Pe scurt #8

Rafael Nadal, tenismenul care a câștigat turneul Australian Open după expulzarea lui Novak Djokovici, pe care l-a și criticat pentru că n-a vrut să se vaccineze, a pierdut finala Indian Wells de zilele trecute, acuzând dureri în piept:

Mi-era rău. Am avut dificultăți de respirație. Nu-mi dau seama dacă este la nivelul coastelor… Când respir, când mă mișc, se simte ca un ac pe care îl apeși. Și nu e numai durerea, îmi afectează și respirația.

Rafael Nadal întins pe gazon
sursă

Încă un caz de sportiv care în ultimii doi ani se întinde sau prăbușește pe gazon. Din fericire, de data asta nesoldat cu deces.

separator

Vă spuneam zilele trecute că Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat și rămas momentan fără obiectul muncii (pandemia), a pus de-o platformă informatică care să scaneze presa online, blogurile și rețelele sociale, filtrând știrile false și, presupun eu, cenzurând propaganda rusească. Primele rezultate concrete n-au întârziat să apară, iar printre saiturile pe care dacă intrați vă întâmpină următorul frumos mesaj cu accesul interzis:

acces neautorizat

se află de câteva zile bune și binecunoscutul blog de recenzii literare bookblog.ro. Aparent serverul gazdă ar fi fost folosit pentru atacuri informatice sau ceva de genul. Bun venit în Noua Lume Liberă, Democratică și Occidentală!

separator

Un articol de pe BBC ne spune că:

US animated comedy series The Simpsons will no longer use white actors for the voices of characters from other ethnic backgrounds, the show’s producers say.

Aștept cu înfrigurare momentul când actorii albi nu vor mai fi folosiți nici pentru a da viață personajelor de rasă albă din filme, lucru care le va face eligibile pentru Oscar. La cum involuează evoluează lucrurile, zic că nu va mai dura mult.

separator

Dacă credeați că NATO e slab reprezentată doar în țara noastră, unde zilele trecute s-a prăbușit elicopterul trimis să caute avionul prăbușit cu câteva ore mai devreme, Digi24 „ne consolează”:

Patru persoane de la bordul unui avion militar american şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii aparatului de zbor într-o zonă îndepărtată din nordul Norvegiei vineri, în timpul unui exerciţiu de antrenament militar condus de NATO, a declarat sâmbătă poliţia locală, citată de Reuters.

Carevasăzică, greu și la ruși, greu și la noi.

separator

Alertă generală și măsuri de urgență pentru întărirea pazei unităților militare, dispuse de Ministerul Apărării Naționale, după ce un individ a intrat într-o unitate militară din Mamaia, a dezarmat soldatul care era de pază și a fugit cu arma și muniția furate de la el. Știrea aici. Mă întreb oare cum s-o fi petrecut delapidarea: soldatul stătea liniștit și privea peisajul din jur, pe principiul poeziei „lebedele trece-n zare, eu mă uit, ele dispare”, când, brusc, s-a trezit fără armă și muniție? Dar cred că nu, de vreme ce el declară că a urmat toate procedurile legale și chiar a opus rezistență fizică. Ce să-i faci, n-om fi având cine știe ce armată, dar măcar ne scoatem cu civilii!

separator

O postare din 11 martie a senatoarei Diana Șoșoacă, în care aceasta afirmă că este unicul senator care a luat poziție fermă împotriva implicării României în conflictul ruso-ucrainean, a fost marcată de Facebook cu avertismentul următor:

Acest link provine de la un editor despre care Facebook consideră că poate fi parţial sau integral sub controlul editorial al guvernului rus.

Detalii aici. De altfel și din câte rețin, cu câteva luni în urmă YouTube a blocat canalul oficial al Guvernului României din a mai realiza live-uri, pe motiv că unele filmări live erau ale senatoarei Diana Șoșoacă, care vorbea de la tribună.

separator

În concluzie, trăim zile interesante și v-aș sugera ca pe viitor, mai ales dacă dețineți un blog sau un cont social cu ceva vizibilitate, să aveți grijă ce scrieți și postați, că nu se știe de unde sare propaganda rusească în cuvintele voastre și vă treziți, în plină libertate occidentală și stat de drept, cu prăvălia închisă.

PS: Jos Putin!

2 Replies to “Pe scurt #8”

  1. Lasă așa, că vreau să fie cât mai clar și transparent mesajul acestui articol! 🙂

Leave a Reply