Am o problemă

După cum scrie în titlu, am o problemă. Problema este a lui Aldus, nu a humanoidului care a furat numele fondatorului corporației Aldus și care tastează dintr-un laborator secret și despre care lumea se întreabă dacă e bărbat, fomeie, androgin sau marțian. O s-o ilustrez printr-o imagine:

comentarii spam

107 comentarii spam în circa 19 zile înseamnă 5-6 comentarii spam pe zi. Am un plugin foarte eficient care le filtrează excelent, dar uneori scanez lista respectivă înainte de-a o șterge, să nu care cumva să fi scăpat pe acolo vreun comentariu bun. E drept, până acum nu rețin să fi găsit vreunul, dar vă întreb:

V-ar deranja un test captcha care să păzească neobosit formularul de comentarii? O să caut ceva cât mai ușor, de exemplu rezultatul unei operații matematice simple (cât fac 2 + 3?) sau ceva similar, care să nu vă ridice probleme vouă dar care să-i țină pe boții de spam la distanță. Sau ar putea fi o întrebare de tipul „Recunoști că orice ai zice în comentariu, Aldus are oricum dreptate în articol?” și voi să aveți de bifat o căsuță cu „da”, „nu”, „probabil”, „uneori”, „niciodată”, „ete na” etc, iar boții cu siguranță nu vor ști că răspunsul corect este „da”.

Mă mai gândesc și la alte variante. Deci, v-ar deranja astfel de test la lăsarea unui comentariu, care să verifice că nu sunteți un robot pus pe spam? Trecând peste gluma cu Aldus are întotdeauna dreptate, că doar n-o să pun întrebări din ăstea care se reduc la truisme, era o simplă glumă.

13 Replies to “Am o problemă”

 1. Sincer pe mine ma enervează grozav testele astea si renunț de la inceput! Lucrez mai ales de pe telefon si rareori reușesc sa gasesc toate imaginile cu masini, semafor, varza sau altceva!

 2. Cobori în jos… :))))
  Da, îți dai seama că orice click în plus se pune…
  Dar eu tot nu-nțeleg ideea, de ce un robot n-ar ști că 2+2=4? Și nu înțeleg nici roboții-spammeri, adică eu fac un robot/program doar pentru a spama aiurea?!?
  Dar fă ce vrei, oricum te caut 🙂

 3. Alduse , eu chiar n-am o problema { NICI O PROBLEMA } cu apartenentza dumitale fie ca-i masculina , feminina sau chiar…andorgina . Nu-mi pasa nici macar daca-n spatele acestui nik se afla un om , un robot sau o corporatie . Mie-mi plac postarile dumitale { fireste nu toate si-atunci prefer sa nu ma bag } , imi place cum scri si ce subiecte abordezi si-n rest , ma doare fix in tender de ceea ce spun altii . M-am obisnuit deja ca ma folosesc de un filtru , filtrul creierului meu propriu si personal asa incat : RESPECT ALDUS !

 4. @ioansperling

  Păi ălea sunt complicate, eu mă gândeam să pun ceva mai simplu.

  @Issabela

  Dacă toate testele captcha ar fi de tipul “2 + 3 = ?”, atunci s-ar putea face cu ușurință un robot care să le rezolve. Dar testele captcha sunt foarte diverse, iar programele, oricât de sofisticate ar fi, n-au ajuns încă la inteligența unui gândac de bucătărie.

  Și da, cineva face niște saituri pe care pune reclame și programează un robot din ăsta să trimită non-stop mesaje pe bloguri, mesaje unde apar și linkuri spre acele saituri. Dacă spamează 10000 de bloguri (din toate țările) și dacă numai 1 din 50 de bloguri îi publică comentariul și dacă numai 1 din 50 de cititori dă click pe linkul din comentariul lui, tot se pot aduna zeci sau sute de vizitatori zilnici la el pe sait. Pe el nu-l costă nimic, că robotul ăsta nu rulează de pe calculatorul lui, ci este parte a unui virus și rulează de pe niște calculatoare infectate. Ale altora. Lui îi aduce trafic și eventual relevanță SEO, pentru că umple netul cu linkuri spre saitul sau afacerea lui. Cumpără viagra sau pastile de mărit penisul. Cineva tot pică de fraier și cumpără. Medicamente mai ieftine decât la marmacie. Etc.

  PS: Știi bancul cu marmacia? 🙂

  @Marian

  Respectul este reciproc. Apropo, cum stai cu sănătatea?

  @smaranda

  Mai faceți puțină gimnastică cerebrală, nu? 🙂

  @Iosif

  Da’ ce treabă am eu cu ce crezi tu?

 5. Dă-ne cu captcha!!
  Sau fă-ți upgrade la plug-in :))

 6. Am vrut să-ți răspund, @Aldus, dar am uitat tot… Am deschis filmul de la @Smaranda, am văzut începutul, creat parcă pentru mine, l-am salvat să-l văd mai tîrziu, că n-aveam timp, dar am zis să mai văd cîteva cadre…
  Acum l-am terminat de văzut cursiv pe tot și deja m-am schimbat, așa că nu mai e deloc relevant ce voiam să spun inițial 🙂

 7. Deci ți-a plăcut? Eu nu l-am văzut.

  Să vezi La Vita e Bella când ai timp.

 8. Mi l-a mai recomandat cineva, dar nu l-am găsit…
  Da, mi-a plăcut acesta, mult, ca să mă exprim profan, mai ales finalul.
  Ca să fiu tot profană, am aceeași nedumerire ca și în cazul lui Osho: finanțele din spatele lor.

 9. Este cu Osho?!?

  Primo, deschizi calculatorul, descarci aplicația Mega Desktop pentru Windows, o instalezi și o pornești. Secundo, descarci filmul de aici, folosind aplicația Mega (să fie verde acel comutator unde scrie “Transfer with MEGA Desktop App”). Fișierul e prea mare ca să-l descărci direct cu browserul, de aceea ai nevoie de aplicație. E safe, o poți dezinstala după dacă vrei.

  Titrare găsești aici, aici sau aici. Caută o titrare care să conțină “bluray” în nume, acelea au șanse mari să fie sincronizate cu filmul. În funcție de playerul video folosit, s-ar putea să fie necesar să redenumești titrarea ca filmul (mai puțin extensia). De exemplu, dacă filmul se numește “abcd.x265.1080p.mp4”, titrarea va trebui să o redenumești la “abcd.x265.1080p.srt”.

  Filmul e codat cu x265, cel mai nou codec video din uz. Ca să-l vezi, îți trebuie un calculator suficient de puternic (un i3 sau un quad core) și un player video actualizat. Probabil se descurcă băiatul dacă nu-ți iese ceva?

 10. Al Smarandei? E cu Khrisnamurti 🙂
  “Băiatul” se descurcă sigur, după ce-mi dă acces :)))
  Mulțumesc 🙂

Leave a Reply