Ai bani, ai boostere

În emisiunea Marius Tucă Show din 6 decembrie, profesorul universitar Valentin Stan opinează că motivul din care noi, ăștia din estul Europei, suntem mai reticenți la vaccinare este că am trecut prin comunism și suntem mai greu de dus de nas. Nu sunt întru totul de acord cu teoria lui, dar sunt de acord cu faptul că școala, mai ales cea de rit nou și occidental, te prostește.

vaccinurile sunt ca bateriile
sursă

Și acum ceva mișto:

La metrou. La Unirii. Vine trenul și nu se deschid ușile. Nici una. O tipă, fostă tocilară, acum nevastă frigidă, apasă în dușmănie butonul. Sunt dr. în metrou și vă spun sigur că ori apeși ori nu, ușile se deschid când trebuie. Ne așezăm pe același rând de scaune și tipa, cu arătătorul în sus, se caută cu febrilitate în geantă. Scoate un șervețel umed, se șterge, scoate un gel și se dezinfectează. În dușmănie. Respira, de ziceai că face Lamaze: phu, phu, phu. O întreb care-i problema. „Sigur m-am infectat! E cumplit!”. Zic să încerc să-i curm suferința și scot din geantă un flacon opac în care am spirt. „Haideți că vă dau eu ce ceva, e o soluție minune”. Se uită neîncrezătoare la mine, dar întinde degetul. Îi dau două fâsuri. Îmi șoptește: „Să știți că mă tem, chiar dacă sunt vacc. Și cu booster”. Mă aplec un pic către ea, cât să nu o bag în boală, și îi arăt patru degete: „Eu, de 4 ori”. Face ochii cât cepele și mă întreabă, din priviri, cum. „Pe pile”, îi șoptesc eu. „Se poate?”, întreabă ea plină de speranță. Dau din cap că da. După care, scot telefonul și citesc două știri.
Că la fisc, astăzi, a treia zi din an, au fost cozi uriașe, că oamenii voiau să dea bani la stat. Chiar dacă beneficiază de reduceri până la sfârșitul lunii martie.
Și că o femeie din Italia a murit din cauza vacc. Ministerul Sănătății le-a răspuns urmașilor, la o sesizare, că nu-i treaba lor, a autorităților, că vacc nu e obligatoriu, deci a făcut-o pe barba ei.
La Victoriei, tipa a coborât, nu înainte de a-mi arunca o privire plină de respect.

Textul de mai sus a fost scris pe Facebook de jurnalista Cora Muntean. În caz că nu-i clară cheia în care trebuie citit, un comentariu de la propria-i postare:

comentariu cora muntean

Apropo de care chestie, tot ce scriu pe blog cu privire la COVID-19 este complet subiectiv și total neserios. De exemplu, și eu am patru doze la purtător. Lucru care-mi aduce aminte de un banc. Cică Bulă avea în loc de două testicule, trei. Și făcea o grămadă de bani dând pariu cu cei care nu-l cunoșteau. Într-o zi se duce și la preotul satului și-i spune: „Părinte, mă crezi că noi avem în total 5 ouă?”, La care preotul îl întreabă cu uimire: „Cum, fiule, n-ai decât unul?!?”

Dragilor, știți care e problema voastră, a celor care vreți să vă faceți nșpe doze? Frica. Frica abisală, terifiantă de virus, de moarte, de necunoscut. Și știți care e diferența dintre un booster anti-covid și unul dintr-un joc video? Pe calculator boosterul vă poate crește viața chiar și la peste 400%, în timp ce vaccinul se chinuie să vă ridice „imunitatea” de la 40% la 60%, gen. În rest nicio diferență, trăim în aceeași realitate virtuală. Călătorie plăcută, și nu uitați: metroul e tixit de călători pe care nu-i cunoașteți, nu știți care sunt sănătoși, care sunt infectați sau care sunt NPC-uri!

One Reply to “Ai bani, ai boostere”

  1. “Omicron” : Cel mai fain banc cunoscut vreodata de om, de la Geneza, (Facere) pâna la Armaghedon ! 🙂 )))

Leave a Reply