Ukraina , prin Kiev , batea un vant de libertate datorat baletului pe care al faceau specialistii in informatii/dezimformatii ai marilor puteri : USA , UK , Germania ….FRANTA . Azi este vorba despre altceva fara suparare . Azi este vorba despre un act d e RAZBOI NEDECLARAT , DESPRE O AGRESIUNE LA CARE PUTEA FI { DOAMNE FERESTE } VICTIMA , ROMANIA ASTA D E KAKAT . Sa nu uitam ca , in 201 4 datorita obrazniciei si tupeului de borfasi d e drumul mare al Guvernului si-al Parlamentului si-al Presedintelui Ucrainei de-atunci care au cerut bani an gross pentru a le face alora de la UE sau NATO onoarea de-a adera la acele organizatii economici-politice sau militare dupa caz , aia i-au bagat in p…a ma-sii de ucrainieni si s-au carat la ei la Bruxeless sau dupa caz la New York .Acum ai ajuta uitand ca Putin n-ar fi ajuns { c a nu-i Presedinte de doi ani } ce-a ajuns s a fie , fara sprijinul lor neconditionat .Parca si Donald Trump avea oarece pareri de bine despre kaghebistu’ asta ticalos …Oricum ar fi , daca Putin n-ar fi existat atunci trebuia inventat deoarece…A mai auzit cineva vreo vorba despre PANDEMIA D E COVID PLUS OMICRON ? A MAI AUZIT CINEVA VREO PARERE DESPRE PENSII SAU PUNCTUL DE PENSIE SI …CAND SI DACA VA FI MARIT ? A MAI AUZIT CINEVA VREO VORBA DESPRE ARAFAT , JOHANNIS , CATU , LUDOVIC ORBAN , MARCEL CIOLACU SAU…MACAR NICOLAE CIUCA ? A MAI SUFLAT CAREVA VREO VORBA DESPRE INFLATIE , SCUMPIRI LA ENERGIE SAU…MACAR DESPRE CRIZA ECONOMICA ? A MAI SUFLAT CAREVA VREO VORBA DESPRE…NICUSOR DAN SAU USR , EVENTUAL DESPRE CLOTILDE ARMAND SI ….SECTORUL 1 ??? NIMENI , TACERE PESTE TOT , N-A RAMAS DECAT AGRESIUNEA RUSIEI , DE FAPT A ARMATEI LUI PUTIN ASUPRA UCRAINEI .Pe bune acum , nu va saturasera-ti de stirile alea vechi chiar daca mai aveau care un breaking news ?Pentru ca tot am vazut numele lui Iosif precum si postarea sa , da-mi voie sa adaug un citat preluat de la cineva d e pe blog : intotdeauna intr-un razboi , primul mort este adevarul deci daca tot vorbim despre Dumnezeu Iosife atunci DUMNEZEU SA-I AIVA IN PAZA LUI PE AMARATII CARE FUG DIN IADUL IN CARE , TOT EL LE- A PERMIS SA AJUNGA !

  3. @Marian
    Dintotdeauna filozofia, religia, cultura, politica, economia si…tehnologia, au îndepartat de Dumnezeu România, atragând blestemul, tradarea, dezbinarea, razboiul, ura si …mânia.

  4. @Iosif INTOTDEAUNA …CREDINTZA A UNIT OAMENI , POPOARE . RELIGIA I-A DESPÀRTZIT ! O fi corecta aceasta ” idee filosofica ” { asta-i din ” Cel mai iubit dintre pamanteni ” } sau , nici cu asta nu esti de comun acord 🙂 ?

  5. Mariane, uite ultima parte a articolului citat de mine, scris de dadatroll în 2014:

    Demonstrati impotriva agresiuni ucrainene maine la Hollywood. Sean Penn si Susan Surrendon sunt deja in piata sil asteapta si pe alti actori ca Tim Robins, John Kerry si Alec Baldwin.

    Știi unde se află Sean Penn acum? Cică în Polonia, după ce-a abandonat o mașină în Ucraina. Făcând un film despre invazia rușilor.

    Deci este fix la fel.

    Și nu mai scrie CU LITERE MARI, că înțeleg și fără să strigi.

Leave a Reply