Amintiri din presă

Mai știe cineva ceva de Cumpănașu?

Într-o vreme făcea ditamai vâlva prin ziare și pe la televizor. A intrat în uitare, s-a așternut peste el cenușa timpului. M-am uitat acum, de curiozitate, pe pagina lui de Wikipedia. Știați că musiu Cumpănașu, afară de faptul că are 7 vile și apartamente, este francmason, membru al Marii Loje Naționale din România? La cât tam-tam s-a făcut pe marginea lui, n-am văzut nicăieri menționat lucrul ăsta.

Cumpănașu era unchiul Alexandrei, victima lui Gheorghe Dincă. Din nou, cap de afiș săptămâni bune, dacă nu luni. Mai știe cineva ceva de Gheorghe Dincă? Dar de presupusa rețea de trafic de carne vie în care el ar fi fost un simplu pion? Din nou, subiectul a murit, după cum mor toate subiectele de presă, atunci când nu mai sunt la modă. Moda, spunea cineva, este ceea ce se demodează.

În decembrie 2019, adică acum fix doi ani, în China era depistată o nouă instanță a unei foarte bogate familii de coronaviruși, care de mult timp infectează atât oamenii cât și animelele. Virusul respectiv a fost numit SARS-CoV-2 iar boala produsă de el, COVID-19, a fost principala știre a mass-mediei nu doar chinezești, ci din întreaga lume. Mai știe cineva ceva de COVID-19 astăzi?

În general, presa are tendința de a hiperboliza lucrurile, în goana după bani, rating, dezinformare sau senzațional. Dar același resort care o face să transforme țânțarul în armăsar este și cel care o determină ca în scurt timp să îngroape vechiul subiect pentru altul mai la ordinea zilei. Iar când lucrul acesta nu se produce, puteți fi siguri că acolo avem de-a face cu altceva decât cu presa obișnuită.

3 Replies to “Amintiri din presă”

  1. Ce mai face Elena Udrea? Pârnaie? Copii? Dar Alina Bică? Dar Adrian Năstase? Dar Sorin Ovidiu Vântu? Ce mai fac cei patru jurnaliști răpiți în Irak? 🙂

  2. Si… daca ati sti, la ce var folosi…? 🙂 ))
    “…chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa, chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt NIMIC.”

  3. Renata, nu mai sunt la modă. Covidul, însă, în mod ciudat, nu se demodează deloc…

Leave a Reply