Logică, CNN și imunizarea pe cale de vaccin

Un articol de pe CNN ne spune că un american și-a dus părinții să se vaccineze:

“I took my parents to get that second jab, and we were all so excited,” said their son, Marc Ayers. “We are a family that believes in science. We believe in masks, and we believe in vaccines. We were ready to get back to normal.”

În traducere:

„Mi-am dus părinții la rapel și ne-am bucurat cu bucurie mare!” s spus fiul lor, Marc Ayers. „Suntem o familie foarte credincioasă, credem în știință, credem în măști și credem în vaccinuri. Și eram pregătiți să revenim la normalitate.”

Bine, este o traducere mai creativă, dar vă spun că rar găsești azi un ortodox care să-și declare credința în Dumnezeu atât de răspicat cum își declară ateii credința lor în diverși idoli ai modernității: știința, medicina sau, poftim, măștile. Ori ce, credeați că ateismul nu-i tot o formă de religie? Dacă credeați asta, înseamnă că sunteți credincioși. De credință, dragii mei, nu scapă nimeni. Dar să revenim.

Deși vaccinată, mama respectivului a murit 6 luni mai târziu, în urma unei călătorii cu soțul ei în Mississippi. Pe certificatul de deces scrie Covid-19. Parte din necrologul apărut într-un ziar local glăsuiește:

Candace Cay (Kruger) Ayers, 66, of Springfield, passed away on September 3, 2021, at St. John’s Hospital in Springfield, IL. She was preceded in death by more than 4,531,799 others infected with Covid-19. She was vaccinated but was infected by others who chose not to be. The cost was her life.

În traducere:

Candace Cay (Kruger) Ayers, în vârstă de 66 de ani, din Springfield, a trecut la cele veșnice pe data de 3 septembrie 2021, la spitalul St. John din același oraș. Moartea ei a fost precedată de decesul a peste 4,5 milioane de infectați cu Covid-19. S-a vaccinat, dar a fost infectată de alții care au ales să nu se vaccineze. Costul (acestei decizii a lor de a nu se vaccina) a fost viața ei.

Frazele subliniate de mine fac capul de afiș al următorului anunț:

titlu CNN despre vaccinare

După cum vedeți, se pasează vina pe cei care nu sunt vaccinați, punându-se astfel o presiune asupra lor pentru a se vaccina. Căci, iată, ei sunt responsabili nu doar pentru propriile decese, ci și pentru decesele celor care s-au vaccinat.

Vedeți ce frumos se poate redacta un titlu care în mod normal ar fi trebuit să sune: „A murit de Covid, deși era vaccinată”? Pentru că da, aceasta este știrea: oamenii mor chiar și dacă se vaccinează. Lucru care ridică niște semne de întrebare cu privire la eficacitatea vaccinurilor și nu cu privire la eventuala vinovăție a celor care nu se vaccinează! Dacă cei care nu se vaccinează pot în continuare să-i infecteze pe vaccinați, de ce ne mai vaccinăm? Și dacă cei care se vaccinează pot în continuare să moară de fix boala împotriva căreia au fost imunizați, ce sens mai are vaccinul? Nu tocmai ăsta era rostul vaccinului, să te protejeze de cei care nu s-au vaccinat? Nu se trâmbițează peste tot că vaccinarea înseamnă imunizare? Păi dacă ești imun, ești imun, ce te mai interesează ce fac alții?

De altfel, dacă cei care se vaccinează pot muri de COVID-19, atunci înseamnă că se și infectează în prealabil. Și dacă se infectează, pot transmite în continuare. Și atunci, de unde știe respectivul că mama lui a contactat virusul de la un nevaccinat? Că putea foarte bine să-l contacteze de la un alt vaccinat.

Susținătorii vaccinării îmi vor spune acum că vaccinul, deși nu te protejează 100%, reduce drastic riscul unei infecții severe și inclusiv al unui deces. Numai că iată, știre din 7 iulie de pe Digi24 (și mai mainstream decât Digi nu cred că putem găsi) care ne spune că deși Israelul este țara cu cea mai mare rată de vaccinare a populației, tot Israelul înregistrează și cel mai mare număr de infectări cu SARS-CoV-2. Adică, cei care sunt „cel mai imunizați” împotriva COVID-19 se îmbolnăvesc cel mai mult de COVID-19. Cine credeți că e de vină pentru situația asta stranie, conform presei? Ați ghicit: tot cei care încă nu s-au vaccinat! Pentru că ăsta e jobul jurnalistului, să te convingă că negrul pe care-l ai sub ochi este alb imaculat.

În fine, ca să încheiem cu articolul de pe CNN:

Marc Ayers believes his mother was infected when she visited Mississippi, where vaccination rates remain among the lowest in the nation. Only 42% of Mississippi’s population was fully vaccinated by mid-September, according to the state’s health department.

“This all could have been avoided,” Ayers said. “This could have been prevented by a few acts of kindness. They were in a state that had one of the lowest vaccination rates in the country. Getting a vaccine and wearing a mask for others … had this been done, she would be here today.”

Adică,

Marc Ayers crede că mama lui s-a infectat în timp ce vizita Mississippi, stat în care rata vaccinării printre cele mai mici din țară. Doar 42% dintre localnici erau complet vaccinați la mijlocul lui septembrie, conform Departamentului de Sănătate al statului.

„Totul s-ar fi putut evita”, a spus Ayers. „S-ar fi putut preveni prin câteva gesturi de bunătate. Se aflau într-un stat cu cea mai mică rată de vaccinare din SUA. Să-ți faci un vaccin și să porți o mască pentru alții… dacă s-ar fi făcut asta, mama mea ar fi cu noi azi.”

Știți cum s-ar mai fi putut preveni îmbolnăvirea ei? Alegând să nu călătorească într-o țară cu o rată mică de vaccinare. Dar, sigur, e mai ușor să pasăm responsabilitatea asupra altora, care întotdeauna sunt de vină pentru alegerile noastre. În loc să se vaccineze câteva milioane de oameni, era mai simplu ca unul singur, respectiv mama lui, să nu meargă acolo. Nu știu, zic și eu, îmi dau cu părerea.

Și pentru că tot suntem la subiectul vaccinuri, iată ce mi-a apărut mai devreme pe Facebook:

Lucian Mândruță - al treilea vaccin

Mulțumesc, Lucian, că îmi susții cauza! Dacă într-o țară cu una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Europa (cred că doar Bulgaria este sub noi), în care deci este firesc să apară cazuri noi, tu, cu două vaccinuri la purtător, te grăbești să-ți faci rapid un al treilea de îndată ce vezi câteva noi infectări, înseamnă că recunoști implicit că nu ai încredere în cele două doze de vaccin care ți-au fost administrate. Nu crezi că te vor putea proteja și simți nevoia unei a treia doze. Cine-ar fi crezut că vei recunoaște public că nu ai încredere în vaccin! Am totuși o curiozitate: ce te face să crezi că după a treia doză te vei simți în sfârșit imun și nu vei dori apoi o a patra?

Pe final vă las cu cea mai tare definiție a vaccinului anti-covid auzită în ultima vreme:

The protected need to be protected from the unprotected by forcing the unprotected to use the protection that didn’t protect the protected.

Adică:

Imunizații (prin vaccinare) au nevoie să fie protejați de către cei care nu sunt imunizați forțându-i pe cei care nu s-au imunizat să folosească metoda de imunizare (vaccinul) care nu a reușit să-i imunizeze pe cei imunizați.

Au revoir!

3 Replies to “Logică, CNN și imunizarea pe cale de vaccin”

  1. Eu stau si mă tot mir ca suntem atat de putini care văd minciunile despre vaccin, covid, imunizare, mortalitate…desi ele sunt atat de clare!

  2. Aveam impresia că am lăsat un comentariu aici, și văd că mi-a dispărut. Ați pățit chestii dubioase de când am schimbat pluginul de spam?

    Anyway, nu suntem puțini, ci puțin mediatizați (cei care avem întrebări și dăm dovadă de o sănătoasă circumspecție dublată de discernământ). Plus făcuți în toate felurile: înapoiați, proști, needucați etc.

  3. Mai sunt si altii care vad minciunile, numai ca nu apar pe sticla din motive de cenzura. Desi vaccinarea prin lege nu e obligatorie pe aici (Canada), totusi universitatile obliga studentii si personalul sa se vaccineze. Conform Constitutiei poti cere exceptie pe motive religioase sau personal beliefs, dar legea e incalcata si universitatile refuza sa acorde aceste exceptii.
    https://rumble.com/vn40lx-wilfred-laurier-professors-speak-about-open-letter-regarding-vaccine-mandat.html

Leave a Reply