O lume minunată, în care veți găsi… un UNICEF care nu minte

O lume minunată, în care veți găsi… numai vaccinuri. Cel puțin asta se dorește în ultimii ani. Ia să vedem un discurs mobilizator în acest sens:

unicef ro vaccinare anti covid-19

UNICEF România ne spune pe pagina sa de Facebook că 70% din populația adultă din UE este în prezent vaccinată complet, conform unui anunț făcut de Ursula, în timp ce românii sunt mai înapoiați, mai ardeleni așa, doar 27% s-au vaccinat, așa că haide să le călcăm pe urme europenilor și să ne vaccinăm!

Dar stați puțin, nu cumva teoria era că procentul acesta de 70% poartă frumosul și sugestivul nume de imunitate de turmă, desemnând pragul de la care pandemia intră într-o ireversibilă curbă descendentă? Nu cumva ăsta era scopul declarat la începutul campaniei de vaccinare, să obținem o imunizare a unui procent de 70% din populație? Iar ei ne anunță că 70% dintre europeni au fost deja vaccinați. Iar pe lângă ăștia 70% știm că avem un însemnat procent de europeni care au trecut prin COVID-19 și deci s-au imunizat pe cale naturală. Și atunci, de ce să ne mai vaccinăm și noi, românii? Căci iată, din cele de mai sus rezultă că funesta COVID-19 a fost deja învinsă! Poate că încă nu știe, poate că încă n-a primit nota informativă în cutia poștală, că mai are și poșta unele scăpări de când cu plandemia asta:

i se mai strică și ei funcționarii, dar la peste 70% procent de imunizare pandemia este kaput. Ce contează că local, noi, românii, nu ne-am vaccinat? Pandemia a fost învinsă la nivel global, sau cel puțin în Uniunea Europeană. Că doar de aia-i zice pandemie. Pe plan local se numește epidemie, cred. Și parcă din asta noi nu aveam, că nu erau întrunite condițiile. Ce contează, deci, că noi nu ne-am vaccinat decât într-un procent de sub 30%, când pandemia este învinsă la nivelul întregii Uniuni Europene și astfel nici noi nu mai avem de unde s-o contactăm?

Dar stați puțin, că acest 70% e cu șurub. Ia să mai citim o dată cu atenție:

70% din populația adultă (peste 256 de milioane de persoane) din UE este în prezent vaccinată complet.

Versus:

Din păcate, în România, procentul persoanelor imunizate complet este de sub 27% din totalul populației.

Hopaaa! Păi cum vine asta, simabililor de la UNICEF România? Comparăm mere cu pere? Sus din populația adultă, jos din totalul populației? Dacă la UE ați dat procentul din populația adultă, de ce n-ați dat procentul din populația adultă și la români? Ca să păstrăm aceeași unitate de măsură. Că sigur era mai mare de 27% (copiii nu prea s-au vaccinat, sub 12 ani nici nu-i voie). Sau dacă la români ați dat procentul din totalul populației, de ce n-ați dat procentul din totalul populației și la UE? Că sigur era mai mic de 70%, și probabil de aia nu puteți încă spune, victorioși, că ați înfrânt plandemia!

Dar să continuăm:

Vaccinurile sunt sigure,

De ce minți, UNICEF? Vaccinurile (anti COVID-19) sunt experimentale și departe de a fi sigure, până și producătorii lor recunosc că pot avea efecte adverse, până și autoritățile române au ajuns să admită că există riscuri, doar că, spun ele, riscurile depășesc beneficiile… adică scuze, beneficiile depășesc riscurile, sau, în orice caz, e ca la un fel de loterie, 80% versus 20%:

Secvențele sunt din emisiunea „Marius Tucă Show” de la 30 august, o găsiți completă pe YouTube sau pe Alephh News. Așadar, „risc zero nu va exista. Recunoaștem că există și riscuri. Doar că riscurile sunt mult mai mici în cazul vaccinării decât beneficiile.” Că tot am pus un clip video, urmăriți cum își freacă degetele, în ultima secvență, Adriana Pistol. Ca atunci când… nu sunt chiar de acord cu organul vocal. Ce să-i faci, limbajul trupului ne trădează pe toți.

Dar să ne întoarcem la oile din turma noastră sub-imunizată:

iar vaccinarea împotriva COVID-19 este singura modalitate de a ieși din pandemie.

Nu este, evident. Mai este și trecerea prin COVID-19, care-ți conferă o imunitate mai bună decât vaccinul și de mult mai lungă durată. Apropo, ați observat ce corect scrie UNICEF România numele bolii? COVID-19, cu litere mari, nu covid sau coronavirus (că-s mai mulți) sau covid-19, cum vedeți prin alte părți. Virgulele sunt de asemenea puse unde trebuie, exprimarea impecabilă. Desigur, exprimarea unor neadevăruri, dar orișicum.

Și cum se ajunge la imunitatea de turmă? Păi folosind argumentul „toți ăia din jurul tău au făcut-o deja, tu ce mai aștepți?” Adică mergând pe gregarism sau pe spiritul de turmă. Eu, nu știu cum să vă spun, dar am ceva reticențe să fac ceea ce face toată lumea. Și nu doar eu:

În fine, iată imaginea de fundal a paginii Facebook a celor de la UNICEF România:

UNICEF Romania - poză de fundal pe Facebook

Dragi unicefiști, dacă bucuria voastră stă într-un ser dubios și făcut pe repede-înainte, înseamnă că sunteți niște triști. Dacă socializarea voastră depinde de un vaccin, atunci sunteți niște sălbatici. Iar dacă libertatea voastră depinde de ceva exterior, atunci sunteți niște sclavi. Și hai că să fii sclav mai treacă-meargă, că toți suntem astăzi mai mult sau mai puțin sclavi, dar să fiți tocmai sclavii lui Cîțu – care venise cu ideea asta cu ce conține vaccinul pentru el…

Cum ziceam, vaccinurile anti-COVID-19 nu se administrează copiilor sub o anumită vârstă – pe Google văd vârsta de 12 ani. De asemenea, copiii nu prea fac COVID-19; câte cazuri de copii morți de SARS-CoV-2 cunoașteți? Însă UNICEF (Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite) militează pentru vaccinare – până acolo încât și-a pus drept cover pe Facebook o poză cu „ce conține vaccinul”. Și face asta exagerând și dezinformând.

4 Replies to “O lume minunată, în care veți găsi… un UNICEF care nu minte”

 1. Așa pățești dacă, în calitate de purtător de cuvânt, umbli cu vorbe fără să le cunoști sensul! Ce caută „global” asociat lui „pandemic”? Pandemie e format din pan (tot) și demos (popor), conform etimologiei din dex.
  Psaki ar putea găsi o scuză pentru bâlba ei – gLobal/pLandemic.
  Totuși, dl.Freud ar zice că subconștientul vorbitoarei i-a jucat această festă nefastă. 🙂

 2. Păi mă gândesc că taman scuza respectivă ar fi cea care ar incrimina-o și mai tare pe Psaki. Că totuși, ca să îți vină să zici pLandemic de la gLobal-ul din față trebuie ca acest pLandemic să existe deja în conștiința ta, ca să poată rezona cu gLobalul. Altfel, noi de regulă nu modificăm literele și pronunția unui cuvânt în funcție de ce cuvinte se află înaintea lui.

  Să zicem că te uiți la un film cu copii. Un astfel de film ar putea să-i trezească unui spectator o stare de atracție sexuală față de copii, dar numai dacă respectivul spectator are tendințe către pedofilie. Unui spectator normal, un film cu copii nu-i va trezi deloc astfel de impulsuri.

  gLobalul e ca filmul pentru copii. Dacă ai o conștiință curată, nu-ți vine să zici pLandemic după gLobal. gLobalul nu trezește asta în tine. Dar dacă ai auzit sau știi tu ceva de plandemie… 🙂

 3. Poate UNICEF-ului de RO., nu i se permite adoptarea Legeii lui Dumnezeu… manifestata prin Cuvântul întrupat în Hristos, Fiul Sau ?
  Isus a chemat la Sine pe copilaşi şi a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca ei.
  Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş cu niciun chip nu va intra în ea.”

 4. Cu siguranță, Psaki a auzit ceva de pLandemie. Cred că în cercurile înalte se face mișto, se persiflează subiectul. N-ai cum să nu fi glumeț și ghiduș în jocuri de cuvinte, când banii ți se prăvălesc în conturi ca Niagara. Vaccinurile, măștile, testele, consumabilele spitalicești adecvate… toate astea produc bani, poate chiar mai mulți decât au fost pLanificați.

Leave a Reply