Despre umor și despre penibil

Mi-am propus să postez ceva în care să ilustrez atât umorul autentic, sau simțul umorului, cât și lipsa lui, sau căderea în penibil. Dar cum sunt două lucruri oarecum la pachet, o să încep cu unul dintre ele:

și promit că într-un articol viitor voi pune și un clip umoristic.

3 Replies to “Despre umor și despre penibil”

  1. Ce face Bendeac aici e, cred, un fel de vlog. Are câteva încercări. N-a intenționat să aibă umor, nici să n-aibă.
    Ridicolul e patrimoniul personajului despre care vorbește, de fapt, o citează Bendeac. Ana Maria Mocanu. O parașută proastă care și-a croit drum în viață cum s-a priceput și ea până la nivelul de „asistentă tv”. Asistentele tv sunt un fel de „vivandiere” pe lângă civilii din televiziuni.

  2. Eu n-o cunosc, dar felul în care râde de relatarea unei fete cu privire la un viol este… nu ridicol, ci penibil era cuvântul corect. (Cred că o să actualizez articolul, înlocuind ridicol cu penibil, că asta voiam de fapt să zic.) Chiar dacă tipa este o „parașută proastă”, relatarea ei poate fi autentică. Și nu-ți este permis să râzi de așa ceva. În plus, nici nu știu dacă o cunoaște. Din cum reacționează nu pare s-o cunoască personal și nu spune nimic în clip despre ea. Ci spune la un moment dat ceva de genul că de-am ști ce mesaje primește el de la fete de liceu, ca și cum asta ar însemna că toate liceenele sunt de teapa celor care-i trimit lui mesaje. Deși, chiar dacă toate liceenele ar fi așa, asta tot nu-ți dă dreptul să râzi în hohote de drama unui posibil viol prin care a trecut cineva. Altfel, e ca și cum ai zice că și-a meritat-o pentru că a umblat la mini.

  3. Eu nu l-am mai văzut pe Bendeac ăsta, nu ştiu ce e de capul lui, dar ceea ce face aici nu are haz. Şi mie mi se pare penibil. Râsul lui e pe alocuri chiar de-a dreptul grotesc. Poate că fata aia o fi o “paraşută proastă”, dar el mi se pare idiot. Am rezistat cu greu până la sfârşitul clipului.

Leave a Reply