Biblia rescrisă: COVID-32

Și mergând El cu ucenicii, era foarte multă lume adunată în jurul Lui, căci toți voiau să-I asculte pildele. Și atunci a trecut pe acolo o femeie bolnavă, care s-a apropiat cu greu de El făcându-și loc prin mulțime, I-a atins haina și I-a zis:
– Învățătorule, de câteva zile am febră, tușesc uscat și respir cu o anumită dificultate. Te rog, vindecă-mă!
La care Iisus i-a răspuns:
– Femeie nechibzuită, cum de cutezi să te apropii de Mine, în această stare pe care o ai și văzând mulțimea de oameni care mă însoțește? Au tu nu știi că boala de care suferi este foarte contagioasă? Du-te și te auto-izolează la locuința ta, iar data viitoare să îmi ceri ajutorul numai prin rugăciune de la distanță!
Și a trimis-o de acolo și a instituit imediat măsuri de profilaxie și protecție, punându-i pe toți să se spele pe mâini, să-și acopere gura cu câte o năframă și să stea la o distanță de cel puțin un metru între fiecare.
Și astfel niciunul dintre ei nu a contactat vechiul coronavirus.

12 Replies to “Biblia rescrisă: COVID-32”

 1. Un metru și jumătate sau doi. Și atunci erau… 5 sau 6 miliarde mai puțini.

 2. Liviu, e posibil ca acțiunea să se petreacă în 2032 sau 2232 sau 3032. Nu știu, când își imaginează Aldus că va reveni Isus pe planetă.

 3. Postarea dumitale imi aminteste de …reactia avuta de Sanctitatea Sa Papa Francisc , la ultima-i aparitie intr-o piata publica , atunci cand , doar ca n-a pocnit-o pe acea femeie care incercase sa-i apuce mana si sa i-o sarute dupa obiceiul catolicilor . Un fals Cristos { cel din povestirea dumitale } si un fals inlocuitor al aceluiasi Cristos , in persoana Papei Francisc ! Daca pana si astuia ai este frica de moarte , noi pacatosii … ce dracu sa mai facem ? Stam in “autoizolare ” ne spalam ceva mai des … macar pe maini si pe fatza fireste , cine are apa curenta , eventual mai citim o carte ceva… caci , daca stai sa casti ochii la stiri pe orice post de TV , fie el si RAI-urile italiene SIGUR o iei razna . Acum stiu precis cum se simt aia condamnatii la puscarie sa stea inchisi acolo cat dureaza pedeapsa capatata si poate meritata . Singura problema este ca eu … eu sunt nevinovat ! Am recitit de curand CULORILE CURCUBEULUI 77 , carte pe care ti-o recomand cu placere , iar de ieri am inceput sa recitesc… MOARTEA CITESTE ZIARUL 😉 pe care , n-am sa ti-o recomand daca nu-ti place poezia …dinesciana 😀 😀 😀 .

 4. Revin c-o intrebare pe care ti-o adresez si dumitale si vizitatorilor blogului dumitale : ATI OBSERVAT CA , DE CAND A INCEPUT PANDEMIA , PARCA RESPIRAM UN AER MAI CURAT ??? Nu zic si aer pur ca de munte insa , fatza de aerul cu care n-am obisnuit fiecare dintre noi de peste N ani , asta-i parca un dar dumnezeiesc … inclusiv pentru madamme Firea-Pandele care deocamdata , a scapat d e injuraturile bucurestenilor .

 5. “Eu sunt Calea , Adevărul şi Viaţa . Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
  Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, aţi fi cunoscut şi pe Tatăl Meu. Şi de acum încolo Îl veţi cunoaşte; şi L-aţi şi văzut.”

  “Căci de la cel mai mic până la cel mai mare, toţi sunt lacomi de câştig; de la proroc până la preot, toţi înşală.
  Leagă în chip uşuratic rana fiicei poporului Meu, zicând: ‘Pace! Pace!’ Şi totuşi nu este pace!
  Sunt daţi de ruşine, căci săvârşesc urâciuni, şi totuşi nu roşesc şi nu ştiu de ruşine. De aceea vor cădea împreună cu cei ce cad, vor fi răsturnaţi când îi voi pedepsi”, zice Domnul.
  Aşa vorbeşte Domnul: „Staţi în drumuri, uitaţi-vă şi întrebaţi care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblaţi pe ea, şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre!” Dar ei răspund: „Nu vrem să umblăm pe ele!”
  „Am pus nişte străjeri peste voi: ‘Fiţi cu luare aminte la sunetul trâmbiţei!’” Dar ei răspund: „Nu vrem să fim cu luare aminte!”
  De aceea, ascultaţi, neamuri, şi luaţi seama la ce li se va întâmpla, adunare a popoarelor!
  Ascultă şi tu, pământule! Iată, voi aduce peste poporul acesta o nenorocire care va fi rodul gândurilor lui, căci n-au luat aminte la Cuvintele Mele şi au nesocotit Legea Mea.
  Ce nevoie am Eu de tămâia care vine din Seba, de trestia mirositoare dintr-o ţară depărtată? Arderile voastre de tot nu-Mi plac şi jertfele voastre nu-Mi sunt plăcute.”

  “De fapt, Hristos m-a trimis nu să botez, ci să propovăduiesc Evanghelia: nu cu înţelepciunea vorbirii, ca nu cumva crucea lui Hristos să fie făcută zadarnică.
  Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării, dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu.
  Căci este scris: „Voi prăpădi înţelepciunea celor înţelepţi şi voi nimici priceperea celor pricepuţi.”
  Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este vorbăreţul veacului acestuia? N-a prostit Dumnezeu înţelepciunea lumii acesteia?
  Căci întrucât lumea, cu înţelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înţelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioşi prin nebunia propovăduirii crucii.
  Iudeii, într-adevăr, cer minuni, şi grecii caută înţelepciune,
  dar noi propovăduim pe Hristos cel răstignit, care pentru iudei este o pricină de poticnire, şi pentru neamuri o nebunie,
  dar pentru cei chemaţi, fie iudei, fie greci, este puterea şi înţelepciunea lui Dumnezeu.
  Căci nebunia lui Dumnezeu este mai înţeleaptă decât oamenii, şi slăbiciunea lui Dumnezeu este mai tare decât oamenii.
  De pildă, fraţilor, uitaţi-vă la voi, care aţi fost chemaţi: printre voi nu sunt mulţi înţelepţi în felul lumii, nici mulţi puternici, nici mulţi de neam ales.
  Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari.
  Şi Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii şi lucrurile dispreţuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt,
  pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.
  Şi voi, prin El, sunteţi în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare,
  pentru ca, după cum este scris: „Cine se laudă să se laude în Domnul.”

  “Dacă sunteţi batjocoriţi pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneşte peste voi.
  Nimeni din voi să nu sufere ca ucigaş sau ca hoţ sau ca făcător de rele sau ca unul care se amestecă în treburile altuia.
  Dimpotrivă, dacă suferă pentru că este creştin, să nu-i fie ruşine, ci să proslăvească pe Dumnezeu pentru numele acesta.
  Căci suntem în clipa când judecata stă să înceapă de la casa lui Dumnezeu. Şi, dacă începe cu noi, care va fi sfârşitul celor ce nu ascultă de Evanghelia lui Dumnezeu?
  Şi, dacă cel neprihănit scapă cu greu, ce se va face cel nelegiuit şi cel păcătos?
  Aşa că cei ce suferă după voia lui Dumnezeu să-şi încredinţeze *sufletele* credinciosului Ziditor şi să facă ce este bine.”

 6. @smaranda

  Păi un metru și jumătate sau doi? 🙂

  @Liviu Ursulescu, renata

  Suntem în anul 32 era noastră. Anul 0 fiind anul nașterii lui Iisus. Suntem în trecut, în contextul descris de Biblie, nu în viitor.

  @Marian

  L-au cam tras de mână la faza aia. 🙂

  Unde să respirăm aer mai curat, afară? Păi acum stăm în casă.

  @Iosif

  Zi ceva cu cuvintele tale, dacă vrei să te citesc.

 7. @Aldus… Eu nu vreau sa ma citeasca Nimeni. Fiecare sa se citeasca pe el însusi, (daca vrea) sa se judece personal, individual, în raport cu legea Duhului de viaţă în Hristos Isus, impusa azi de Dumnezeu tuturor oamenilor de pretutindeni, pentru a nu fi judecati de Judecatorul Atotputernic, invizibil, în(corona)t în urma cu doua milenii cu “corona 19″20…21…22… de spini a batjocurii imperiului roman pagân, judecata care a început de la casa lui Dumnezeu, iar dacă cel neprihănit scapă cu greu, ce se va face cel nelegiuit şi cel păcătos ? … 🙂 😀 )

 8. Păi dacă nu vrei să te citească nimeni, de ce comentezi? Că clipuri de pe YouTube putem găsi și singuri, fără să ni le dai tu.

  Dacă tot comentezi, comentează cu cuvintele tale. Fără citate, fără linkuri, fără clipuri video. Că nu e judecată aici, e discuție publică.

 9. (999)Noi unA suntem în AAAE, eliberati de matrita sistemului în care voi va scaldati, de miciunile inteligentei artificiale atasati, robiti în cugetul vostru de profeti si guru blestemati, în care va încredeti si de care ascultati. *Punct*. “Yota”.
  “Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu vor trece cerul şi pământul, nu va trece o IOTA sau o frântură de slovă din Lege înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile. Aşa că oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci şi va învăţa pe oameni aşa va fi chemat cel mai mic în Împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi şi va învăţa pe alţii să le păzească va fi chemat mare în Împărăţia cerurilor. Căci vă spun că, dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor şi a fariseilor, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.”

Leave a Reply