Pe scurt #5

Sarah Beam, o profesoară din Texas în vârstă de 41 de ani, a aflat că fiul ei, în vârstă de 13 ani, ar avea Covid-19. Așa că l-a dus la un centru de testare, care să confirme eventuala infecție. Și pentru că nu voia să riște să se infecteze și ea, l-a băgat în portbagajul mașinii. Sănătatea înainte de toate, nu? (sursa)

Covid-19 face ravagii în lenjeria intimă a soldaților norvegieni. Ca urmare a dificultăților de aprovizionare, la încheierea stagiului militar, aceștia sunt rugați să returneze chiloții, șosetele și… sutienele (?!?), care sunt spălate și vor intra în recuzita vestimentară a viitorilor recruți. Totul în condiții igienice, spune Hans Meisingset, purtător de cuvânt al armatei pe partea de logistică. (sursa)

Cuvântul “prikspijt”, care s-ar traduce prin “regretul că te-ai vaccinat”, a fost numit cuvântul anului 2021 de faimosul dicționar olandez Van Dale. La concurență cu alte 14 cuvinte, prikspijt a primit 82.2% din totalul de 49000 de voturi, spre indignarea ministrului sănătății olandez. (surse: 1, 2)

În Cipru a fost identificată o nouă tulpină de coronavirus, care a infectat 25 de persoane și căreia i s-a dat numele de Deltacron. Comentariul lui Călin-Liviu Georgescu:

Era și timpul, fiindcă tocmai ce anunțase un ”specialist” că valul cinci se termină peste două luni, și intrasem în panică, cum e posibil să se termine valul cinci și să nu fi apărut încă înlocuitorul lui Omicron, dar acum lucrurile au re-intrat pe făgaș, vine Deltacron în martie-aprilie și ține până-n iunie, când piere puțin ca să facem turism și revine frati-su, Etacron, în septembrie, ca să închidă școlile și să sperie părinții și copii suficient de mult încât să se vaccineze de la cinci-șase ani. Designerii de branduri de viruși nu au apreciat faptul că Omicron n-a speriat pe nimeni, așa că Deltacron e mai al dreacu, e contagios ca Omicron, dar rău ca Delta, numai bun ca să ne încurce de Paști și să punem masca pe lumânare. Beleamicron!

cei trei magi testați

Leave a Reply