Ați observat că atunci când vorbim despre filme sau seriale, cel mai adesea ne referim la producții de peste ocean? Hollywoodul are cele mai mari resurse financiare, așa că de acolo vin blockbusterele. Deși SUA au fost create de coloniștii europeni, Europa de azi respiră prin toți porii cultura americană, și nu știu dacă-i un lucru bun. În sfârșit, până când o să încep să-mi lărgesc orizonturile cu cinematografia altor continente, iată câteva titluri de filme și seriale americane care au apărut anul trecut sau care au început să fie filmate în 2019 și vor fi lansate anul acesta:
1. Terminator: Dark Fate (2019)
Seria Terminator număra până nu demult 5 filme și un serial. Primul a fost foarte bun, al doilea a fost și mai bun (și considerat una dintre cele mai reușite continuări – care în general nu se ridică la nivelul originalului), în timp ce următoarele sunt mai mult sau mai puțin apă de ploaie. Dark Fate este gândit ca o continuare directă a primelor două și-i reunește, după 28 de ani, pe Arnold Schwarzenegger (Terminator) cu Linda Hamilton (Sarah Connor), sub bagheta aceluiași James Cameron. Din păcate, înțeleg că nu se ridică la nivelul așteptărilor, căzând și el pradă, printre altele, corectitudinii politice. Citeam undeva ca Linda Hamilton a izbucnit în lacrimi în prima zi de filmări, văzând ce vor să facă producătorii cu filmul. Apropo, știați că actrița e surdă de o ureche, urmare a faptului că pe când filma la Terminator 2 a descărcat o armă de foc într-un lift fără a avea căștile de protecție puse? Revenind la Dark Fate, sper ca acesta să livreze măcar la capitolele acțiune și efecte speciale.
El Camino urmărește povestea lui Jesse Pinkman (Aaron Paul) după evenimentele din finalul celebrului serial Breaking Bad. E cu aceiași actori (apare chiar și Bryan Cranston în rolul lui Walter White, deși probabil că doar în amintirea celor rămași în viață) și creat de același Vince Gilligan, doar că e film în loc să fie serial. Servește ca epilog al serialului și presupun că are același „gust”.
Sinopsisul acestei comedii muzicale fantastice este simplu: un cântăreț se trezește într-o realitate paralelă în care nimeni n-a auzit de grupul The Beatels. Puteți concepe așa ceva? Filmul cică-i un omagiu adus renumitei formații.
După cum probabil v-ați prins, n-am văzut niciunul din filmele prezentate aici. Așadar, iată-mă-s blogăr, scriind despre lucruri pe care nu le-am experimentat. Sunt curios ce recenzii le voi face după vizionare.
Din pleiada de filme de groază cu super-eroi și filme de groază obișnuite, mi-a atras atenția o comedie horror creată de doi regizori cvasi-necunoscuți, și l-am recunoscut în forșpan pe Kristian Bruun. Povestea pare suficient de interesantă cât să iasă ceva mișto, dar cu filmele ăstea de groază, nu se știe niciodată.
Ultimul pe listă e un nou serial din seria Stak Trek, programat să apară în 2020 și care-l are în prim-plan pe Jean-Luc Picard, îndrăgitul căpitan din The New Generation. După Star Trek Nemesis, Patrick Stewart a declarat că nu va mai juca în ceva care se numește Star Trek. A fost însă intrigat de scenariul acestui serial și, după luni de negociere cu producătorii, a acceptat. De vreme ce aceștia i-or fi promis o mulțime de lucruri și i-or fi făcut o serie de concesii pentru a-l convinge, mă aștept ca serialul să fie mult peste, să zicem, Star Trek Discovery, chit că protagonistul e acum bătrân. Bonus, îi vom revedea, printre alții, pe Data (androidul din The New Generation) și pe Seven of Nine (tipa borg din Voyager).
Spuneam în titlu că am și o întrebare. Am văzut demult, eram copil, un film (cred că european) despre un fost cercetător care construiește un aparat sofisticat care-i permite să omoare de la distanță, cred că prin intermediul unui puls magnetic prin televizor, pe cel care se afla live în fața camerei de vederi. Mor câteva prezentatoare TV, se creează panică, se formează o echipă de oameni de știință care parcă reușesc cumva să-i inverseze pulsul ăstuia și să-i defecteze aparatura. Rețin că la final un detectiv care îi verifica pe foștii savanți geniali îl găsește întâmplător: când să iasă din locuința lui, cheia sau capacul de bere cu care se juca în mână și pe care-l tot arunca în aer se ridică și se lipește de tavan. Aparatura tipului, care includea și niște magneți puternici, se afla în pod. Îi pune cătușele dar n-apucă să-l ducă la sediu, pentru că afară apar rapid doi agenți secreți, securiști cum ar veni, îl culcă la pământ, îi pun o pernă peste cap și-i zboară creierii. Era un risc prea mare ca să fie închis. Cam atât rețin, în mare, din film. Vi-l amintiți careva, știți cum se numește?