COVID-19 în cifre (4)

Ca și cum faptul că suntem izolați n-ar fi de ajuns, situația celor afectați de COVID-19 se schimbă de la o zi la alta. Astfel, dacă alaltăieri aveam 376.109 recuperați pe întregul glob, până azi numărul celor care s-au vindecat de această cumplită boală a crescut la 442.131. Deci, de la începutul epidemiei (să zicem 1 ianuarie) până la 11 aprilie s-au vindecat 376.109 persoane, situație ce corespunde unei medii de 3.651 vindecări pe zi, în timp ce în ultimele două zile s-au vindecat 66.022 persoane, situație ce corespunde unei medii de 33.011 vindecări pe zi. De unde putem deduce că numărul vindecărilor crește exponențial, așa că vă întreb: ce ne facem?!?

separator

Tot umblând pe Facebook și pe net, ia uitați peste ce dau:

In cases where a definite diagnosis of COVID–19 cannot be made, but it is suspected or likely (e.g., the circumstances are compelling within a reasonable degree of certainty), it is acceptable to report COVID–19 on a death certificate as “probable” or “presumed.” In these instances, certifiers should use their best clinical judgement in determining if a COVID–19 infection was likely. However, please note that testing for COVID–19 should be conducted whenever possible.

Și:

Ideally, testing for COVID–19 should be conducted, but it is acceptable to report COVID–19 on a death certificate without this confirmation if the circumstances are compelling within a reasonable degree of certainty.

Sursa: CDC, Vital Statistics Reporting Guidance, Report no. 3, April 2020

Carevasăzică, ditamai Centrul Pentru Prevenția și Controlul Bolilor din SUA, țară cu cele mai multe decese datorate lui COVID-19, publică un instructaj despre cum să se completeze formularele de deces ale persoanelor care mor de COVID-19 și spune acolo că este bine ca fiecărui decedat să-i fie (sau să-i fi fost) administrat un test de COVID-19, dar că medicul are voie, în baza unor suspiciuni/rațiuni întemeiate, să-i pună acest diagnostic (bolnav de COVID-19) și în lipsa testării. Documentul este oficial, îl puteți descărca și voi urmând primul link.

„- De ce trag clopotele, Mitică?” „- De funie!” „- De ce a murit bolnavul ăsta, Mitică?” „- De COVID-19!” Sau, după cum zice tipul care a observat asta înaintea mea, atunci când faptele nu sunt disponibile, urmați recomandările Ministerului Adevărului. Este pentru binele nostru.

separator

Pe final, am o întrebare: știe cineva un singur caz de om care, conform datelor oficiale, să fi murit de atac cerebral, stop cardiac, comă alcoolică sau diabetică, septicemie, cancer, dragoste neîmpărtășită sau de ce boală mai vreți voi și să fi avut trecută pe certificatul de deces, la comorbidități, COVID-19?

9 Replies to “COVID-19 în cifre (4)”

 1. Da , da , da am ” un singur caz de om care, conform datelor oficiale, să fi murit de atac cerebral, stop cardiac, comă alcoolică sau diabetică, septicemie, cancer, dragoste neîmpărtășită sau de ce boală mai vreți voi și să fi avut trecută pe certificatul de deces, la comorbidități, COVID-19? ” insa , traind in Romania stiu precis ca-s mai multe . Poate ca nu cateva sute dar mai multe SIGUR ! Pentru a te convinge pe dumneata am dat cautare insa , sincer sa fiu , nu reusesc sa-mi amintesc data si chiar n-am chef sa urmaresc emisiunile pastorului caci despre o emisiune de-a sa este vorba insa , s a ma bata Dumnezeu daca reusesc sa-mi amintesc data ! In orice caz este vorba despre o emisiune la Sinteza Zilei { am vazut finalul caci nu credeam ca ma va interesa } cand , Mircea Badea a intrebat o invitata { medic la Suceava cred } despre un ins care murise de orice altceva insa nu de COVID 19 , cum va fi raportata moartea aluia , sub ce diagnostic , iar raspunsul primit a fost : DE CORONAVIRUS .Pai , in logica macar formala , asta inseamna ca n-a fost doar un caz singular deci , oare n-ar cam trebuii revizuite cam toate aceste raportari ? Nu zic ca , acest nenorocit COVID 19 n-ar face si el victime insa , daca ma iau dupa spusele alora de la OMS , nu exista cu mult mai multe decese comparate cu-acele decese din cazul gripei sezoniere . Si , pentru ca tot am a dus vorba , am aflat ca exista morti de gripa… inclusiv vara ! DE GRIPA , NU DE-O RACEALA BANALA CAPATATA LA STRAND ! “- De ce trag clopotele Mitica ? – Ca sa-ntrebe prostii mon cher !!! “

 2. Intrebarea mea , legata de aceste 4 postari este : cui ma-sa ai foloseste aceasta panica { din ce in ce mai mult am senzatia ca-i vorba despre ceva artificial , ceva umflat mai mult decat era cazul } creeata la nivel mondial ? Cui foloseste , in cazul meu , adeptului teoriilor conspirationiste la nivel global , raspunsul este ” simplu ” : OCULTEI MONDIALE . 😉 DE CE ACUM { cand asteptam si eu recalcularea pensiei 😮 } , caci COVID-ul n-a aparut nici din spumele marii si nici ieri alaltaieri , ei bine , asta mi-este mai greu sa mi-o explic logic deci , astept parerea dumitale si-a vizitatorilor dumitale , pe care-i consider ca si pe dumneata , mai destepti la mintea capului decat voi mai apuca eu si altii ca mine sa fim vreodata .

 3. Totusi cred (sper) ca zice in urma testarii , nu in lipsa testarii . Sau cel putin asa inteleg de aici:

  but it is acceptable to report COVID–19 on a death certificate without this confirmation

  unde acel “confirmation” este testarea, care nu este 100% sigura. Adica daca ai testat si nu esti “foarte sigur”, dar ai “reasonable degree of certainty”.

  In fine, sunt prea multe contradictii la nivel de autoritati, la americani. Chiar presedintele zicea la inceput ca “it’s just a flu”, daca nu ma insel. Plus faza cu mastile CDC vs WHO. Ar fi amuzant, daca n-ar fi trist.

 4. @Marian

  Da’ eu întreb dacă există un caz oficial (în care pacientul să fi avut COVID-19 și să fi murit de altceva), nu un caz real. Oficial. Că de cazuri în care pacientul a murit de COVID-19 și avea comorbidități am tot auzit, ni le prezintă presa pe bandă rulantă.

  Această panică folosește elitei oculte care ne conduce din umbră. Un om panicat este mai ușor de controlat. De exemplu, de frică să nu contacteze cine știe ce germeni, poate accepta orice lege, orice măsură restrictivă, orice vaccin, orice tehnologie funestă.

  @Liviu

  Tu speri deșarte. Ești atât de programat de către presă și televizor, asta desigur pentru că ai încă o profundă frică de moarte, încât ai ajuns să citești selectiv. În paragrafele din articol se spune de două ori că totuși e recomandat să se facă testarea. Deci dacă-i recomandat înseamnă că nu-i obligatoriu.

 5. Concret, nu știm nimic. Tot ce credem că știm, știm de la alții care și ei cred că știu dar tot de la alții știu care cred că știu. În confuzia asta generală unii sau alții pot încerca să tragă sfori sau să profite dar rezultatele sunt atât de imprevizibile încât nu se va ști până la capăt cine a câștigat și cine a pierdut. Nici măcar nu este nevoie de o elită ocultă în toată povestea asta.
  Ce cred eu că observ life, este mai degrabă tendința de musamalizare.

 6. Ești atât de programat de către presă și televizor, asta desigur pentru că ai încă o profundă frică de moarte, încât ai ajuns să citești selectiv.

  Hai ca m-ai facut sa rad :))))

 7. @smaranda

  Eu cred totuși că ceea ce se petrece nu este complet conjunctural, fără nicio legătură cu nicio ocultă.

 8. […] Posibil ca ăsta să fie ultimul articol de numerologie, dat fiind că m-am cam plictisit să repet un lucru care, deja, începe să devină evident: mass-media a făcut din țânțarul coviduț armăsarul COVID-19. Cu consecințele pe care le vedem și ale căror efecte vom începe să le simțim din plin în perioada următoare. Până atunci, vă spun că în ultimele două săptămâni numărul celor care s-au vindecat a crescut de la 467.214 la 986.348. Mai mult decât dublu, la o medie de 37.081 vindecați pe zi, lucru care confirmă curba exponențială a vindecării prezisă anterior. […]

Leave a Reply