La Mulți Ani Sănătoși și Fericiți!

Cuvântul de ordine fiind sănătoși.

Anul 2020 a fost marcat de ceva cu totul neobișnuit, o plandemie ucigașă obținută de chinezi în laboratoarele lor de lingvistică, prin anagramarea numelui primului nostru ministru1Care a ajuns prim-ministru tot la sfârșitul lui 2019, cam pe când s-a „lansat” virusul.: Ludovic Orban. COVID-19 a fost, cum ziceam, materializarea unui scenariu de film apocaliptic, cu teroare, măști, izolare la domiciliu și alte restricții impuse pe plan mondial, absolut necesare din prisma numărului uriaș de victime ale noului virus gripal SARS-CoV-2. Dar câte victime, mai exact?

Conform datelor centralizate de Worldometer la finele zilei de ieri, 31 decembrie 2020, numărul total de victime de pe glob, de la începutul tărășeniei, a fost de 1.824.387. Cam de trei ori mai mare decât numărul anual de victime ale gripelor sezoniere din anii precedenți2Care ajung pe la 650.000. Dacă vreți să fiți pedanți, înlocuiți „gripe” cu „infecții respiratorii”.. Zic „din anii precedenți” deoarece în 2020 nu prea s-a mai murit de altceva în afară de COVID-19. Poate asta are de-a face cu faptul că ordinul dat nu doar la noi de Tătaru, ci și global de către șefii OMS, a fost ca atunci când cineva are COVID-19 la pachet cu alte boli și moare, sau chiar dacă e numai suspect de COVID-19, cauza principală a decesului să-i fie trecută, ați ghicit. În antiteză cu anii precedenți, când, dacă avea gripă și diabet, era trecut ca răpus de diabet. Așadar, realistic vorbind, COVID-19 a cauzat probabil cam de două ori mai multe decese decât celelalte forme de gripă, deși statistica primelor 6 luni ale lui 2020 ne arată un număr total de morți mai mic decât în primele 6 luni ale lui 2019, și asta pe glob. Dar fie, să zicem că au fost de trei ori mai multe victime, în cea mai sumbră interpretare. Punându-le în balanță cu dimensiunea catastrofică la care a fost prezentată pandemia și cu măsurile fără precedent ce au fost adoptate de guverne nu par așa de multe, dar nu-i nimic, apocalipsa continuă și-n 2021!

PS: Mi-e lene acum, după revelion, să caut linkuri ilustrative, așa că las pe seama voastră verificarea și confirmarea fiecărei afirmații făcute de mine mai sus și care vi se pare suspectă, asta dacă sunteți mai noi pe aici și aveți impresia că dau cifre din burtă. Pe unele le găsiți în articole mai vechi chiar aici. La Mulți Ani!

2 Replies to “La Mulți Ani Sănătoși și Fericiți!”

Leave a Reply