Cum gestionezi spamul prin telefon

Soluția mea a fost să merg la cea mai apropiată unitate bancară a instituției de la care primeam spam și să mă cert acolo cu funcționarii și cu directoarea, pentru ca în final să-mi debifeze electronic acele căsuțe din contract unde-mi dădusem acordul să mă sune pentru cutare, să-mi folosească datele în scop de marketing șamd. Am negociat fiecare punct la sânge. Actualmente nu mai primesc niciun spam pe telefon, nici măcar prin SMS, de la nimeni, nici măcar informații de la serviciul RO-ALERT. Telefonul meu e la fel de curat ca mailul (al vostru mail cum e?)

Dar există și alte soluții:

– Bună ziua! Numele meu este Popescu și vă sun din partea societății de trading cutare… Aș vrea să vă prezint oferta noastră de…
– VĂ INTERESEAZĂ NIȘTE PUI DE NUTRIE?
– Poftim…?
– PUI DE NUTRIE… AM DE VÂNZARE. VĂ INTERESEAZĂ?
– Nu… Eu reprezint o firmă de trading și v-am sunat ca să…
– DA’ LA DUMNEAVOASTRA LA FIRMĂ NU VREA NIMENI NIȘTE PUI DE NUTRIE?
– Nu cred. Aș vrea să vă prezint…
– NU VRETI SĂ ÎNTREBAȚI TOTUȘI? ÎI VÂND LA PERECHE… VĂ FAC UN PREȚ DE NEREFUZAT…
– Nu pot… Noi nu ne ocupăm cu nutriile… Sun de la o firmă de trading… doar 2 minute să…
– DA, DA’ POATE VRETI SĂ ÎNCEPEȚI O AFACERE CU NUTRII? AU O BLANĂ FOARTE CĂUTATĂ…
Mi-a închis.
Mă uit la telefon, îi văd numărul, îl sun.
Îmi respinge apelul…

Cândva, la finalul unei convorbiri telefonice cu cineva de la un serviciu de asistență, interlocutorul m-a rugat explicit să închid eu telefonul, din cauză că el nu poate. Probabil ca măsură preventivă, astfel încât operatorul să nu se enerveze și să nu-i închidă clientului telefonul în nas. Ulterior mi-a venit ideea ca pe viitor, atunci când voi mai fi sunat în nobile scopuri comerciale, pentru diverse sondaje sau altele de genul ăsta, să las frumos telefonul pe masă, deschis, și să-mi văd de ale mele. Dar, după cum vă spuneam, n-a mai fost cazul.

9 Replies to “Cum gestionezi spamul prin telefon”

  1. Eu-i blochez. Ce zici tu aici n-ar merge, ca suna de la diverse firme (provider de energie, firme de telefonie mobila, asigurari, sondaje, etc). Cand suna de la banca ma intereseaza sa raspund, ca aia nu suna sa-mi vanda ceva, ma suna sa aprob tranzactii mai mari de exemplu.
    Doamna are regula ca nu raspunde daca n-are telefonul in agenda telefonului. Cand e asa respinge si apoi verifica cine a sunat online (in Norvegia au vreo 2 site-uri unde poti verifica asta) si blocheaza.
    Eu nu raspund daca nu recunosc numarul, ca n-am rabdare sa le adaug in telefon :)). Deci resping si din alea bune, dar nah, asta e. In schimb blochez masiv si mai riguros ca ea (ea mai uita, ii cauta, vede ca-s rahaturi, da’ nu face ultimul gest, al cel mai important 😀 )

  2. Alduse, ce s-a intamplat cu acest blog? Mai noi, nu mai primesc noutatile la Updates, ci la Promotions, si acolo se pierd printre multitudinea de oferte si promotii? E de la tine sau “de la ei”? 🙂

  3. @Adore

    Un tip care câștigase ceva concurs, parcă la Prima, s-a angajat la ei, la emisiunea aia unde îl spionau pe soț sau pe iubită și îi prindeau în flagrant. Și unul dintre cei prinși i-a zis că e nesimțit, iar el i-a răspuns revoltat că ăsta e jobul lui, ce nu înțelege, este ceea ce face el la job, este un job!!

    @Adore

    La noi băncile te sună inclusiv pentur toate prostiile. Oferta cutare, cont cutare, nu vreți să economisiți niște bani?

    @Liviu

    Eu n-am făcut nimic. Poate-i de la mail. Pune-ți niște filtre. Orice mesaj de la adresa cutare (ceva.opozitie.eu) să meargă în foloderul care vrei tu. Sau să fie marcat cu steluță, ca important! 🙂

  4. Și parcă au un senzor super sensibil pentru detectarea exactă a momentului în care te fură un somnic dulce și ilegal, de după amiază târzie.

  5. Aldus, să știi că nu mă enervezi, doar că mi-ar părea rău să îți consumi energia și tinerețea pe mize mici și chestiuni minore. Futilitățile la doamne și domnișoare, da, pe ele merită, dar cu măsură! O măsură cât mai mare!
    Fii atent că am vorbit cu klaus să te scoatem la o bere, o să te anunțăm din timp.

  6. Telemarketer-ii sunt si ei oameni care-si fac treaba pentru o piine mai alba. Nu-i huli. Cind devin insistenti si-l iau pe “nu” cam cum il luam si noi pe-al gagicilor, in tinereturi, atunci le-o tai. Pofta. 😉 Adica daca-ti bat misionari la usa si insista cu aiurelile lor, ca asta le e misiunea, nu meseria, decit sa te intinzi la discutii inutile, mai eficient e sa le spui ca esti musulman si fug ca dracu de tamiie.

  7. @Dr. Vader

    Dacă nu te enervez, e bine. Klaus de mult vrea să mă scoată la un grătar sau la o bere, dar până acum fără succes. 😀 Mă rog, el voia să facă ceva ieșire din asta cu mai mulți, pe vremea când erau activi Cudi și Castanul, dacă bine rețin, și ne întreba care am ieși. Eu nu m-am angajat niciodată că vin, dar nici cu restul nu cred că a ieșit.

    PS: Poate o scoateți pe Renata! 🙂 Ea e din București.

    @papagigli

    Atunci, hulim firma care i-a angajat. E bine așa? 🙂

    Dacă te-ai angajat pe un anumit job, suporți consecințele, ce să facem. C’est la vie.

Leave a Reply