60 de cărți electronice gratuite de la Humanitas

Humanitas are mai nou o bibliotecă virtuală de unde puteți descărca 60 de cărți gratuite în format pdf. Gratuite înseamnă gratuite, nu există niciun fel de obligație, nu vă trebuie cont și nici adresă de mail, pur și simplu dați un clic și puteți citi cartea în browser sau o puteți descărca pe calculator.

fragment de copertă

La partea de comunicare saitul e mai sărac, a trebuit să caut pe net ca să văd despre ce-i vorba. Aparent biblioteca virtuală s-a deschis odată cu închiderea bibliotecii fizice (#covid19), din intenția de le a oferi cititorilor cărți pentru acasă. Inițial conținea 45 de titluri, acum sunt 60 – deci probabil merită verificată periodic.

La autori i-am recunoscut pe Aristofan, Baudelaire, Kafka, Nietzsche, Goethe, Kant, Tolstoi, Oscar Wilde, Platon și Sfântul Augustin. Avem și români: Topîrceanu, Caragiale (I.L. și Mateiu), Creangă (ce nume de manelist!), Panait Istrati, Radu Rosetti, Liiceanu etc. Cărțile sunt în limba română și ocupă în total 83 de MB. Comparativ, un CD are o capacitate de 700 MB și costă în jur de un leu.

Că tot veni vorba de digitizare și de discuri compacte, gândiți-vă cam cât spațiu fizic ar ocupa în biblioteca voastră 60 de cărți tipărite pe hârtie…

2 Replies to “60 de cărți electronice gratuite de la Humanitas”

  1. Am răsfoit/rulat și eu jurnalul lui Liiceanu. E interesant! Interesant să descoperi cât de prost scrie un om inteligent.

    Multe edituri au pus la bătaie biblioteci virtuale. Din păcate, selecția titlurilor e făcută pe principiul „ce, oricum, nu s-a vândut și nu se va vinde vreodată”.

  2. Din câți autori sunt acolo, tocmai la Liiceanu te-ai oprit? 🙂 Eu l-am menționat ca nadă pentru generația tânără.

Leave a Reply