Pe scurt #4

Issabela Cotelin ne recomandă mini-seria Five Days. Citez:

Mai mult, psihopații reali din film, la mii de mile de insipidul criminal real, sînt ziariștii – referitor la asta, m-a tulburat mult o scenă anume, cu un astfel de ziarist avid de orice știre prime-time. N-o mai zic, pe asta vă las să o descoperiți singuri, eventual să comentăm după.

N-am văzut Five Days, dar fragmentul citat mi-a adus aminte de filmul Mad City, cu Dustin Hoffman și John Travolta.

separator

Apropo de apropouri: nu știu de ce, dar soluția salvatoare a vaccinurilor anti-covid care însă trebuie repetate din nou și din nou din cauza multiplelor mutații ale virusului mă duce cu gândul la zicala: „Căsătoria este soluția la problemele pe care nu le-ai fi avut dacă nu te-ai fi căsătorit.”

separator

Am descoperit un blog nou (sau, mai bine zis, m-a descoperit el pe mine). Se numește „Sunt un adolescent rebel”, numai că autorul e o autoare, care nici măcar adolescentă nu mai e, decât eventual în spirit. Ceea ce-i bine, pentru că, nefiind copilandră, scrie mișto. Mostră.

separator

Vântul ce bate în pânzele Uniunii Europene pare să fie tot mai slab. Încep să apară proteste masive de stradă pe fondul scumpirii gazelor și energiei electrice (a se vedea Kazahstan).

separator

Klaus Iohannis a decis înființarea unui grup predizențial de lucru, pe tema „Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată”. Eu îi recomand să se aplece mai întâi asupra schimbărilor climatice din București: am înțeles că locuitorii capitalei nu prea mai au căldură în case. Lăsând râsul la o parte (câți nu râdeam acum doi ani de un liliac purtător de coronaviruși?), ăștia de la butoanele UE par montați cât se poate de serios pe marota cu încălzirea globală, care acum, pentru că nu prea seamănă a încălzire, se numește „schimbări climatice”. Nu-i mare lucru ca azi-mâine să avem pe certificatul verde și cota de emisii de carbon.

separator

Krossfire ne face o interesantă retrospectivă a anului ce s-a scurs, văzut desigur prin prisma lentilelor proprii. Nu-s neapărat fanul modului lui de a privi realitatea înconjurătoare, dar am aflat de acolo multe lucruri interesante și chiar inedite. Informațiile sunt prezentate condensat, structurate pe categorii și cu multe linkuri. De exemplu, pe plan internațional aflăm că „în Haiti a mai fost un cutremur uriaș, asta în timp ce președintele țării era asasinat cu sânge rece”. Mă întreb cum ar fi fost dacă era asasinat așa, mai în scârbă, de niște călăi cu suflet și compasiune.

separator

Am descoperit un alt blog – care de data asta e proaspăt, abia a văzut lumina tiparului digital, așa că să-i urăm La Mulți Ani și zile senine, chiar dacă autoarea i-a ales o adresă cât se poate de criptică: firimituri490221637.wordpress.com!

separator

Din cauza numărului uriaș de „thumbs down” pe care le primea establishmentul, în speță Joe Biden și acoliții lui (zic gurile rele!), YouTube a scos numărul de dislike-uri de la clipuri. Adică, poți da dislike, dar nu se mai afișează câte dislike-uri are clipul. Noi nu credem gurile rele și nici pe cei care, frustrați de lipsa acestei opțiuni, au început să scrie „dislike” în comentarii. 🙂

separator

Confuzat de refrenele colindelor românești, Chuck Norris a întrebat:
– What the hack is “ler”?
Hrușcă i-a răspuns:
– Leru-i ler.

Leave a Reply