Romania almighty

Zilele trecute, mai spre începutul lunii, Traian Băsescu posta pe Facebook un mesaj poate puțin alarmist, poate cu rol de avertizare, da-n orice caz ciudat.

postare Băsescu

Ca o scurtă paranteză: l-am redat sub forma unei capturi de ecran, deși aveam posibilitatea să-l inserez ca postare Facebook, deoarece platforma socială este într-o continuă schimbare și n-am încredere în codurile ei de încorporare. Cine-mi garantează că Facebook va avea o viață mai lungă decât acest blog românesc?1În paranteză la paranteză fie spus, cred că adevărata forță a României și a poporului român stă în limba română. Dar cum subiectul e prea vast pentru a fi abordat aici, îl las ca o simplă paranteză la paranteză.

Ziceam că e un mesaj ciudat. De ce? Pentru că este genul de mesaj oarecum conspiraționist pe care te-ai aștepta să-l vezi pe peretele virtual al lui Victor Ponta, nu al lui Băsescu.2Nu găsiți interesant cum oameni politici cu state vechi de plată sunt atenți la coincidențe pe care noi le-am încadra în Teoria Conspirației? Ok, cele trei evenimente, să le zic așa, remarcate de fostul președinte sunt bizare, mai ales suprapuse în același interval de timp, și atunci poate că ele reclamă atenția noastră. Poate că sunt semne prevestitoare. Kudos pentru vigilență și spiritul de observație! Mai mulți vecini de la granițele noastre se agită aparent din motive inventate sau inexistente, așa că trebuie să ciulim urechile. Poate ni se pregătește ceva. Și să nu le dăm apă la moară. Și cum am putea să evităm o criză sau – Doamne ferește! – un conflict armat cu vecinii noștri, odată ce observăm că el se prefigurează la orizont? Păi fiind niște diplomați desăvârșiți și numindu-i pe șefii lor nebuni și cinici, desigur – mai ales atunci când cuvintele noastre au o anumită greutate. De asta spuneam că postarea lui Băsescu este ciudată.

Bine, ar mai fi virgula de după „un necunoscut”, care-l transformă pe procurorul general al Ukrainei într-un individ pus pe glume proaste, dar, vorba aia, unde diplomație nu e, la ce ne mai trebuie limbă? Ca să putem insulta într-o gramatică impecabilă?

Sau poate că nu diplomația e cartea câștigătoare aici. Poate că trebuie să bravăm. În fond, iată, străinii au prins frică de noi și încep să-și întărească granițele, preventiv, ceea ce e bine. Cred că așa spaimă în ei n-am mai băgat de pe vremea lui Ștefan cel Mare și a restului de bravi voievozi români studiați la orele de istorie. Sau poate chiar de pe vremea lui Burebista! Cine spunea că suntem un popor pașnic se înșela amarnic. Suntem un popor dacic, suntem un popor sângeros!

Într-un alt registru, zilele trecute s-a sinucis ucigașul polițistului din Timiș, la el în celulă. Lucru absolut firesc, deoarece se știe că tâlharii din fragedă pruncie și ucigașii cu sânge rece suferă cumplite mustrări de conștiință odată ce sunt aduși în custodia poliției, și astfel se sinucid. Cum ziceam, suntem un popor sângeros.

Și ca să nu închei într-o notă deprimantă, țiu să vă anunț că, tot zilele trecute, Manu Bennett, actorul neo-zeelandez care l-a interpretat pe Crixus în serialul Spartacus, aflat la Sarmizegetusa, s-a dezbrăcat complet și a început să danseze în ploaie, practicând un ritual numit haka, ulterior cerându-și scuze paznicilor și declarând că situl românesc are o puternică încărcătură spirituală. Dixit!

9 Replies to “Romania almighty”

  1. Dacă-ți place cum scriu, de ce pui mutra aia posomorâtă în final? E de rău că-ți place? 🙂

    PS: Bun venit la mine pe blog!

  2. O crescut gradul de periculozitate la români?🙄 Precis au descoperit americanii cu sateliții lor, o fabrică ilegală de ciomege pe teritoriul românesc. 🤔

  3. Nu știu dacă a crescut sau s-a menținut la fel de aprig ca întotdeauna, dar nu ne-au remarcat ei… 😀

  4. Dacă nu s-au bătut turcii cu grecii ( membri NATO) sigur nu o vom face noi cu Ungaria, mai ales că suntem din categorii oarecum diferite. Cât despre Ucraina, frica-i mare căci dacă actualii și foștii vecini iau inapoi ce li s-a luat nu prea mai rămâne mare lucru din ea.

  5. Turcii si grecii… au schimbat cateva ” trasoare ” in 1974 atunci cand s-a impartit in doua insula aia nenorocita , romanii si ungurii se vor confrunta in cel mai ” diplomatic ” mod : cine da cele mai multe flegme . Fireste castigatorii ” competitiei ” vor fi maghiarii caci romanii sant arhiobisnuiti sa-si primeasca portzia de flegme zilnice de la conducatorii lor adica , alesi de ei deci au devenit probabil imuni la asa ceva . Intrebare : pe acea postare FB , fostul Presedinte { DOUA MANDATE >:( !!! } al Romaniei … n-are cumva sa ne spuna si cam care a fost pozitia sa vis a vis de ” tara vecina si pretena ” condusa cam in aceeasi perioada de zece ani de catre FIDESZ si Orban Victor care inclusiv atunci aveau aceeasi atitudine ? Daca toti ucigasii si pedofilii si violatorii si talharii s-ar sinucide sau … “sinucide ” 😉 in celulele lor cuprinsi brusc de rusinea faptelor lor ticaloase , instantaneu asi incepe sa cred ca , exista totusi Dumnezeu , pana atunci : ma abtzin ! Ce zici c-a facut Manu Bennett a dansat gol in ploaie la Sarmisegetuza Regia care reprezinta o parte importanta a istoriei noastre ? Atata paguba : altii s-au sters la KUR cu TOATA istoria noastra si… inca traiesc bine merci . Ion Iliescu , mai traieste ??? QED !

  6. Man, lasă-l pe Ion Iliescu. O să ajungă un fel de Chuck Norris al României.

Leave a Reply