O lume a bărbaților

Săptămâna trecută le beșteleam pe femei, scriind (atât în corpul articolului cât mai ales în comentarii) că lumea în care trăim aparține bărbaților. Lucru perfect adevărat, indiferent cât de mult s-ar supăra feministele și cât de tare ar clama că ne pot egala și chiar depăși în ambiție, focalizare, perseverență, forță, spirit de combativitate etc. Toate acestea sunt calități eminamente masculine.

culori - bărbați vs femei
sursă foto

Desigur, există o modalitate de a răspunde unei asemenea pretenții masculine de superioritate, și anume arătând că femeile dețin la rândul lor o serie de calități specifice, altele decât cele ale bărbaților, în lipsa cărora degeaba conduc bărbații lumea, că tot o vor da de gard. Numai că un astfel de răspuns n-ar putea apărea niciodată în mintea unei feministe. Vedeți voi, femeia și bărbatul nu sunt rivali, ci părți ale aceluiași întreg. Ca doi elevi cu capacități și aptitudini diferite, dar nu în sensul că unul ar fi de 10 și celălalt de 5, cât mai ales că unuia îi plac științele exacte iar celuilalt științele umaniste. În ecuația femeie + bărbat = androgin, singurele care rămân pe dinafară sunt feministele; ele constituie o anomalie.

Totuși, nu despre feministe voiam să scriu în acest articol, ci despre mitul formării capitalei Greciei. Se spune că în trecut Poseidon, zeul mărilor, a concurat cu Atena, zeița înțelepciunii, fiecare dorind să devină patronul orașului grecesc. Poseidon le-a dăruit grecilor calul, spunându-le că dacă-l aleg pe el vor deveni navigatori iscusiți și vor avea numeroase succese militare, în timp ce Atena le-a dăruit măslinul, promițându-le o viață liniștită și îndestulată. Cine credeți că a câștigat? Mitul spune că toți bărbații au votat pentru Poseidon, în timp ce toate femeile au votat pentru Atena. Cum numărul femeilor era mai mare cu unu decât numărul bărbaților, competiția a fost câștigată de Atena, care a și dat numele orașului. O variantă a mitului afirmă că, drept răzbunare, bărbații le-au luat apoi femeilor dreptul de a mai vota.

Din punctul meu de vedere, cea mai importantă parte a acestui mit o constituie faptul că toți bărbații au votat cu Poseidon și toate femeile cu Atena. Asta arată o preferință clară a bărbaților pentru competiții, descoperiri, lupte etc și o preferință clară a femeilor pentru liniște, pace, armonie, iubire, familie. Într-o singură frază din mitul fondării unui oraș avem condensată întreagă natură masculină și întreaga natură feminină, într-un mod înțelept și nepărtinitor (țineți cont că femeile câștigă). Dacă ar fi să speculez, aș spune că Dumnezeu le-a făcut pe femei ceva mai numeroase decât bărbații tocmai pentru ca ele să tempereze natura dinamică și combativă a acestora. Doar că, dinamici și combativi cum sunt, bărbații au decis să le reducă pe femei la tăcere, lucru pe care, datorită faptului că au mai multă forță (și că au creat o lume după chipul și asemănarea lor), îl pot impune și controla.

La final, dacă tot am ajuns pe tărâmul filosofiei, vă las cu un discurs al lui Osho1Tradus și adaptat de subsemnatul., în care răspunde unei întrebări pusă, se pare, de un discipol neamț:

Osho,
vreau să apăr rasa masculină din care fac parte. Existența i-a dat bărbatului capacitatea de a lupta împotriva existenței, de a înota împotriva curentului, de a fi un făptuitor, de a spune nu. Ascultându-te pe tine și pe terapeuții tăi, am încercat să renunț la asta, iar renunțarea m-a făcut să mă simt mizerabil. Nu cred că existența m-a adus pe lume ca bărbat cu scopul de a deveni femeie, fără să-mi dezvolt întregul potențial al minții și al masculinității mele. Te rog să comentezi.

Swami Antar Mario, Germania este singura țară (land) din lume care se numește „țara tată” (fatherland). Orice altă țară se numește „țara mamă” (motherland). Am spus că iubesc poporul german, cu excepția unei mici moșteniri pe care o cară cu ei de secole – o perspectivă masculin-șovinistă despre ei înșiși. A creat două războaie mondiale și s-ar putea să-l creeze pe al treilea. Opinia lui Mario că trebuie să-și apere rasa masculină nu constituie o noutate. Însăși ideea de apărare și ideea că trebuie să lupți cu existența, să fii un făptuitor, să spui nu. Aici, încercând să renunțe la acest efort, n-a reușit. Asta l-a făcut să se simtă mizerabil.

Ce fel de bărbat ești tu, dacă nu poți renunța la efort? Cum o să aperi rasa masculină? Multe femei renunță la efort, iar tu nu poți renunța la efort. Deja ești învins. Și de unde această teamă de abandon, de a te lăsa purtat de curent? De ce această frică de a spune da existenței? Lupta ta este o călătorie a egoului.

E unul dintre cele mai urâte lucruri la oricine, deoarece este zidul care te împiedică să vezi dincolo de propria ta ființă. Ești înconjurat de o închisoare pe care singur ți-ai făurit-o și nu poți vedea dincolo de pereții ei: nu vezi cerul, nu vezi stelele, nu știi că toată această existență este un formidabil abandon. Totul se mișcă fără efort. Copacii cresc. Crezi că depun vreun efort pentru a crește? Stelele se mișcă cu o viteză amețitoare. Crezi că fac vreun efort pentru asta? Tu respiri. Crezi că are ceva de-a face cu noțiunea de efort? Inima ta bate. Are vreo legătură cu tine și cu faptele tale? Dacă ar fi dependentă de voința ta, în somn ai uita să respiri, ai uita de inimă, dacă bate sau nu. După care nicio șansă… Dimineața nici măcar n-ai fi capabil să-ți amintești că în miez de noapte ai uitat să respiri. Odată terminate bătăile inimii, ar fi gata. Întreaga existență este un uriaș abandon.

Adolf Hitler a exploatat rasa germană pe baza acestei mentalități masculin-șovine. Ca om, nu avea un intelect de vârf. Era un schizofrenic retardat, o persoană bolnavă psihic, dar a impresionat o întreagă rasă germană cu tot felul de idei stupide. Exemplu: Germania nu este conducătoarea lumii din cauza evreilor. E la fel de absurd ca a spune că Germania nu conduce lumea din cauza bicicletelor. Până când nu vom distruge bicicletele, n-avem nicio șansă să conducem lumea. Ce au făcut bieții evrei? Dar era convingător deoarece vocifera puternic.

A organizat mari adunări, în care le-a demonstrat maselor că ele se înșală și că el are dreptate; a omorât mai mulți oameni decât oricine altcineva din întreaga istorie a umanității. Dar nu e singurul responsabil: fiecare german poartă o vină. L-ați susținut: ați susținut însăși ideea că trebuie să luptați cu existența pentru a vă demonstra masculinitatea. Că trebuie să spuneți nu. Dar țineți minte: cineva care nu poate spune da va rămâne veșnic un nebun.

Nu aparține morții; da aparține vieții. Viața înseamnă să spui da. Cu cât mai profunde sunt da-urile tale, cu atât mai adânc i te abandonezi existenței, cu atât mai mare e fericirea ta. Altfel devii o mașinărie absolută, ca roboții. Și însăși ideea că ești special, deasupra oricărei alte rase, este pur și simplu un nonsens. Dacă Germania poate renunța la atitudinea asta masculin-șovinistă, dacă poate accepta femeia ca egală a bărbatului, nu doar că Germania va rămâne liniștită în pace, dar va și contribui la instaurarea păcii în întreaga lume. Războiul poate fi abandonat. În locul lui, experiența noastră zilnică poate fi compusă din mai multă iubire, din mai multă prietenie, din mai multă bucurie.

Lui Helmut tocmai i-a fost adusă noua mașină. Așa că se oferi să-i transporte pe câțiva prieteni la o nuntă. Din păcate, nici măcar nu i s-a spus cum să pornească mașina, așa că, după ce blufă o vreme, îți recunoscu ignoranța. Ceilalți pasageri erau tot germani, nici ei foarte inteligenți, dar din fericire Herman măcar știa citi. Citi textul de pe un buton de lângă volan: „Împinge/apasă2„To push” înseamnă „a apăsa” sau „a împinge”. pentru a porni”. Așa că se dădură toți jos din mașină, pentru a o împinge.

Un agent de vânzări german era pe drum de săptămâni bune, când văzu pe marginea șoselei următorul semn: „Bordelul Mamei Murphy, drept înainte”. Mai merse o milă și semnul se repetă. Tot așa preț de câteva mile, până când, într-un final, ajunse la un semn pe care scria: „Aici se află Bordelul Mamei Murphy”. Deja era foarte excitat, așa că opri mașina, dar nu zări decât o casă amărâtă din lemn. Decise totuși să încerce. Intră și dădu peste o bătrânică așezată într-un balansoar. Se scuză și vru să plece, când bătrâna îi spuse: „Ești în locul potrivit, fiule. Aici este Mama Murphy. Doar dă-mi 50 de dolari și deschide ușa aceea.” Așa că pătrunse pe ușa respectivă și se trezi afară, în curtea din spate, în timp ce ușa se închise în urma lui, fără ca el să mai poată intra. Furios, se uită împrejur și văzu un alt semn. Se apropie și citi: „Tocmai ți-a tras-o Mama Murphy”.

Măcar aici, renunță la german-ism; asta e boala ta. Și nu e vorba doar despre tine. Indienii trebuie să renunțe la indian-ism; asta e boala lor. Și italienii trebuie să renunța la italian-ism; asta e boala lor.

Națiunile nu sunt altceva decât granițe trasate de către bărbați; rasele sunt discriminări stupide; religiile sunt fabricate de bărbați și îi asmut pe oameni unii împotriva celorlalți. Calea sannyasinilor este un efort de a aduce în existență o nouă lume, în care nimeni nu este german și nimeni nu este indian și nimeni nu este japonez; unde nimeni nu se crede superior, unde nimeni nu le privește pe femei ca pe niște ființe inferioare sau ca pe niște sclave, unde egalitatea și oportunitățile egale de a crește sunt acceptate în mod firesc ca fiind ceva natural.

Nu spun că bărbatul nu are nimic de oferit. Are multe de oferit. De fapt, toată știința, toată tehnologia reprezintă contribuția bărbatului la existență; dar bărbatul trebuie să-și amintească că opera intelectului și a rațiunii nu reprezintă cea mai înaltă creație a lui. Cele mai înalte creații provin din inimă: cântecele, muzica, poezia, dansul. În lipsa unei celebrări a vieții, ce rost are progresul științific? Și fără femeie nu există nicio celebrare, nicio sărbătoare.

Adună o sută de bărbați și toți vor fi extrem de serioși. Adu o singură femeie și imediat ochii le vor sclipi, vor deveni interesați. Viața începe să prindă gust, ceva este pe cale să se aprindă. Bărbatul fără femeie este doar o jumătate, iar femeia fără bărbat este doar o jumătate. Ei sunt părțile unui întreg.

Nu spun nimic în favoarea bărbaților pentru că bărbații le-au făcut atâta rău femeilor încât acum este mai bine să nu spui nimic despre talentele și geniul bărbaților. Este mai bine să scoți în evidență talentele și geniul femeilor, în compensație. Știu că sunt câteva lucruri pe care doar bărbații le pot face, după cum știu că sunt câteva lucruri pe care doar femeile le pot face. Asta dă vieții mai multă frumusețe și o face mai atractivă. Între aceste două polarități, viața devine o atracție magnetică. Între aceste două polarități ale masculinului și femininului, multe mistere se pot produce. Întregul romantism al vieții, întreaga poezie a vieții are drept cauză polaritatea dintre bărbat și femeie.

Dar bărbatul a stăpânit peste femeie timp de milenii. I s-au dat toate șansele și toate oportunitățile, în timp ce femeia a fost reprimată continuu, a fost schilodită. Nu i s-a permis să concureze umăr la umăr alături de bărbat. Nu știm câtor Gautama Buddha feminine li s-a răpit posibilitatea de a înflori. Nu știm câtor Albert Einstein femei li s-a negat orice posibilitate de a crește.

Este un lucru foarte ciudat că până și domenii ca poezia, muzica, dansul sunt dominate de bărbați. Cei mai mari dansatori din lume au fost bărbați, nu femei. De fapt, femeile ar fi trebuit să le ia fața oricăror dansatori masculini. Dar pentru asta aveau nevoie de oportunitate. Ai nevoie de educație, ai nevoie de antrenament. Dacă le interzici tuturor femeilor educația, antrenamentul, disciplina, faci ca întreaga societate și întreaga lume să devină săracă, inutil de săracă. Accentul meu este pe a trata femeile cu respect – iar egalitatea nu lucrează împotriva bărbatului. Este o lume ce vă aparține amândurora și amândoi trebuie să fiți împreună pentru a o face cât mai frumoasă și divină cu putință.

Bărbatul singur – uită-te la întrebarea ta, Mario – a creat numai războaie. În trei mii de ani, cinci mii de războaie. Viața înseamnă doar să lupți? Viața se rezumă la a ucide, la a masacra, la a viola? Întreaga voastră istorie e plină de crime și le adăugați criminalilor responsabili epitetul de mare om. Alexandru cel Mare… Și nu vedeți că micii criminali sunt închiși, condamnați la moarte, dar marii criminali vă devin eroi. Asta s-a petrecut deoarece femeile au fost complet îndepărtate de la orice decizie importantă; altfel nu ar fi avut loc atâtea războaie.

Nicio femeie nu este interesată de război, este pur și simplu împotriva naturii feminine. Este interesată de iubire, este interesată de o casă frumoasă, este interesată de o grădină minunată în jurul casei. Este interesată de lucruri mărunte, dar aceste lucruri mărunte dau farmec vieții și o fac să merite trăită. Nu este interesată să creeze arme atomice și rachete nucleare. Nu poate înțelege această preocupare obsesivă a bărbatului. E nebun, sau ce?

Jumătate din populația planetei moare de foame, și politicienii, care sunt toți bărbați, și generalii, care sunt toți bărbați, continuă să stivuiască arme nucleare. Au deja mai mult decât le-ar fi suficient – de șapte sute de ori mai mult decât e necesar pentru a distruge întreaga lume. Tot ce există pe pământ – copaci, păsări, animale, oameni, tot ce e însuflețit – deja avem de șapte sute de ori mai mult material nuclear decât ne-ar trebui pentru a eradica viața. Și totuși, ei continuă să stivuiască. Crezi că e semn de sănătate mintală, în condițiile în care jumătate din omenire moare de foame?

Asta se petrece pentru că doar bărbatul și-a adus contribuția la existență. El este lipsit de compasiunea feminină; are doar duritatea masculină. Nu permite ca mersul lumii să fie îmblânzit de atingerea femeii. Avem nevoie de o viață echilibrată, în care bărbatul și femeia să contribuie în mod egal. Viața ar fi mai pașnică, mai impregnată de iubire, mai feerică. Ar deveni o nespusă sărbătoare. Și în acea sărbătoare, speranța mea este că vom ajunge capabili să translatăm dincolo de mundan, dincolo de fericirea lumească, în beatitudinea cosmică, în starea de sat-cit-ananda, în adevăr, în conștiință, în extaz.

23 Replies to “O lume a bărbaților”

 1. Barbatul este barbat la 60 de ani? Hai ca esti amuzant! Din punct de vedere sexual, barbatul nu mai prea poate dupa 50 de ani, la 60 de ani multi sunt anulati, fericiti fiind daca mai pot face pipi fara ajutor; femeia poate insa si moarta! De ce crezi ca exista mai multe femei prostituate decat cocote masculine? Exact! De-aia!

  Numarul femeilor ce creaza e mai mic decat al barbatilor pentru ca rolulrile de femeie si barbat au fost stabilite si definite de-a lungul timpului de conditiile istorice. Femeile nu puteau purta razboaie cu pruncul la san, le-au purtat barbatii ce au inceput sa-si aroge drepturi si libertati cu ajutorul pumnului. Pumnul ridicat impotriva celui mai slab, femeia. Ce vitejie! Barbatii au trecut de la eroism la marlanism cu foarte mare usurinta si fara procese de constiinta. Cu ajutorul pumnului, barbatii au avut timp si drept sa se dedice pasiunilor, femeile nu! De-aia prezenta femeilor in multe domenii e aproape inexistenta.
  In rest observ o gandire si stil de viata mai mult decat depasite la o mare parte din romani visavi de rolul femeilor in societate. Exista tari in care femeile ocupa cele mai inalte pozitii prin inteligenta, viziune si determinare. Femeile romance, sarmanele de ele, au ceva din stilul porcului, nu privesc niciodata spre cer, se multumesc sa priveasca in pamant si sa o suga din toate pozitiile rusinoase. Eu zic ca-si merita soarta! De sclave! Ale barbatilor! Rusine bre!

 2. Femeia are o balanta hormonala diferita de a barbatului. Chiar daca in rest ar fi barbat din cauza hormonilor diferiti s-ar deosebii radical!
  Barbatul e facut pentru lupta femeia pentru pace asta e adevarat. Dar chiar daca barbatul conduce prezentul femeia e arhitectul viitorului! Ma rog ar trebui sa fie! Din pacate tot mai multe sunt interesate de prezent/putere/lupta si tot mai putine de viitor!

 3. Lily: din toate femeile planetei, sunt doat 0,1 la sută care o sug pe toate părțile. Spală-te pe creier. Nimeni nu merită o soartă de căcat.
  @dl sperling
  Doream să zic ceva dar …. mă tem că … Mergeți la pecuit și bucurați-vă de viață.
  @Aldus
  Doar împreună vom face cu adevărat un paradis în lumea aceasta. Cineva spunea că universul este preponderent feminin și logic așa este.
  Dacă femininul este oceanul, masculinul este cârma navei ce duce intr-o direcție, dacă cârma îi strâmbă, oceanul devine blestem

 4. O postare de la excelent in sus daca si numai daca exista un superlativ la excelent ! Macar de te-ar citi si politicienii zilelor noastre si-n special … Vladimir Vladimirovici Putin caci , ” camasa este mai aproape decat paltonul ” desi nici ala nu cred ca poate face fatza ” gerului ” rusesc !!!!!

 5. @smaramda: big like 🙂

  @aldus: așa e, ca tine și ca Osho, doar că pînă nu faci foc nu iese fum. Feminismul s-a născut, totuși, din exagerarea puterii masculine. Chiar dacă a ajuns la propriile exagerări.

 6. @ lily
  Foarte multe femei se trezesc acum spiritual. Druml trezirii lor are niște chițibușuri mai aparte față de drumul bărbaților. Am observat că doar femeile au unul din examenenele de inițiere foarte greu. Se ridică în noi vocea strămoașelor care strigă ” răzbunare”. Este acolo o furie și o suferință colosală (Lilith urlă după răzbunare) , ce trebuie eliberată rând pe rând în singuratate. Altfel ne innebunește și îi putem răni pe cei dragi.

 7. S-a cam deschis o cuite a Pandorei, cu subiectul asta 🙂 Ca e adevarat sau nu, nici nu mai conteaza. Iar cine si-a dat seama ce vrea de la viata, si care e rostul lui/ei in propria viata, cred eu ca a cam inteles si cum e cu “superioriatea” asta.

  @Lily
  Nu cred ca are rost sa incep si eu ca si tine sa despic firul in patru, ca nu as aduce nimic constructiv. Pot sa-ti inteleg frustrarea pana la un punct, unde “croiala” mea masculina nu mai poate intelege aspectele ce tin strict de structura feminina.

  @smaranda
  [strict din comentarii, caci nu te cunosc]
  Spre deosebire de Lily, tu esti pasiv agresiva, ceea ce consider ca e mult mai nociv (si periculos) intr-o discutie – si nu numai.

  Sunt atatea aspecte care ne diferenteaza dpdv biologic, care sunt rostul a milioane de ani de evolutie, incat sa dam vina doar pe ultimii 10 mii de ani (de exemplu) de decizii proaste, mi se pare amuzant si meschin in egala masura. Da, categoric, femeile au avut mai mult de suferit. Cu siguranta se simt indreptatite la “justete”. Mai ales la justete “morala” (un concept care mai mult distruge decat construieste). Insa in ciuda tuturor acestor nedreptati, nu cred ca solutia este “ba pe-a ma-tii!”. Fara cooperare, fara intelegere a nevoilor si diferentelor fundamentale dintre cele doua sexe, nu vom ajunge niciunde. Parteneriatul este oricand de preferat in detrimentul conflictului.
  Parerea mea! 🙂

 8. @smaranda
  @Liviu Ursulescu

  “Femeia a fost facuta din coasta… nu din picior ca sa fie calcata, nu din cap ca sa fie superioara, ci dintr-o parte ca sa fie egala; de sub mana ca sa fie protejata si de langa inima ca sa fie iubita!”
  Romancele refuza acest destin de Eva! Ce pacat!
  Vorbind de parteneriat sunt prima care spune barbatului: “da-mi mana, ca sa stau aproape de tine, ia-mi mana ca sa stai aproape de mine! Nu te indeparta, iar eu nu o sa te pierd din ochi dar daca pleci, tu ma vei pierde, nu eu pe tine”
  E minunat sa fii egal! Si e legal sa fii egal!

 9. @Lily

  Nu ți-ai ales un exemplu bun. Numărul mai mare de cocote se datorează în principal faptului că bărbatul, pentru a presta sexual, trebuie să aibă erecție, chestie dificilă când partenera nu-l atrage, în timp ce femeii nu i se cere decât să aibă vagin. În multe astfel de cazuri femeia nu simte nimic și mimează orgasmul, așa că nu poți lua statistica numărului de cocote versus gigolo ca reper al potenței și energiei erotice la cele două sexe.

  Totuși, pe fond ai dreptate: într-adevăr, bărbații și-au pierdut virilitatea de odinioară, astfel încât, chiar și atunci când sunt activi sexual, aproape că nu mai fac față, ca să zic așa. Multe fete au nevoie de 15-30 de minute ca să ajungă la orgasm, în timp ce la mulți băieți 5 minute reprezintă o performanță. De aici decurg o serie de consecințe nefaste pentru femeie, ca: neîmplinire, frustrări, complexe, chiar frigiditate. De altfel, un dicton tantric spune că nu există femei frigide, există doar bărbați nepricepuți.

  În general, atunci când o societate începe să involueze, bărbații intră primii în declin. Dar asta nu înseamnă că arhetipul masculin este inferior celui feminin. Dimpotrivă.

  Pumnul ridicat impotriva celui mai slab, femeia. Ce vitejie!

  N-a zis nimeni că-i o vitejie – și sper că articolul de mai sus a reușit să facă lumină în această direcție. Am zis însă că bărbatul este mai puternic decât femeia. Lucru pe care îl recunoști și tu: „impotriva celui mai slab, femeia”.

  Exista tari in care femeile ocupa cele mai inalte pozitii prin inteligenta, viziune si determinare.

  Care sunt acele țări?

  @ioansperling

  Nu știu dacă de viitor ar trebui să fie interesată femeia, dar cu siguranță faptul că tot mai multe încearcă să se compare cu bărbații și să-i depășească pe terenul lor (carieră, competitivitate, luptă, efort etc), mai ales în lipsa unei împliniri ca femei, arată o anumită pervertire sau deviere a feminității.

  @smaranda

  @Aldus Doar împreună vom face cu adevărat un paradis în lumea aceasta.

  Tu parcă nu erai măritată?

  @Marian

  La Mulți Ani! Ce-ai cu Putin? 🙂

  @Issabela

  Da’ Osho nu vorbește aici despre feminism. Osho spune fix ce zici tu: că ani de zile, femeile au fost asuprite și date la o parte. Ai citit tot?

  @Liviu Ursulescu

  Ba contează (subiectul ăsta), cum să nu conteze. Și e adevărat. Vorbești de o „intelegere a nevoilor si diferentelor fundamentale dintre cele doua sexe”. Tocmai că fără această înțelegere, nu poți să-i oferi celuilalt ce are nevoie pentru a crește.

  @Lily

  Totuși, femeia a fost făcută din coasta lui Adam, nu Adam din coasta femeii. 🙂 Și nu știu ce ai cu româncele, eu le consider superioare multor alte femei.

  PS: Chestia cu „e legal să fii egal” e mortală. Nu suntem la un curs de drept aici.

 10. Sa-mi ierti omisiunea , chiar am crezut ca nu-ti plac urarile de circumstanta insa , iti raspund cu amicitie : LA MUTI ANI ! Iar cu Vladimir Vladimirovici Putin chiar n-am nimic , dimpotriva , al consider drept unul dintre politicienii de marca ai acestui mileniu ce-i depaseste si pe Vladimir Ilici Lenin si pe Iosif Vissarionovici Stalin si pe Leonid ILICHI Brejnev la un loc . Noi romanii al avem din pacate pe …Klaus Werner Johannis .

 11. Asta cu românii, care îl avem pe Werner, a fost bună! 🙂

 12. Dacă, însă, avem puterea de a observa dincolo de diferențele cauzate de natură si de ego vom vedea că pe dinafară suntem toți micuți și prostoci, pe “dinăuntru ” suntem de o frumusețe ce depășește orice imaginație .

 13. @Aldus

  N-ai inteles. Nu conteaza cine are dreptate, nu ca nu conteaza sa porti o astfel de discutie. Sa zicem ca are barbatul dreptate, ce se intampla dupa? Daca pe un astfel de subiect se pune problema “Cine e superior?”, “Care e mai bun?” si doar asta vrei sa afli, atunci din punctul meu de vedere e o discutie inutila.
  Sunt lucruri pe care stiu/pot sa le fac eu si lucruri pe care stie/poate sa le faca ea. Daca vrei tu sa faci un clasament cine le face mai bine, te rog 🙂 Eu unul nu-mi dau seama cu ce ma ajuta.

  @Lily
  Nu poti sa fii egal, cel putin nu in sensul matematic. In primul rand, ca nu te lasa natura. Cu voia ta, as sugera echitate, nu egalitate.

 14. Mai glumim, ne mai împungem, ne mai arătăm cu degetul. Dar atât de proști nu putem fi să nu vedem că umanității nu îi merge bine și nici așa de proști nu putem fi să credem că ne aparține ceva. Cu atât mai puțin lumea. 😄

 15. @smaranda

  Subscriu.

  @Liviu Ursulescu

  Ba contează cine are dreptate. Nu în sensul că dacă bărbatul are dreptate scorul devine 2-0 pentru el, ci în sensul că anumite teorii sunt adevărate iar alte teorii sunt false. Înțelegerea corectă a acestor teorii (lucru sinonim cu a putea indica cine are dreptate și cine se înșală) îți revelează urzeala lumii.

  Altfel, ar fi ca și cum ai spune că nu contează cine e mai puternic fizic: bărbatul sau femeia. Și atunci, ai putea să angajezi femei pe posturi de săpător de șanț. Dar după aceea o să observi că femeile nu rezistă atât de bine la săpat de șanțuri și o să-ți dai seama că de fapt contează cine avea dreptate când se discuta problema forței musculare a bărbatului versus cea a femeii.

  Sigur, nu contează cum îl cheamă pe ăla care are dreptate, de unde vine și ce vârstă are. Da’ contează ce spune.

 16. @Aldus, da, citisem tot, dar am și uitat și nu reiau, că nu mă dau în vînt după Osho.
  În schimb, tu ai zis de feministe pe la început și am perceput zisul tău nu chiar pozitiv 🙂

 17. Feministele sunt replica în oglindă a bărbaților efeminați, care se pensează, își fac manichiura și poartă pantaloni mulați. N-am ce să zic de bine despre ele, la fel cum n-am ce să zic de bine despre ei.

 18. Stimate Aldus si la fel de stimati interlocutori , exista o singura concluzie la toata aceasta discutie interminabila { mai ales ca nu-i nou subiectul } : OMENIREA NU POATE EXISTA IN LIPSA ACESTOR DOUA ELEMENTE NUMITE DUPA SEXUL LOR , IAR TENDINTA GAY – DIN PARTEA AMBELOR SEXE – DEVENITA CE IN CE MAI VIZIBILA SI MAI PUTERNICA , NU VA PUTEA NICIODATA SA AJUTE LA CONTINUITATEA SPECIEI CI , DIMPOTRIVA . Culmea este ca… femeile au fost primele care au practicat lesbianismul si n-o spun eu ci , studiile unor cercetatori britanici 😉 . Misoginismul unora provine din educatie care educatie , este oferita mai mult de catre de… femei ! Barbatii ca model de viata , sa fim seriosi ! Orice baiat poate sa-si doreasca sa-i semene tatalui cu conditia ca acesta sa fie… un inginer SEF sau macar… locotenent colonel caci , daca tatal este gunoier la ROSAL , ma cam indoiesc . Feminismul unora nu poate provenii decat … din practica si din frustrari . Chiar nu-mi vine a crede ca singura , unica dorinta a femeilor este ” s-o suga din orice pozitie si sa priveasca doar … in jos ” asa cum ne este indusa chestia asta prin ” mijloacele de arta cinematografica ” dupa care ne conducem viata . Aldus , vezi ca la vremea respectiva O COASTA , insemna O PARTE { in lipsa lui Iosif , ioansperling poate sa-ti confirme } si nu … ceea ce in mod eronat credem noi azi deci , LILY avea dreptate c-un singur amendament la chestia cu , ” E minunat sa fii egal! Si e legal sa fii egal! ” . Egali n-au fost nici macar aia doi primi oameni iar despre legalitate… ce sa mai vorbim . Azi este suficient sa dai o fuga pana-n Emirate si-ai sa vezi acolo si egaliate si … legalitate cat cuprinde ! P.S. Mai bine ai continua tema cu o alta : inseminarea artificiala . Merg la pariu ca va starnii la fel de multe dispute !

 19. Păi la cât de roboți au devenit oamenii zilelor noastre, aproape toate inseminările se face în mod artificial și automatizat.

Leave a Reply