Klaus Werner Iohannis

Sas, președintele României. De la ideea că vrea guvernul lui, internetul a început să numească executivul condus de Lucovid Orban guwernerul lui. Înalt, aranjat la 4 ace, îmbrăcat cu un sacou pe care, la nervi, îl trântește de capota mașinii celei mai apropiate. Dar nu asta mă deranjează la el.

orban amenzi

Eu îl văd pe Iohannis ca pe un copil. S-ar putea să greșesc, este percepția mea subiectivă. Un copil mofturos. Observați vă rog o foarte scurtă declarație din clipul următor, începând cu minutul 7 și 50 de secunde:

Dacă îmi permiteți, este cu totul și cu totul altceva decât pe vremea guvernelor pesediste, când eu spuneam una, ei făceau alta, și a pierdut România. Acum, câștigăm cu toții.

Așadar, într-o republică semi-prezidențială ca a noastră, guvernul și parlamentul trebuie să facă ce spune președintele. Că de aia avem împărțirea puterilor în stat, ca să asculte toți de președinte, să ne fie bine. Bine, nici cu Orban nu mi-e rușine, zilele trecute spunea că parlamentarii ar trebui să nu mai legifereze chestii deja hotărâte de guvern prin ordonanțe, transformând astfel executivul în legislativ. Iar astăzi se declară șocat de decizia CCR, pe care o numește politică.

Apropo, știați că tot circul ăsta cu amenzi, stat în casă etc este neconstituțional la bază, sau s-a făcut cu depășirea cadrului legal? Declarația CCR de azi.

E ok să fii copil. La fel cum e ok să fii mofturos. Dar nu e ok să conduci o țară pe bază de mofturi. Dincolo de asta, cel mai mult îl voi ține minte pentru următoarea lui declarație din 2014:

Am vândut și am cumpărat altele, și iar le-am vândut, și iar am cumpărat. A fost relativ simplu, atunci au fost ieftine casele, mulți sași plecaseră din Sibiu, deci lucrurile au decurs din aproape în aproape. În afară de asta… ce să vă spun. Noi nu avem copii, deci alții au investit în copii, în educația copiilor, noi am investit în imobile. Lucrurile sunt absolut simple, absolut transparente. […] Ne propuneam cu siguranță să avem ceva pentru bătrânețe.

L-am votat acum 6 ani, ca să nu iasă Ponta. Anul trecut nu l-am mai votat. Dacă aș fi mers la vot, aș fi votat-o pe Dăncilă.

Apropo: știați că Marius Tucă și-a reluat celebra lui emisiune? E drept, deocamdată doar online, pe Facebook și YouTube.

12 Replies to “Klaus Werner Iohannis”

  1. Eu nu l-am votat niciodata, ca eu nu votez, dar toti ma considera vinovat pentru ca eu l-am ales, traind in diaspora!
    Ca sa alegi ca roman, un sas presedinte si inca din cei rămași, trebuie ca nu esti chiar normal la cap! Nemtii spun ca sașii se cred de “două ori germani” cam de cate ori credeti ca se cred superiori unui roman?
    Copil mofturos? Mie imi pare ca un stăpân de sclavi!

  2. Un copil poate fi mofturos deoarece , fara ca el s a fi depus vreun minim efort , parintii al iubesc si-l vad cel mai frumos , cel mai destept si etc. chiar si dupa proba contrarie . Klaus Werner Johannis , asemenea acelui copil … n-a depus nici macar minimul efort de-a face pe cineva sa creada in el si-n calitatile sale d e lider politic { sau POLITRUC dupa propria-i declaratie } … chiar si dupa proba contrarie . L-au votat oamenii doar pentru ca nu cumva sa ” iasa ” Ponta , asa cum ai facut si dumneata . Eu n-am fost la vot deoarece , dupa cum bine sti … aveam lectii de educatie sexuala fix in acea zi 😉 ! Proba sau PROBELE contrarii privind justetzea , corectitudinea acelei alegeri a romanilor , s-au vazut aproape imediat insa , NIMENI nu le-a mai contestat . Una peste alta si MITOCANIA-I SCRISA IN LEGILE OMENESTI iar politicienii , sant si ei tot oameni chiar daca , se considera a fi ceva mai sus decat majoritatea absoluta . Sentinta alora de la CCR nu privea cat de “constitutzionale ” erau sumele cu care erau amendati oamenii cat… modalitatea in care au fost impartzite acele amenzi si anume , dupa bunul plac al agentilor ce le aplicau sau mai romaneste spus prin ABUZ . Ce dracu Alduse , sti foarte bine ca , ABUZUL a stat cu ” regele ” la masa in toata aceasta perioada ! Imi pare bine ca , esti consecvent privitor la alegerea personajului pentru care-ai fi votat anul trecut : haram sa-ti fie ! Marius Tuca… mai traieste asta ? Se aboneaza cineva ca sa-i mai urmareasca talk show-urile pe You Tube ? Despre ce discuta acolo , cumva despre ” anul trecut la Caracal ” ca … de-acolo plecat si el ?

  3. @ioansperling ” Ca sa alegi ca roman, un sas presedinte si inca din cei rămași, trebuie ca nu esti chiar normal la cap! ” Emil Constantinescu , Traian Basescu , astia au fost romani alesi de romani ce se pretindeau normali la cap sau uitati acest mic amanunt ?!? Spre stiinta dumneavoastra nemtii ai considera pe sasi , cam la fel cum ai consideram noi romanii pe… macedono vlahi sau pe aromani adica , un fel de-a cincea roata la carutza . KWJ nu se crede un stapan de sclavi asa cum va inchipuiti dv.stra caci el este Presedintele adica , Conducatorul Suprem { mai ales ca Parlamentul ” lucreaza ” online } care are de partea sa ” apusul ” adica : Germania si USA iar el stie asta . Ca nu l-ati votat dv.stra , asta nu conteaza si n-a contat vreodata iar ce va urma dupa el…chiar nu mai conteaza caci , oricum nu mai are dreptul la un nou mandat .

  4. @ioansperling

    Deci eu, pentru că l-am votat în 2014 și trăiesc în România și, nu sunt normal la cap și sunt sclav? 🙂 Faci exact generalizările pe care le fac alții în privința ta când spun că l-ai votat pentru că trăiești în diaspora. Lumea nu-i totdeauna albă și neagră, există nuanțe și nuanțe.

    @Marian

    CCR a criticat întreaga ordonanță, nu doar partea cu amenzile. Începând cu abuzul președintelui de a limita drepturile și libertățile noastre prin instituirea stării de urgență. Asta a criticat CCR.

    Iar Marius Tucă e mișto. Ție văd că nimic nu-ți place.

  5. Alduse dar eu n-am spus ca-mi place sau ca-mi displace Marius Tuca ! Am intrebat doar , DACA MAI TRAIESTE , caci n-am mai auzit cam nimic despre el d e ceva vreme si , despre cine mai sta sa-i urmareasca emisiunile mai ales acum pe criza asta , iar daca matale-ti pare misto omul si emisiunile moderate de el , este dreptul dumitale este absolut OK . Mie imi place Bendeac in ” Baieti de oras ” si painea prajita frecata cu usturoi si unsa cu unt deci , in nici un caz nu poate fi vorba despre NIMIC . 😉 CCR o fi criticat INTREAGA ORDONANTA dar s-a oprit in special asupra , nu a amenzilor , MODALITATILOR ABSOLUT ABUZIVE ALE MILITIENILOR CE LE-AU APLICAT FARA DISCERNAMAT DECI : PRIN ABUZ DE FUNCTIE SI DREPTURI NEPREVAZUTE IN ODONANTE . De unde si cum sa prevada legiuitorii ca mitocanii , raman mitocani si-n zi de Pasti !?!

  6. Cum frate , ” ioansperling ” traieste in afara tarii ??? Pai d-aia-i aerian privitor la ce-i aici … ca si copii mei de altfel dupa minim shapte , opt ani petrecuti in tari normale , in tari cu oameni normali fara PSD , PNL sau USR chiar daca si acolo…au aia si niscai doctrine asemnanatoare unora dintr- astia de p’aci . Oricum , in tari unde mancatoria de KKT si escrocheria , demagogia si impostura n-au ajuns la rang de arta asa cum este la noi . Insa , de-aici si pana la ai categorisii p’aia d e l-au votat pe Johannis PENTRU CA-I SAS { adica ceva … germanic , nu romanesc 100% } niste insi dusi cu capul…este totusi cale lunga .

  7. @ ioansperling Diaspora este una , iar traitul in dispora , este cu totul si cu totul altceva fara suparare .

  8. Domnule Aldus cine l-a ales prima data si nu a trait cu sașii are o scuza! Cine a facut-o si a doua nu mai are!
    Daca dumneata esti din Ardeal atunci “generalizarea” mea e corecta in privinta dumitale!

  9. @Marian

    N-a dispărut din peisaj. A plecat de la Antena 1, dar a continuat să existe, să publice poezii – inclusiv pe Facebook etc.

    Da, este foarte mișto. Inteligent și vertical.

    Iar cu CCR, las-o moale că ți-am demonstrat că nu ai avut dreptate.

    @ioansperling

    Generalizezi nefondat. Trăiesc în Ardeal, dar n-am avut de-a face cu sașii. Chiar dacă aș fi avut, nu toți îi seamănă lui Iohannis. Ideea că toți sașii sunt la fel este o altă generalizare. Vezi câte generalizări faci? Dacă le faci, universul ți le va întoarce înapoi (băgându-te, de exemplu, în oala diasporei). Nu judecați ca să nu fiți judecați.

  10. Deci dumneata nu cunosti sasii dar ii cunosti mai bine ca mine care am trait si traiesc intre ei! E drept ca generalizez si ca s-ar putea sa fie unul altfel dar eu nu l-am intalnit si sigur nu e Johannis!
    Iti place sa ai dreptate!?
    E dreptul tau pe blogul tau asa ca ma retrag!

  11. @ioansperling

    E drept ca generalizez si ca s-ar putea sa fie unul altfel dar eu nu l-am intalnit si sigur nu e Johannis!

    La asta mă refeream. Iată că și tu recunoști. În plus, am impresia că prea emiți judecăți din topor, fără să fii atent la unele nuanțe.

    Eu nu dau afară pe nimeni de pe blog. Pe de altă parte, nici nu oblig pe nimeni să stea.

Leave a Reply