Bancuri pe cale de dispariție (1)

– Alo, 222222?
– Da!
– Sunteți bun vă rog să chemați salvarea? Mi-am prins degetul în roata de la telefon.

***************

Eu știu toate numerele de telefon de la mine din oraș. Atâta că nu știu care al cui e.

***************

Ioan Stoica a intrat la închisoare o dată și a ieșit de 8 ori.

***************

După discuția cu Prunariu, Ceaușescu o ia deoparte pe Leana:
– Ascultă, Lenuțo, Prunaru zicea că a avut unele probleme din cauza legii gravitației. Nu ții tu minte când am dat eu legea asta?
– Ce mă-ntrebi pe mine, Nicule? Doar știi că tu ești cu legile, eu sunt cu știința!

***************

Ion și Vasile se întâlnesc la 20 ani după Revoluţie.
– Ei, cum îţi merge, amice? se interesă Ion.
– Relativ bine.
– Ce-ți mai fac copiii?
– Aranjați, pe la casele lor. Unul e profesor de română, altul lucrează la secţia financiară, al treilea la un patron, iar cel mai deştept a ajuns în cercetare.
– Și tu?
– Eu mai am încă tăbăcăria aia, din care-i întrețin pe ei și pe familiile lor.

2 Replies to “Bancuri pe cale de dispariție (1)”

  1. Fara sa simt ca , generatia din care fac parte { inca } era compusa din prosti insa , ” bancul ” no.1 nu contzine nici macar o faramitza de adevar , de realitate , iar ca banc , provenit din iepoca de aur si deci , pe cale de disparitie este o aiureala , fara suparare . Am vazut suficienti ” tineri frumosi si liberi ” care , vazand un telefon cu disc au exclamat : -ASTA NU POATE SA FI EXISTAT !No. 2 , de-asemenea nu prea are legatura nici cu… ” bancurile ” si nici macar cu realitatea : doar in Bucuresti mai puteai sa mai uiti al cui no. de telefon al stocai in agenda , in alte parti ale tarii , slaba sperantza ! N-o 3 insa , asta-i cu atat mai trist cu cat este si adevarat iar cine se mai indoia de existentza dupa 1990 a unui stat paralel care poate face ce vrea cu cine vrea… si-a luat-o-n gura . Crezi ca Stoica ar fi scapat de 8 ori { stai linistit c-am prins ” poanta ” } daca n-ar fi avut ” spate ” ? No.4 , fara sa fiu un nostalgic al alora doi insa , te pot asigura ca , in doar o singura ocazie Ceauseasca a facut parada de “stiintza ” ei , atunci cand la ” facut barbat ” pe tanarul Ion Iliescu . ” – Ti-am fost ” profesoara ” Nelule iar tu , ai trecut de la mine la… Nina ? ” , spuneau gurile rele la vremea respectiva . Ultimul ” banc ” , chiar nu-i vreo paguba daca dispare caci… si-aici exista un neadevar : cine dracu a mai vazut in Romania de dupa 1947 tabacarie particulara … iar azi , cu-atatea societati care militeaza pentru protectia si drepturile animalelor si care au avut si au , suficienta putere si influentza pentru a desfiintza nu doar pravalia aluia ci , chiar si “23 August ” sau…” Republica ” ? Intrebare : de regula iti motivezi , iti argumentezi postarile iar asta…care-i motivatia ? Sfat : daca tot vrei s-o dai pe bancuri , cauta { exista suficiente caci , baietii veseli din str. Eforie no.2 n-au fost chiar prostii prostilor si nu duceau lipsa de umor } si dumneata unele mai “comestibile ” . O zi cat mai buna in continuare iti doresc , in calitatea-mi de … ” capitalist ” caci , in capitala chiar este o zi frumoasa in ciuda prevederilor alora de la ANM !

  2. Io zic că sunt comestibile. Cu condiția să-ți fie foame! 🙂

Leave a Reply