COVID-19 în cifre (6)

Posibil ca ăsta să fie ultimul articol de numerologie, dat fiind că m-am cam plictisit să repet un lucru care, deja, începe să devină evident: mass-media a făcut din țânțarul coviduț armăsarul COVID-19. Cu consecințele pe care le vedem și ale căror efecte vom începe să le simțim din plin în perioada următoare. Până atunci, vă spun că în ultimele două săptămâni numărul celor care s-au vindecat a crescut de la 467.214 la 986.348. Mai mult decât dublu, la o medie de 37.081 vindecați pe zi, lucru care confirmă curba exponențială a vindecării prezisă anterior.

separator

APADOR-CH a publicat ieri un articol intitulat Cât de corecte sunt datele comunicate de Guvern privind Covid-19?, din care citez:

Chiar aşa de bine stăm statistic, pe vreme de Covid-19, încât atunci când nu este pandemie de Covid-19 se moare de boli ale aparatului respirator de 2 ori mai mult decât se moare de Covid-19?
Au fost testate toate persoanele decedate în perioada 23 martie – 27 aprilie 2020, pentru a se putea stabili cine era sau nu infectat cu Covid-19?
Cum s-a procedat practic pentru ca Guvernul să poată comunica, zilnic aproape, că X este numărul decedaților infectați cu covid-19?

Pe scurt, conform datelor oficiale privitoare la țara noastră (INS, OMS), în perioada 2010-2016 au murit în medie 700 de oameni pe zi, dintre care 37 de boli ale aparatului respirator și 10 de boli infecțioase și parazitare. Anul acesta, între 23 martie (data primului deces) și 27 aprilie au murit de COVID-19 circa 17 persoane pe zi. Această cumplită boală face de două ori mai puține victime decât făceau bolile obișnuite ale aparatului respirator în anii precedenți. Nu știm câte victime fac aceleași boli anul ăsta, dar am ca o bănuială că circa 20 pe zi. 😉

separator

Tot ieri, în presa mainstream americană și-a făcut loc un articol intitulat COVID-19 turning out to be huge hoax perpetrated by media, din care citez:

When the postmortem is done on the media’s coverage of COVID-19 (and it will be), it will be clear that the virus was no Black Plague – it’s not even the flu on a bad year.
SARS-CoV-2, which causes COVID-19, has killed 56,749 Americans as of Tuesday.
That’s not good. But it’s not as bad as the 2017-2018 flu season, when 80,000 -plus perished. And it’s a long cry from what all the experts were warning about just a few weeks ago: First, they predicted 1.7 million Americans dead; then they redid the models (this time apparently entering a few more “facts”) and said 100,000-240,000 dead.
Now, a major model relied on by the White House Coronavirus Task Force predicts about 70,000 dead by the end of August.
And for that we shut down the U.S. economy?!
As the coronavirus swept across China, then Europe – then everywhere – the U.S. media breathlessly reported every terrifying number, almost gleefully. Their ratings soared, of course, as they scared the hell out of every American, many of whom have stayed home for the last 40 days, emerging only to buy toilet paper, but even then clad in masks and tiptoeing in fear.
But here are some facts:
• Fatality Rate
A recent Stanford University antibody study estimated the fatality rate from the virus is likely 0.1% to 0.2%. The World Health Organization (WHO) had estimated that the death rate was 20 to 30 times higher and called for isolation policies. On which version do you think the media focused?
In New York City, the U.S. epicenter of the pandemic, the death rate for people 18 to 45 years old is 0.01%, or 10 per 100,000 in the population. People aged 75 and older, though, have a death rate 80 times that. For children under 18, the rate of death is zero per 100,000. That’s zero.

În traducere liberă: mass-media a umflat cifrele pentru rating, COVID-19 nici măcar nu se compară cu o gripă „sănătoasă”, mortalitatea reală e undeva sub 0.2%. Citiți voi restul dacă vă interesează.

De altfel, dacă o să aveți curiozitatea să cercetați mai adânc, posibil să aflați că la fel e și-n Italia, unde înțeleg că numărul total al morților din acest an e mai mic decât cel al morților din anii precedenți, la fel ca-n Iran, după cum o să puteți constata că-n țările care n-au impus măsuri restrictive numărul deceselor, chiar dacă mai mare decât cel de la noi, este departe de predicțiile panicarde în baza cărora ne-am închis în case. O să le ajungem și noi din urmă, că prin această izolare n-am făcut decât să aplatizăm curba infectării, dar cu economia la pământ.

separator

Clipul de mai jos poate fi încadrat la ceea ce numim teoria conspirației (și din această cauză respins de majoritatea cititorilor mei), dar urmăriți vă rog secvențele de la minutul 10 și 26 de secunde: o avem acolo pe numita Deborah Birx care declară că “the intent is right now that those… if someone dies with COVID-19, we are counting that as a COVID-19 death”. De ce?

16 Replies to “COVID-19 în cifre (6)”

 1. Ei, uite că eu nu resping deloc acest clip!
  Cu fiecare zi care trece, observ tot felul de ciudățenii care-mi ridică mii de semne de întrebare. Despre manipulare, în primul rând. La vreme de pandemie, nici nu mai ai nevoie de specialiști în manipulare, sunt eficienți și începătorii.
  Că mecanismul de infectare cu acest virus e unul perfid și periculos, sunt de acord.
  Că există riscuri majore pentru cei cu comorbididăți (dar asta se întâmplă în cazul oricărei infecții virale sau bacteriene) sunt de acord.
  Dar de aici și până la alerga oamenii cu izoleta pe străzi, e drum lung.

  Ce mă surprinde, încă: în prima lună de epidemie, când nu se luase nicio măsură de protecție, nu aveam nici măcar ecranul ăla de plexiglas de 1mp în fața casei de marcat, când vânzările crescuseră de aproape 3 ori, când ritmul era draconic – nu aveam timp nici să facem pipi, de mâncat nici nu putea fi vorba, deci când prin fața fiecărui post de vânzare se perindau câteva sute de oameni pe zi, iar în incintă se aflau permanent cel puțin 10-20 de persoane care tușeau, oftau, strănutau, vorbeau, niciuna dintre noi nu s-a îmbolnăvit, nici de vreo gripă oarecare, nici de covid. Sau ne-am îmbolnăvit și n-am băgat de seamă?!

 2. Am observat ca , d e ceva vreme , pe burtierele televiziunilor nu-au mai aparut acele cifre , acele absolut innebunitoare cifre ce aminteau tuturor , cat de-aproape d e cap ne era acea sabie a lui… cum ma-sa al cheama ! Ne aminteau tuturor cat d e fragil este firul vietii , care-ti poate fi taiat intr-o secunda de un grec nenorocit numit Damocles . Ne tineau pe toti in priza stergand din mintile noastre pana si cel mai mic dubiu referitor la aceasta imensa gogoasha { nu ca n-ar fi si- adevarat } numita COVID 19 precum si justetzea masurilor luate de toate statele lumii pentru stoparea lui .Intrebare : daca maine , poimaine … peste un an sau doi , se dovedeste ca nu atat COVID 19 cat media plus autoritatile , au umflat cifrele , va plati cineva in vreun fel oarecare ? Fireste intrebarea mea este retorica insa , eu merg la pariu ca , minim jumatate dintre cei dusi , au murit de orice altceva dar nu de acest corona virus ! Daca a fost vorba doar despre o manipulare la nivel mondial apoi stiu ca le-a reusit din plin insa , ma tem ca asta s a nu fie doar un inceput pentru ceva infinit mai grav ce s-ar putea sa ne astepte dupa coltz si la care chiar imi este teama s a ma si gandesc nu de alta dar… am si eu oarece planuri pentru un viitor ceva mai bun decat prezentul . Chiar nu credeam ca APADOR CH mai exista… inca . Si-a facut cumva simtita prezenta in aceste aproape doua luni de ” autoizolare ” la ordin si n-am aflat eu , sau s-au lasat pagubasi avand in vedere ca noi romanii avem acea institutie numita AVOCATUL POPORULUI ?

 3. @ioansperling

  Apăi și eu am spus, dar noi suntem o minoritate. În orășelul meu de provincie deja aproape toată lumea poartă mască, zici că i-a lovit damblaua.

  @renata

  Uite o chestie: oare gripa sezonieră nu dispare odată cu schimbarea temperaturii (trecerea la un nou sezon)? Cum se face că virusul ăsta nou afectează și oameni din țări calde, și oameni din țări cu zăpadă, practic e peste tot?

  Și uite altă chestie: cum de țările din jurul Chinei au atât de puține cazuri? Pe acolo nu s-o fi luat virusul?

  @marian

  La televizor eu nu mă uit. În schimb mă mai uit pe net. Și da, APADOR-CH sunt activi, n-au murit.

 4. Alduse , ai sa razi dar nici eu nu ma uit la televizor : ai privesc cate-odata ecranul dar atat . Si eu tot pe NET casc ochii adica , fix ca dumneata . Am cunoscut in urma cu vreo zece sau chiar cinsprezece ani o avocata ce lucra si pentru APADOR-CH si pentru biroul senatorial al lui Dan Voiculescu iar acum , cred ca-i europarlamentar deja caci , prea era aratata zilnic pe sticla alora de la Antena 3 . APADOR-CH trebuia ca la ora asta , sa faca deja un minim de 100.000 de plangeri catre U.E. si … chiar si Haga , impotriva abuzurilor absolut ingrozitoare facute de catre autoritatile statului , facute d e catre Politie si Jandarmerie asupra unor cetatzeni liberi { sau care se credeau liberi } , niste cetateni ai lumii libere , ai lumii democratice … AI UNIUNII EUROPENE . Plus , o plangere impotriva Statului Roman pentru tranzactii cu sclavi pusi la dispozitia … alora cu COHONES ai UE . Intrucat n-am auzit inca de astfel de demersuri , mi-am permis sa te-ntreb daca mai exista acest APADOR-CH nu din alt motiv . Daca ar fi facut deja acele plangeri , SIGUR mi-asi fi amintit de ei !

 5. Din câte știu, este sesizare la CCR pe tema asta, făcută de avocatul poporului.

 6. Ce-mi place la dumneata este ca , iei in deradere { ca si mine de altfel } … institutiile statului . ” este sesizare la CCR pe tema asta, făcută de avocatul poporului. ” 😕 Glumesti nu-i asa ? Daca-i asa atunci , este cu adevarat cea mai buna gluma pe care-o putea face cineva in debutul acestei luni Mai , fix de ” 1 Mai muncitoresc ” din Romania anului 20… 20 . 🙂 Ca sa nu te-ntrebi ce mama dracului fac la ora asta in online am sa-ti spun eu : caut pe NET stiri despre oarece meetinguri , oarece demonstratii organizate in tari ce au o puternica miscare sindicala plus , o traditie in participarea a sute si chiar mii de oameni la aceste miscari sindicale d e protest . Germania , Franta… chiar Statele Unite ale Americii caci , din Chicago – Illinois a pornit totul . Pana in prezent n-am gasit nimic dar , este posibil sa nu stiu eu unde sa caut . Da-mi voie sa , TE FELICIT CU OCAZIA ZILEI SOLIDARITATII INTERNATIONALE A … CELOR CE MUNCESC ! A celor ce , INCA mai muncesc vai de mama lor . Pana cand asta… om traii si-om vedea ?!

 7. АЛЕКСАНДАР И ДАЦ – КОРОНА ЧАО ( cover ) ft. Brasstet Skopje седидома #дац #александар #brasstet #bellaciao * Cover version of Bella Ciao Lyrics: Aleksandar & Dac Brass Band: Brasstet …Crede-ma este exceptional ! Te descurci dumneata sa-l gasesti si sa-l postezi aici chiar nu ma-ndoiesc de asta .

 8. N-am răspunsuri…
  Există câțiva oameni sau măcar unul (dr. Alida Moise) care a văzut moartea cu ochii la ATI. A ieșit de 10 zile din spital și abia azi a reușit să facă duș stând în picioare, fără ajutor. E greu de presupus că minte sau face parte din vreo conspirație.

  Întrebări am și eu. Un doctor azi, la tv, parcă mi-a citit gândurile și a zis: ar trebui să precizăm dacă o persoană moare CU covid-19 sau DE covid-19

 9. @Marian

  Parcă așa citisem, că Avocatul Poporului a sesizat CCR. Deci nu cred că-i glumă.

  @Renata

  Nimeni cu scaun la cap nu contestă existența „gripei”. Discutabilă e însă amploarea ei reală. Iar în cazul celor intubați, de vină pentru sechele am înțeles că pot fi și ventilatoarele, care forțează plămânii.

  De la specialiști citire:

  Mechanical ventilation with application of pressure to the lung, whether positive or negative, can cause damage known as ventilator-associated lung injury (VALI)

  VALI may occur in previously normal lungs or worsen pre-existing ARDS

  About 1 in 4 mechanically ventilated patients develop VALI, the risk is likely higher in ARDS patients

  Ventilator induced lung injury (VILI) is sometimes used as a synonym for VALI, but strictly speaking VILI is VALI when mechanical ventilation is the proven cause of lung injury

  TYPES OF VALI

  Ventilator Associated Lung Injury (VALI) can occur due to:

  volutramua
  barotrauma
  biotrauma
  recruitment/ derecruitment injury (atelectotrauma)
  shearing injury
  oxygen toxicity

  Ventilated patients are also at risk of ventilator associated pneumonia (VAP)

  Vezi și aici.

 10. Pai n-oi crede matale dar… tot o gluma de prost gust este insasi institutia respectiva mai ales ca… Pe bune acum , de cate cazuri ai auzit matale , cazuri pe care institutia Avocatul Poporului le-a castigat in instanta in fatza STATULUI , reprezentand fix ceea ce TREBUIE sa reprezinte aceasta institutie ? Nu vreau s a te jignesc { punandu-ti in acest fel la indoiala inteligentza } cu intrebarea : cei cu-aceasta institutie si mai ales cui ar trebui sa-i serveasca ? Cat despre ceea ce spunea Renata Carageani in finalul interventiei dansei { sarutari de maini Principessa }, diferit de faptul ca NICI MACAR N-AM CONTESTAT VREODATA EXISTENTA ACESTUI NENOROCIT DE VIRUS , am mai spus asta : oare nu-i o manipulare inclusiv faptul ca , decesele cauzate din orice motive sant puse laolalta sau , doar din cauza de…COVID ?

 11. Pe bune acum , de cate cazuri ai auzit matale , cazuri pe care institutia Avocatul Poporului le-a castigat in instanta in fatza STATULUI , reprezentand fix ceea ce TREBUIE sa reprezinte aceasta institutie ?

  Ultimul a fost chiar acum câteva luni, prin februarie parcă, pe tema legii cartelelor prepay doar cu buletinul. A fost atacată la CCR de către Avocatul Poporului și declarată neconstituțională.

 12. Ca sa fiu foarte sincer cu dumneata { chiar daca nu-ti va veni a crede si-mi vei spune ca sunt prost … nu ma supar stai linistit } , habar n-am ce-i aceea o cartela prepay . Stiu ca-i ceva folosit la telefoane insa , cum eu refuz cu incapatzanare sa am telefon… Ceea ce te-asi intreba este : in jurul cartelelor prepay n-a fost un scandal legat de ” bunul obicei ” al unora de-a suna la numarul unic 112 sau 911 sau oricare alt asemena numar d e urgenta format din doar trei cifre , chiar si-atunci cand erau constipati sau dimpotriva , punand in acest mod pe drumuri , la modul total aiurea , niste oameni care nu doreau altceva decat sa-i ajute ? Nu cumva din cauza acelei tragedii intamplata la Caracal { despre care vad ca , NIMENI si-n special Politia , nu mai are vreme sa discute } a fost si motivul pentru care , ATUNCI , IN ACEL CAZ , SAU DATORITA LUI , CCR a dat castig de cauza Avocatului Poporului ? O alta reusita a acestei institutii la CCR , mai poti prezenta ? Eu intrebam daca ai matale cunostiinta despre un alt caz in care Avocatul Poporului sa se autosesizeze si sa puna o actiune pe roll in fatza CCR eventual sa si castige . Intrebam strict daca cineva din institutia aceea , s-a AUTOSESIZAT in fatza abuzurilor innimaginabile savarsite in aceasta perioada de catre slujbasi ai STATULUI { teoretic ” slujbasi ” si-ai cetatzenilor ce formeaza acest stat } care s a fi fost preluate in regim de urgentza… CU CELERITATE {!!!} de catre institutia Avocatul Poporului eventual si de catre APADOR-CH , si facuta sesizare la CCR , la ONU , la Haga sau Strassbourg , si care sesizare/reclamatie /plangere penala , sa fie declarata cauza castigata de catre aceasta institutie . Firesc faceam asta in cuvinte , ceva mai putzine si… nu prea elaborate dar , cred c-ai inteles de-atunci ce-am dorit s a spun .

 13. “Opoziţia” ŞTIA că este vorba şi despre interzicerea siteurilor incomode, când i-a aprobat lui Iohannis de două ori starea de urgenţă ” https://youtu.be/8kbFf4Cp-fU?t=3477 Incearca s a vezi interviul lui Ion Cristoiu si dupa asta… spune-ti parerea , chiar ma intereseaza in cea mai mare masura !

 14. Mariane, un sfat: dacă nu știi, nu te băga să faci presupuneri (legat de subiectul cartelelor prepay). Cercetează mai întâi și o să vezi că am avut dreptate.

  Și te rog, nu-mi da teme să mă uit la zeci de minute de interviuri.

Leave a Reply