Muzică specială sau ciudată

Cu ce articol să încep noul an? Acum că v-ați mai dres după petrecerea de revelion – dar nu suficient cât să vorbim despre politică, fizică sau filosofie, vă propun o scurtă leapșă. Leapșa are două componente, în forma a două cerințe simple.

Prima cerință: postați o piesă muzicală care să nu facă parte din ceea ce numim în mod comun muzică și ascultăm de obicei la radio sau prin alte părți. Adică, să nu se încadreze nici la muzică ușoară românească, nici la muzică ușoară străină, nici la muzică populară românească, nici la muzică populară străină, nici la muzică clasică, nici la jazz, nici la rock, nici la house, nici la pop, nici manea să nu fie etc. O muzică non-standard, care v-a plăcut și pe care o recomandați și altora.

A doua cerință este să dați leapșa mai departe la exact 3 blogări, pe care va trebui să-i menționați explicit, prin nume sau pseudonim. Deci fără „această leapșă poate fi preluată de X, Y, Z și de toți cei care mai doresc”, indiferent cât de mulți ar fi cei care mai doresc sau cei care vă citesc, indiferent cât de mult s-ar supăra unii că i-ați ales sau că nu i-ați ales, trebuie să alegeți în mod clar și explicit 3.

Piesa cu care dau startul se numește Timpul, face parte din coloana sonoră a filmului Inception și a fost compusă de germanul Hans Zimmer, iar leapșa merge la Cudi, care n-a mai scris din iulie, sper că mai trăiește, la Issabela Cotelin, pe care-o citesc de puțin timp, și la Vladen, că-s curios ce gusturi muzicale are.

La Mulți Ani!

15 Replies to “Muzică specială sau ciudată”

 1. Lol, lasă-mi puțin timp și te onorez 🙂 că nu-i Metallica.
  Pe Inception l-am văzut de curînd… recomandat de copiii mei (can you believe…?) și, știimd că-i film american, am stat liniștită că se termină cu bine…

 2. Da, Nolan este foarte îndrăgit de popor.

  Nu știu dacă se termină chiar cu bine, rețin că avea un final din ăla deschis la interpretări. În orice caz, filmul e secundar în cazul de față, important e ca muzica să fie faină. Și nu-i musai să fie dintr-un film, asta e doar o posibilitate.

  Take your time. 🙂

 3. Pai la mine aproape nicio piesa nu se incadreaza in primele genuri enumerate mai sus (mai putin in alea generaliste), dar hai sa fie Leprous, o trupa de prog rock/metal cu influente din toate partile si care, in mod bizar, a inceput sa fie destul de populara in comunitate: https://www.youtube.com/watch?v=4nPwBSaJmgI

 4. @Liviu Ursulescu

  Toate-s faine, deși prima nu știu dacă s-ar fi încadrat în cerințe. Mă bucur că am descoperit-o pe ultima.

Leave a Reply