Nu există extratereștri

Săptămâna trecută, Pentagonul a declasificat niște înregistrări video care circulau de mult printre pasionații de ufologie și-n care apar trei chestii zburătoare numite generic „fenomene aeriene neidentificate”. Sigur, sună mai altfel decât „obiecte zburătoare neidentificate” și-n plus par destul de minuscule și insignifiante așa, de la bordul avioanelor din care-au fost văzute de piloți, detectate de radar și filmate de camerele alb-negru, de-a lungul Coastei de Est și a Pacificului:

Cam sec comunicatul oficial:

DOD is releasing the videos in order to clear up any misconceptions by the public on whether or not the footage that has been circulating was real, or whether or not there is more to the videos.

Filmările sunt din 2004 și 2015 și au fost scoase de la naftalină abia acum. Interesantă sincronizarea: mai întâi Trump vrea să trimită trupe în Europa (nu-s sigur dacă toate au și ajuns), apoi declară că taie bugetul OMS, iar acum Departamentul Apărării SUA confirmă public (in)existența extratereștrilor. Și-n tot timpul ăsta noi stăm acasă de frica coronavirusului.

9 Replies to “Nu există extratereștri”

 1. In 2014 am văzut o ambarcatiune triunghiulară dar pt ca era camuflata nici azi nu stiu daca am visat cu ochii deschisi sau am probleme cu preamulta imaginatie.

 2. “Tot pământul avea o singură limbă şi aceleaşi cuvinte.
  Haidem să Ne coborâm şi să le încurcăm acolo limba, ca să nu-şi mai înţeleagă vorba unii altora!”
  Şi Domnul i-a împrăştiat de acolo pe toată faţa pământului, aşa că au încetat să zidească cetatea.
  De aceea, cetatea a fost numită Babel1, căci acolo a încurcat Domnul limba întregului pământ şi de acolo i-a împrăştiat Domnul pe toată faţa pământului.”

  “Îngerul Domnului i-a zis: „Iată, acum eşti însărcinată şi vei naşte un fiu, căruia îi vei pune numele Ismael, căci Domnul a auzit mâhnirea ta.
  El va fi ca un măgar sălbatic printre oameni; mâna lui va fi împotriva tuturor oamenilor, şi mâna tuturor oamenilor va fi împotriva lui şi va locui în faţa tuturor fraţilor lui.”

  ” Cei doi îngeri au ajuns la Sodoma seara, şi Lot şedea la poarta Sodomei. Când i-a văzut, Lot s-a sculat, le-a ieşit înainte şi s-a plecat până la pământ.”

  “Iacov şi-a văzut de drum şi l-au întâlnit îngerii lui Dumnezeu.”

  “Dumnezeul meu a trimis pe îngerul Său şi a închis gura leilor, care nu mi-au făcut niciun rău, pentru că am fost găsit nevinovat înaintea Lui. Şi nici înaintea ta, împărate, n-am făcut nimic rău!”

 3. @Renata

  Cred că este cineva chiar și aici în comentarii, care vine cu citate biblice. 🙂

 4. Am văzut acea filmare cu mult timp înainte, ba chiar un fel de analiză a unui pilot / fost ofițer. Concluzia (lui) era că filmarea pare reală, dar că limbajul piloților e cam lejer. Toți ne-am uitat la filme și bănuim că o comunicare militară înseamnă rigiditate și coduri specifice iar ce apare acolo e cam… slobod. După zeci de ani de mușamalizări și secretizări poți arunca „manipulare” la absolut orice, cred că încrederea oamenilor raționali s-a pierdut pe drum. N-o să mai fie nimeni mulțumit că se desecretizează un dosar sau mai multe pentru câte un eveniment controversat ci va vrea întreaga poveste să fie făcută public – dar cum putem doar presupune ce înseamnă acea întreagă poveste… e un cerc vicios.

  Observ că lumea e de o ignoranță crasă și aici mă refer la ăia intelectuali, cei care au o idee despre istorie și evoluția tehnologică – hai să-i zicem cultură generală, să nu sune pompos. Fie că e fenomenul OZN, lupte pentru desecretizare sau teorii conspirative, peste tot există muncă de cercetare de ani/zeci de ani și înainte să respingem o idee ar trebui să aruncăm un ochi și pe dovezi, că ele sunt. În general toate teoriile conspirative pleacă de la fapte reale, iar ca un exemplu pe care îmi place mie, reptilienii. Acum nu știu dacă îi avem printre noi și fac tot ce spun unii, dar reptilele și combinațiile dintre om și reptile au fost prezente în întreaga istorie a omenirii, în aproape toate civilizațiile importante – până și al nostru steag dacic era un șarpe. Dacă mii de ani acest concept (relația dintre om și diverse soiuri de reptile) s-a documentat peste tot, eu zic că sunt șanse să fie ceva acolo. Nu știu ce, nu știu dacă e doar simbolistică, dar a spune tot timpul că oamenii doar își imaginează lucruri pare puțin probabil. Ce vreau să spun e că sunt subiecte complexe, cu dovezi complexe, iar simpla respingere la modul „n-are cum” mi se pare ceva dezamăgitor.

  Și ca să subliniez încă o dată faptul că există multă ignoranță: au fost desecretizate dosare ale CIA despre urmărirea lui Hitler după război – n-a prins; au fost articole care descriau un obiect care a intrat în sistemul nostru solar (Amuamua) ce pare a avea caracteristicile unei nave – iar n-a prins; patente ale SUA pentru diverse nave ciudate, toate aparținând unui om de care n-a auzit nimeni (Salvatore Pais) – iarăși n-a interesat pe mulți.

 5. Legat de clipul de mai sus, îți dai seama că nu-i nici 1% din ce au ei sub cheie! Dar e foarte interesant comunicatul oficial (care nu spune că n-ar fi OZN-uri) și momentul desecretizării. Care-i substratul?

  Despre reptilieni, pe vremea când am aflat eu de teoria asta urmăream Star Trek Enterprise, unde, ce să vezi, oamenii viitorului se băteau cu niște reptilieni spațiali. Am luat-o ca pe o coincidență amuzantă, dar e foarte interesantă ideea asta sau linia asta de gândire a combinării speciilor, așa cum și-au imaginat-o producătorii serialului ca proiecție de viitor. A existat și în trecut? Mărturisesc că n-am studiat.

  Acum, concret, de ideea că prințul X și liderul Y sunt reptilieni a râs până și Dan Puric. Îmi pare foarte slabă, eu nu m-aș deghiza în omul-spațial-al-cavernelor timp de zeci de ani, i-aș invada și gata. Care-i șpilul? Plus că într-o lume în care deja oricine poate face poze și filme, păstrarea secretului devine extrem de dificilă. Pe de altă parte, e drept că niciun ziar serios n-ar îndrăzni să publice așa ceva, teoria frizează ridicolul. Nu știu ce să zic, poate mi-o prezinți tu pe scurt. Eventual din postura de autor, la rubrica Conspirații.

 6. Au avut americanii la un moment dat Project Blue Book care s-a ocupat de investigarea cazurilor OZN raportate. Raportul a explicat un număr mare de fenomene, dar câteva cazuri nu au putut fi explicate – ce înseamnă asta a rămas la imaginația populației. Anglia a avut ceva similar și au desecretizat la un moment dat o arhivă care era foarte vastă. Normal că nu ne putem face o imagine de ansamblu când ne sunt aruncate firimituri.

  Mi se pare interesant că faci legătura cu filme/seriale pentru că pentru noi cei ce le vizionăm aia sunt: niște teorii probabile. Un alt exemplu e Stargate SG1 unde echipa de producție a avut consultanți din armată pentru a prezenta realist procedurile/protocoalele militare. Așa că normal ar fi, după ce vezi seria, să te întrebi: dacă s-ar descoperi un soi de portal, cum ar arăta un program al armatei?

  Da, faptul că o personalitate publică ar fi reptilian e ceva tras de păr și nu cred că există dovezi clare care să susțină o astfel de teorie. Problema pe care o am eu cu ideile astea năstrușnice care apar pe internet e că se încearcă extrapolări grosolane sau diverse asocieri – de la a analiza un tipar în politica unei țări sau a unei dictaturi și până la a spune că acolo sunt elemente extraterestre e cale lungă. Cea mai amplă și rațională teorie mi se pare „ancient aliens” a lui Von Daniken și a adepților lui pentru că se bazează pe multe informații și pe o bucată mare din istoria cunoscută a omenirii. Emisiunile și cărțile sunt clare și accesibile, deci poți să-ți faci o idee și poți să continui studiul, adică îți dă o bază.

  E interesantă ideea de a scrie câte ceva despre, reținerea mea e la prezentarea clară a surselor. Legat de comentariul meu anterior, ar fi fost frumos să spun cine a făcut acea analiză a clipului și să dezvolt ideea în cazul în care mi se pare că tipul are credibilitate. După părerea mea, aproape oricine care a colaborat măcar la un moment dat cu armata poate spune că știe tot felul de secrete, dar trebuie făcute niște verificări, mai ales că aproape nimeni nu are dovezi palpabile.

 7. Păi situl ăsta este blog, nu manual științific. Ești liber să-ți scrii articolul cum dorești. Nu trebuie să fie un articol care face afirmații categorice și e bazat pe surse banane, formule matematice stufoase și demonstrații consacrate. Poate fi un articol de opinie. Poate fi o speculație, poate avea ca rol trezirea curiozității cititorilor către acel domeniu. Sau domenii, dacă vrei să contribui și la alte rubrici cu articole. Uite, de ex io poate n-aș fi auzit niciodată de Von Daniken dacă nu ziceai tu acum de el. Poate fi chiar un articol care contrazice un altul scris de mine. 🙂

  Pe de altă parte, nu-i nici obligatoriu.

Leave a Reply