Pe scurt #6

După ce presa internațională a propagat știrea lansată de Zelensky conform căreia rușii ar fi bombardat centrala nucleară de la Zaporizhzhia (știre ce s-a dovedit ulterior falsă și a fost infirmată inclusiv de către americani), actrița Patricia Arquette a scris revoltată pe Twitter: „Kick Russia out of NATO”. Dacă tot e să-i dăm afară pe ruși din NATO, eu zic să-i dăm afară și de la Hollywood. Măcar știm o treabă.

separator

Deputatul formațiunii bicefale USR + PLUS Viorel Băltărețu solicită amplasarea de indicatoare rutiere bilingve, în limbile română și ucraineană. Știrea vine de la Cluj, unde primarul Boc a arborat deja steagul Ucrainei pe străzi, alături de cel al Uniunii Europene. În semn de solidaritate cu vecinii care le-au interzis celor aproape o jumătate de milion de români de pe teritoriul ucrainean școala în limba maternă. Io zic că deși numele Băltărețu este destinic pentru domeniul rutier, dacă n-a solicitat decât în limba română, nu se pune.

separator

Ca și când războiul în sine n-ar fi suficient pentru rating, câteva situri străine și românești au preluat de undeva o ipoteză conform căreia Vladimir Putin ar fi un vampir nemuritor însetat de cucerirea lumii, cu numele de… Vlad Dracula. Mai mult, cică ipoteza ar fi lansată chiar de CIA. Dacă se dovedește adevărată, propun sistarea trimiterii de armament către ucraineni și înlocuirea lui cu usturoi.

separator

Un comunicat de azi al Ministerului Afacerilor Interne ne informează că nu se mai prelungește starea de alertă. Începând de mâine, 9 martie, TOATE restricțiile (incluzând portul obligatoriu al măștii) încetează. Iar acest TOATE e scris cu majuscule inclusiv pe situl MAI. Hai liberare!

separator

Pe de altă parte, guvernul a finalizat un proiect de lege destinat gestionării situațiilor de criză, potrivit căruia toți bărbații români cu vârsta între 18 și 60 de ani vor intra în rezerva generală a țării în caz de stare de asediu, mobilizare sau război. Și cum restricțiile încetează de mâine, mă tem că războiul nu va putea fi purtat online.

separator

Mai multe „femei transgender” ucrainene s-au plâns pe rețelele sociale că n-au fost lăsate să treacă granița și să iasă din țară, din cauză că, deși ele și-au schimbat sexul din masculin în feminin, pe buletin erau trecute cu M, iar în situația din prezent bărbaților ucraineni cu vârsta între 18 și 60 de ani le este interzis să părăsească țara pe care trebuie s-o apere. Mie nu-mi e clar de ce nu vor să lupte din postura de femei, care după cum știm sunt la fel de puternice ca bărbații.

separator

PS: Nu-mi iese din cap „știrea” cu Putin. Deci tot noi suntem de vină și pentru războiul din Ucraina?

10 Replies to “Pe scurt #6”

 1. > ” Patricia Arquette a scris revoltată pe Twitter: „Kick Russia ouf of NATO”. Asta a rezistat cinci ani langa Nicholas Cage ? Atunci este explicabila eroarea si-n plus , sa ne-o amintim cu aceasta ocazie pe Viorica Dancila care…n-a fost maritata cu Cage ! 🙂 > ” Deputatul userist Viorel Băltărețu solicită amplasarea de indicatoare rutiere bilingve, în limbile română și ucraineană. ” Orice face Emil Boc poate fi scuzabil insa , Viorel n-a aflat inca ca , ceea ce poate face un Prim Ministru , chiar daca doar…fost , nu-i este acceptat unui simplu deputat chiar daca-i userist ? Vorba lui Boc : – fir-ar al dracului de derbedeu !

  > ” Ca și când războiul în sine n-ar fi suficient pentru rating, câteva situri străine și românești au preluat de undeva o ipoteză conform căreia Vladimir Putin ar fi un vampir nemuritor însetat de cucerirea lumii, cu numele de… Vlad Dracula. ” Daca-i asa , atunci , doar usturoiul nu-i suficient si-ar trebui o interventie directa a CIA , ca si-n cazul lui Sadamm si-a armelor sale de distrugere in masa , care arme …au fost…n-au fost . > ” Un comunicat de azi al Ministerului Afacerilor Interne ne informează că nu se mai prelungește starea de alertă. ” Da dar…s-a introdus starea de criza caci , onor Guvernul si ai sai intzelepti politicieni nu puteau lasa poporul roman fara … stare . > ” Pe de altă parte, guvernul a finalizat un proiect de lege destinat gestionării situațiilor de criză, potrivit căruia toți bărbații români cu vârsta între 18 și 60 de ani vor intra în rezerva generală a țării în caz de stare de asediu, mobilizare sau război ” Fix ce ziceam insa , intreb : nu se putea creste varsta pentru intrarea in rezerva generala a tarii la…macar 70 de ani ca-n cazul viitorilor pensionari ? > ” Mai multe „femei transgender” ucrainene s-au plâns pe rețelele sociale că n-au fost lăsate să treacă granița și să iasă din țară, din cauză că, deși ele și-au schimbat sexul din masculin în feminin, pe buletin erau trecute cu M ” Si cand mi-amintesc cat tam-tam se facea pe tema sexului sau genului la…oameni !Trebuiau sa aiva grije sa fie trecute la…neutru . ” Mie nu-mi e clar de ce nu vor să lupte din postura de femei, care după cum știm sunt la fel de puternice ca bărbații.” Ei nu-ti e clar …Pai sti cat costa chestia numita schimbarea de sex ? La banii aia cred ca poti sa-ti atribui si doua sexe sau…sexuri si nu cred ca ti-ar mai convenii sa ramai fara ele mai ales ca…unele atarna ! > ” PS: Nu-mi iese din cap „știrea” cu Putin. Deci tot noi suntem de vină și pentru războiul din Ucraina? ” Teoretic … nu neaaparat noi ci Bram Stoker insa , ala-i totusi englez asa incat , fie al acuzi pe el fie pe Queen Elisabeth II e cam tot aia si , chiar nu cred ca ai intentia aceasta mai ales ca , harta Europei a fost trasata d e catre un rus si-un englez pentru cine a uitat asta . Intrebare : aia de la arca lui Goe vad ca te tot intreaba daca esti barbat sau femeie deci intreb si eu caci , nu-mi da pace acest gand { recunosc spasit ca-i…incitant si excitant in acelasi timp } …poate esti doar transgender 🙂 ? Marturiseste-te macar acum la inceputul Postului Pastilor ! 😀

 2. M-a distrat comentariul tău.

  Nu sunt femeie ci bărbat (iar alte sexe nu există), dar Goe insistă să îmi spună „domnișoară”, așa că l-am făcut și eu muiere. Nu c-ar fi ceva rău în asta, mai ales că era de 8 Martie. 😀

  PS: Mai ușor cu excitarea pe scări!

 3. Daca te-am facut sa zambesti macar…eu sunt multumit caci , ” a face un om s a zambeasca este un dar de la Dumnezeu caci , atunci si EL zambeste ” dupa zisele cuiva . Nu uita ca si postarea dumitale este la fel de distractiva !

 4. Poate, D-l Vladimir Putin se va dovedi la final, ca fiind marele salvator al EurAsiei.

 5. Nu cred ca Patricica a scris „Kick Russia ouf of NATO”, posibil sa fii scris „Kick Russia out of NATO” asa ca in loc de f trebuie t, totusi sper sa fii dat delete to Tweet sa nu se faca proasta naibii de ras. Auzi tu nenica Rusia in NATO??? Zbrrr, ptiu drace……Patricica treci la cratita, ca esti praf draguta. Alduse, te rog eu mult scrie site-ul in loc de situl…..

 6. Am corectat la „out of NATO”, mersi.

  De ce să scriu „site”? Avem românescul „sit”. E traducerea lui „site” pentru domenii sau locuri fizice, ca de exemplu „sit arheologic”. De ce n-ar merge și la sit web? Am făcut deja o concesie în articol, scriind „rating” în loc de „audiență”.

  Iar la tine, corect e „totusi sper sa fi dat delete”, cu un singur „i” la „să fi dat”. 😛

 7. Multumesc Aldus, am retinut, doar un i, adica sa fi nu sa fii.
  Doi pup, esti dragut Aldus, de fapt tu esti cel mai dragut.

 8. Stai puțin, că nu-i regulă generală.

  Eu să fiu, tu să fii, el/ea să fie. Aici e cu doi de i. Să fii stăpână pe tine, să nu fii nesimțit. Cu doi de i.

  Dar să fi fost nevoie de încă o oră de gramatică? Aici e cu un singur i. Să fi mers, să fi vorbit, să fi dat etc.

 9. Gata, am inteles, sa traiti!
  Sa fii analfabeta. sa fii nesimtita, sa fii mincinoasa se scrie cu ii
  Sa fi dat cu stangu-n dreptu, sa fi vorbit ca proasta in targ, sa fi dat de belea, se scrie cu i

  Multumesc, ce dragut!

 10. Da. Cu plăcere. La schimb trebuie să-ți pui o poză cu tine la profil. 😀

Leave a Reply