Sărbători Pascale fericite!

O grădină în spatele casei, o livadă cu pomi fructiferi și ceva iarbă, într-o zonă rurală a unei Românii păgubită de satele ei din trecut. Cine n-are casă la țară, să-și cumpere!

grădină

Știu că urarea din titlu se potrivea mai mult înainte de Noaptea Învierii, dar am preferat să îmi ocup timpul cu alte activități și să mă relaxez. Mi-ți scuza, bănuiesc. Iar dacă nu, pe principiul că mai bine mai târziu decât niciodată, îți urez, trecătorule, să poposești și tu cândva într-un loc ca cel de mai sus, nealterat de viața agitată a orașului. Alături de, bien sûr, un tradițional Paște fericit!

5 Replies to “Sărbători Pascale fericite!”

  1. Adică rușii ne-au cotropit patria și ne-au furat satele! 🙂 Glumesc. Adică multe sate sunt aproape pustii, tinerii fiind plecați în străinătate. Nu știu ce s-a alege de ele.

  2. Sunt imun la umor cu rusi, am stat ceva ani in Bucuresti si am facut toate spumele la gura ce le puteam face, acum nici sa vreau nu pot sa ma mai supar :)). Plus ca, ca sa-mi mentina antrenamentul primesc vizite regulate pe blog de la cei cu Basarabia e Romania sau cam asa ceva, unde ma injura cu mare spor :)). Pe vremuri le publicam si raspundeam (sunt inca acolo), acum le sterg, de lene. Deci nu-i nevoie de scuze, inteleg ca-i la misto :P.
    Altfel, eu unul am gandit scurt ca mai mult pamant pentru voi cei care ramaneti. Imi inchipui ca se vand la preturi mici, ai putea sa-ti extinzi proprietatile, banuiesc ca multi se vor reintoarce si atunci e o investitie buna, o sa fii tu boierul locului.

  3. Dintr-o perspectivă capitalistă sau economică, ce spui tu e corect. Din perspectiva copilului ce mergea la bunici să le asculte poveștile, să tragă pisicul de coadă și să doarmă în fân, a datinilor strămoșești, a folclorului și a grădinei care-ți permitea să mănânci niște alimente cultivate de tine, noua situație ar fi un regres. Ar fi transformarea unei părți esențiale a fibrei poporului român într-o afacere profitabilă pentru 2-3 întreprinzători.

    Oricum, cei rămași au început să se modernizeze. Și-au cumpărat cositori mecanice, tractoare etc, nu mai lucrează pământul ca pe vremea lui Ceaușescu. Problema e că sunt mai puțini și mai vârstnici.

  4. Pai nu poti opri progresul. Eu ma indoiesc ca copiii de acum au vreo dorinta sa doarma in fan (probabil au si alergie, hehehe). Altfel curentul cu alimentele cultivate de tine sanatos e foarte la moda acum prin occident si sunt convins ca probabil a inceput si in est (am prieteni de-ai mei (rusi) care fac deja asta), bunicile si cozile de pisica n-au disparut doar ca probabil bunicile de acum au FB si joaca warcraft. Si pisicile sunt obeze. Bunica-mea paterna tocmai m-a facut praf la Sonic Hedgehog. Traditiile se schimba si evolueaza si ele. Mie asta mi se pare interesant, exact schimbarile astea. Suntem altii si tu cand ai sa imbatranesti n-ai sa fii bunicul tau, dar probabil nepotul tau isi va aminti de tine cu la fel de mult drag/ura.

Leave a Reply