Cine conduce, de fapt, România

Vi se pare că titlul e clickbait? Bine, hai să alegem un altul: „Protocolul”. Urmăriți vă rog clipul următor (din 2 august) între minutul 4:45 și minutul 28:

Este motivul pentru care comentam ieri că Orban va deveni istorie. Bun, dar de ce dorește securitatea să-l înlocuiască pe Orban cu Cîțu la șefia PNL? Nu știu, mă gândesc că e mai moale, că e mai de-al lor, că e mai predictibil. Iar Iohannis nu mai are mult de stat la Cotroceni.

Cât despre aliații actuali ai peneliștilor, cu care aceștia au o relație de tip love-hate, USR-PLUS pare o formațiune înființată de servicii. Adică jucăria lui Coldea și a vechii lui gărzi, pentru că și-n servicii sunt mai multe ramuri, iar scânteile pe care le vedem noi că țâșnesc uneori între peneliști și useriști (liberalii înregistrați de Drulă și predați DNA-ului, debarcarea lui Voiculescu etc) sunt ceea ce transpare din luptele interne pentru putere între aceste facțiuni ale lor.

Mergând spre opoziție, ați mai auzit ceva de PSD de când Ciolacu a preluat partidul de la Viorica Dăncilă1De fapt de la Dragnea, că Dăncilă a făcut figurație. Preluat, evident, nu cu voia lui Dragnea, care știm ce-a pățit. și l-a tras pe linie moartă? O simplă căutare pe Google după “Marcel Ciolacu SRI” întoarce ca prim rezultat un articol de pe stirileprotv.ro, intitulat Marcel Ciolacu, exmatriculat de Academia SRI de la studiile doctorale. Între 2013 și 2019 omul a fost studentul școlii doctorale din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” (instituție subordonată Serviciului Român de Informații), iar exmatricularea lui e cauzată de faptul că nu și-a încheiat studiile și n-a mai fost interesat să facă cerere de prelungire a perioadei de grație.

Rămâne AUR, care-i un partid interesant. Până acum n-a dat semne că va împărtăși soarta PP-DD (canibalizat imediat după alegerile din 2012, odată ce Dan Diaconescu a fost condamnat puțin – pentru că cine-i ăsta apărut de nicăieri să creadă că ne poate strica jocurile?) și nici acaparat de alții nu pare să fi fost. Să vedem dacă își va păstra independența, direcția și coeziunea, că pe segmentul pe care activează este loc de creștere accelerată și masivă, o să vedeți că acest val de mișcări suveraniste va lua amploare în următorii ani în toată Europa, mark my words.

2 Replies to “Cine conduce, de fapt, România”

  1. Ce părere să am? Mie îmi place V. Stan, pur și simplu, fiindcă e deștept și histrionic. Nu-i urmăresc pe Orban și pe Câțu. Orban e penibil, Câțu e neinteligibil. La mediocritatea în care se scaldă PNL, mi-e indiferent cine va fi premier, președinte de partid, președinte de țară. Va fi cine vor voi serviciile interne în colaborare cu cele externe.
    Bieții securiști tinerei de la USR sunt infinit mai bătuți în cap decât înaintașii lor din DIE. Mobilați cu niște softuri simpluțe, că nu pot creierașele lor mai mult, tot gafe fac și bazaconii spun.
    Da nu mai zic de rău, că te superi tu, se supără duduia Stella…
    Așa că tot înainte, spre dezastrul general, cu tot optimismul de care suntem capabili!

  2. Orban emană o anumită forță și are experiență ca politician (și ca muzicant); în plus, îi plac băile de mulțime (ca și lui Băsescu), iar ăsta e un lucru bun. Câțu rimează cu mâțu.

    Contează cine va fi președinte, cum să nu conteze? Cu cine țin? Cu cel care trebuie scos pe tușă, evident. Întotdeauna.

    Useriștii cred că sunt dintr-o altă ramură, e drept că mai dezorientați decât toți ceilalți dar și mai toxici – prin politicile pe care le promovează. Din nou, un lucru de luat în considerare, că n-ai vrea să ajungi să fii condusă de ăștia, presupun.

    Nu mă supăr. Dar vezi tu, nici eu n-am auzit de Cartea cu Apolodor. Și nu judec oamenii pentru asta. 🙂 Adică, nu pun semnul egal între dezinformare, lipsă de cultură și prostie. Primele două se pot corecta. Iar cu ultima, e foarte greu să mă convingi că ai fi prost. Ți se pare că articolul pe care l-am scris a fost unul elogios? Sau măcar de tip „hai s-o periem cât mai bine pe autoare, date fiind circumstanțele”? Nu. Am criticat-o, am ironizat-o, am spus că n-a înțeles chestii simple, că citește simplist. Mă feresc să spun că e proastă, e un cuvânt urât, e un cuvânt final. E o malițiozitate pe care tu ți-o permiți uneori. 😛

Leave a Reply