Let it snow!

Vă spuneam într-unul din articolele trecute că-mi place cum scrie Călin-Liviu Georgescu. V-am arătat și două mostre, dar iată o postare mai veche de-ale lui, din 5 ianuarie, de pe vremea când încă nu exista certificat verde, varianta Delta era cunoscută doar de câțiva cercetători din India, iar vaccinul, care abia apăruse, se livra la noi în cutii de pizza:

Vaccinul este opțional, dar să vezi ce opțional va fi la toamnă, când te vei sui în autobuz și telefoanele celor din jurul tău vor bipăi ca să-i alerteze pe toți că este un nevaccinat în proximitate. În acel moment, se vor întâmpla două lucruri. Primul, te vei vindeca pe loc de orice urmă de rasism, pentru că vei înțelege pe pielea ta cum se simțea un evreu în 1940 când se suia într-un tramvai la Munchen. Al doilea lucru va fi că un tânăr vigilent, care va semăna cu Bulai, te va arăta cu degetul și va striga: ”Telefonu’ lu’ ăsta n-a sunat, telefonu’ lu’ ăsta n-a sunat!”, după care altul mai vânjos va veni spre tine zicând: ”Bă, tu vrei să ne omori pe toți? Criminalule!”, însă o doamnă va țipa, salvator: ”Nu-l atinge, că nu-i vaccinat!”, și atunci se va face un cerc de siguranță în jurul tău, însă șoferul nu va deschide ușile ca să cobori, ci va vira spre cea mai apropiată secție de poliție unde te va preda organelor, în aplauzele călătorilor. Acolo, vei fi reținut până la sosirea unui echipaj SMURD care îți va face un test rapid, test care va ieși pozitiv dacă ai mâncat alune (și cine nu mănâncă alune?), deci vei fi, mai întâi, amendat, apoi vei fi transportat cu izoleta la ghetoul nevaccinaților, o clădire din pânză de cort cu camere de carton unde vei sta pe supă clară, parizer negru și biscuiți verzi până ce te vei negativa (dacă nu mănânci alune!), până ce te vei infecta cu altceva, sau până vei implora să-ți facă vaccinul, și anume acel vaccin care vine într-o dubă decorată cu pangolini și într-o cutie de pizza. Vaccinul va sosi după trei luni, dar într-un borcan bulgăresc de castraveți murați, transportat de un biciclist de la Glovo, însă tu nu vei mai fi acolo, ci la spitalul de psihiatrie din Gătaia, Timiș, exact în locul unde te-a lăsat duba în urmă cu o săptămână, singur printre ruinele fumegânde (spitalul a ars ieri, dar DSP nu va fi primit informația), cu mâneca încă suflecată pentru a primi vaccinul care speri că îți va lua, în sfârșit, libertatea și-ți va dărui normalitatea. Dar nu va veni nimeni, în afară de un localnic care îți va da de milă un certificat fals de vaccinare numai să te duci de-acolo ca să poată fura ventilatoarele carbonizate de la ATI și să le ducă la fier vechi. Și abia după aceea vei fi și tu în deplină regulă, imunizat, român și european. Pe scurt, om.

Între timp, a venit toamna.

PS: Ba chiar am intrat în iarnă. Să vă îmbrăcați bine și să purtați căciulă când ieșiți în oraș, ca să-i protejați de frig pe cei din jurul vostru!

2 Replies to “Let it snow!”

  1. Ai mâncat sănătos, ca să-i protejezi pe cei din jurul tău de eventuale dureri de stomac?

Leave a Reply