Personajul preferat din The Wire

Hai să vorbim puțin despre The Wire. Că dacă tot ați intrat aici, înseamnă că n-aveți nimic mai bun de făcut la ora asta, nu-i așa? Ok. Mai întâi, dacă ar fi să sumarizăm întregul serial într-un singur cuvânt, care ar fi acela? Eu propun Hamsterdam. Este un cuvânt cheie din sezonul 3, dar, în opinia mea, reprezentativ pentru tot serialul. Și acum să trecem la personaje.

Zic să-i dăm la o parte pe polițiști, sau poate să începem cu ei, pentru că sunt prea multe personaje mișto ca să poți alege unul singur. Și atunci, vorba nuvelistului, eu cu cine votez? Cu McNulty și-a lui veșnică mirare „Ce-am mai făcut de data asta?”? Păi a făcut destule. Pornind de la discuțiile cu judecătorul și terminând cu faza epică cu criminalul în serie. Din timp în timp făcea și chestii din ăstea:

Sau poate cu prietenul și colegul lui de serviciu și de beție, Bunk Moreland? Jucat magistral de Wendell Pierce, care are roluri memorabile și-n alte seriale, cum ar fi cel al lui Robert Zane în Suits, dar care pentru mine va rămâne întotdeauna Bunk. Sau poate cu Kima Greggs, tipa lesbiancă despre care Herc și Carver se întreabă de ce trebuie s-o asculte mereu, dat fiind că are același grad cu ei și e mai nouă? Carver și Herc sunt și ei mișto. Nu m-aș mira ca unii dintre voi să-l aleagă pe Pryzbylewski, cu toată stângăcia lui. Mie mi-a plăcut și șeful lor, Cedric Daniels. Lester Freamon is a no brainer. Greu de ales, așa că hai să dăm polițiștii la o parte. O mică notă de final aici: în timp ce nu-mi place colonelul Rawls, consider că John Doman este un actor fantastic. O să mă uit la Gotham fie și numai pentru că joacă el acolo.

Așadar, dintre personajele ce nu îngroașă (degeaba sau cu folos) rândurile forțelor de ordine, pe care-l preferați? Pe net am găsit afinități dintre cele mai variate. Unii îl aleg pe Bubbles, boschetarul drogat care mereu vrea să-l școlească pe prietenul lui „verde” și care era totodată informator al poliției. Băi, fain om! Alții merg pe mâna lui Omar Little, homosexualul ce fura de la traficanții de droguri și unul dintre principalii antagoniști ai clanului Barksdale. Alții au fost impresionați de sensibilitatea lui D’Angelo Barksdale, nepotul capului acestui clan, și dilemele lui morale. Unora le-a plăcut chiar și Stringer Bell (jucat de Idris Elba), pentru inteligența  și spiritul calculat cu care-și conducea afacerile. Mie în schimb cel mai mult mi-a plăcut Bodie. Nu știu de ce, că n-a avut niciodată mai mult decât un rol secundar în toată povestea. Poate pentru felul lui de a fi, franc, sociabil, modest și cu bun simț. Aș prefera de 10 ori mai mult prietenia lui, deși era vânzător de droguri, decât a unui om ca senatorul Davis, shiiiiit! Mi-a plăcut și Nick Sobotka, din sezonul doi.

Deci, care e personajul vostru preferat din serial? Iar dacă nu-mi puteți da un răspuns, atunci poate ar trebui să vă opriți din orice vizionați acum și să urmăriți The Wire. Pentru că dacă n-ați văzut The Wire, n-ați văzut nimic.

Leave a Reply