Valul 4 în România

Poate vă întrebați ce-i cu valul patru și când va veni el (oficial) în România. Hari Bucur-Marcu ne spune pe Facebook, acum două zile1La 14 septembrie 2021.:

Principiul de guvernare este transparent exprimat: nu se iau măsuri nepopulare (de fapt nepopuliste) înainte de Congres, dacă pretendentul la scaunul de șef de partid este și șeful Guvernului României. Din simplul motiv că singurul argument cu care insul ăla candidează este ăsta: că e șeful Guvernului României.

Noi, ceilalți, care nu suntem nici membri de partid și nici nu ne pasă cine e șeful Partidului Său, nu avem încotro decât să așteptăm cu răbdare și cu supușenie să vină o dată dracului congresul ăla, că prea ne îmbolnăvim pandemic și prea murim pe capete!

Există unii care vor din nou restricții cât mai restrictive, din motivul că altfel, consideră ei, murim pe capete. Există alții care vor din nou restricții cât mai restrictive pentru a lucra sau a participa de acasă la întâlniri care altfel ar necesita o prezență fizică2Yey! Pandemia are și chestii bune.. Și există unii care nu vor deloc măsuri restrictive.

Toate astea sunt irelevante, deoarece înainte de a fi o problemă socială, pandemia este o chestiune politică. Iar în lista de priorități a politicii românești pandemia ocupă doar locul 2. Pe locul întâi e congresul PNL din 25 septembrie, unde Florin Cîțu trebuie să-l detroneze pe Ludovic Orban, asigurându-i-se astfel drum întins spre prezidențiale. Abia după congres, probabil din 1 octombrie, vor reveni restricțiile. Până atunci, veți continua să vedeți la televizor cum rata morților și a răniților crește în ritm alarmant. Eu nu, pentru că n-am televizor.

2 Replies to “Valul 4 în România”

Leave a Reply