Ați mers la vot?

Duminică au avut loc alegeri europarlamentare. N-o să analizez rezultatele, e plin internetul de analize și predicții, eu aici m-am gândit să mă rezum la fapte, evitând pe cât posibil balivernele. Și cum faptele, adică rezultatele în sine, vă sunt deja bine-cunoscute și deci n-are rost să le mai postez, vă ofer în schimb două bancuri cu morală. Primul, cu morala că-i bine să participi la vot:

Cum te îndeamnă medicii să votezi:

 • Cardiologul: votează cu inima deschisă!
 • Dermatologul: dacă nu votezi, vei simți pe pielea ta efectele!
 • Neurologul: dacă nu mai vrei dureri de cap, du-te la vot!
 • Anatomopatologul: mergi la vot că ne moare țara!
 • Reumatologul: votează cu mândrie și cu spatele drept!
 • Diabetologul: votează pentru a scăpa de cei care te duc cu zăhărelul!
 • Nefrologul: să nu votezi cum a votat Aldus!
 • Pediatrul: votează pentru mai binele copiilor tăi!
 • Oftalmologul: votează pentru un viitor mai clar!
 • Psihiatrul: dacă nu votezi, își fac de cap cu tine și-o iei razna!
 • Gastroenterologul: dacă ți-e greață de actuala guvernare, mergi la vot!
 • Orelistul: nu te culca pe-o ureche și votează!
 • Hematologul: nu-ți face sânge rău și votează!
 • Alergologul: oricâtă alergie ai avea la politică, o dată la patru ani îi poți și tu scărmăna pe ei!
 • Endocrinologul: votează ca să scapi de dereglările societății actuale!
 • Anestezistul: cea mai bună resuscitare a țării se face prin vot!
 • Infecționistul: votează ca să scapi de paraziți!
 • Ortopedul: tot răul actual e cauzat de cei pe care-i doare în cot de vot!
 • Ginecologul: e în sarcina ta să votezi!
 • Stomatologul: votează incisiv!
 • Proctologul: Unora le este greu și să-și miște fundul până la secția de votare!
 • Internistul: eu nu știu de ce am ales specializarea asta, dar tu să alegi inteligent!

Și al doilea, cu explicația că-i bine pentru că măcar faci mișcare:

Corbul ședea liniștit pe o cracă, cu o bucată de cașcaval în plisc, când trece în fugă pe acolo lupul:
– Corbule, votezi DA la referendum?
Corbul tace. Trece în fugă pe lângă copac ursul:
– Corbule, votezi DA la referendum?
Corbul tace. Trece, în fugă, vulpea:
– Corbule, ai să votezi DA la referendum?
– Da!
Cade cașcavalul, vulpea îl umflă și se ușchește cu el. Corbul, resemnat:
– Și dacă aș fi spus nu, s-ar fi schimbat ceva?!…

Cât despre votul meu,

votul meu
via reddit

De fapt, ceva tot o să vă spun. Și anume că, spre deosebire de alte dăți, votul de anul ăsta a fost motivat în parte de ură. E drept, ură pentru o formațiune politică percepută ca fiind responsabilă de toate problemele noastre, dar orișicum ură. Iar această ură, manifestată inclusiv prin sloganuri vulgare, nu s-a văzut la țărani, pensionari sau oameni fără pretenții de erudiție, ci dimpotrivă, la tineri care se consideră educați, cultivați, inteligenți și civilizați.

Altfel, nu înțeleg de ce simpatizanții PSD-ului sunt triști: faptul că au intrat mai mulți useriști și peneliști în Parlamentul European înseamnă că rămân mai puțini aici.

În sfârșit, legat de condamnarea (definitivă, la 3 ani și jumătate cu executare a) lui Liviu Dragnea, de notat celeritatea cu care justiția i-a dat sentința după aflarea rezultatelor. Sau ce, nu sunteți de acord? Nici eu. Care justiție?

19 Replies to “Ați mers la vot?”

 1. “Iar această ură, manifestată inclusiv prin sloganuri vulgare, nu s-a văzut la țărani, pensionari sau oameni fără pretenții de erudiție, ci dimpotrivă, la tineri care se consideră educați, cultivați, inteligenți și civilizați.”

  Asta am remarcat si eu, printre altele. Ca sa nu mai zic de divesre minti lucide care au venit sa apere toate aceste derapaje…

  “Nefrologul: să nu votezi cum a votat Aldus!” – suptil 😀

  PS: Stiu ca mi-ai zis cum sa citez, dar evident ca iarasi am uitat

 2. Păi dacă au venit să le apere înseamnă că nu sunt lucide.

  [blockquote]citat[/blockquote] – înlocuiește [ cu < și > cu ].

  Fă-ți un fișier cu „chestii utile” și notează, ca să nu mai uiți.

 3. Simpatice bancuri.
  NU cred în ce ai afirmat la final. Dacă sentința ar fi fost dată anterior votului, ar fi fost foarte posibil să influențeze votarea. În minus pt psd pentru unii, în plus pentru psd din partea privitorilor A3 ori RTV, cuprinși de mila hoțului. Eu nu privesc și nu servesc dezinformări și manipulări, dar …
  E bine că știm cum stăm. Nu va fi ușor
  PS cei cu probleme în justiție, personale ori în familie, vor primi mesajul corect. Fără penali 🙂 Sorry.

 4. Dacă sentința ar fi fost dată anterior votului, ar fi fost foarte posibil să influențeze votarea.

  Asta nu face decât să întărească afirmația mea. Dacă tu, ca judecător, îți programezi sentințele în funcție de cum și cât ar putea ele influența anumite evenimente din societate, atunci fă-ți bagajele și du-te acasă, că nu faci justiție. Justiția nu dă lecții de morală nimănui. (Dacă ar fi așa, Dumnezeu n-ar pedepsi niciodată oameni care aparent n-au făcut nimic rău, ci numai și imediat după comiterea și demascarea unei crime, astfel încât lecția de morală să fie înțeleasă de către toată lumea.) Justiția nu își programează sentințele în funcție de data votului. Justiția are drept unic scop aflarea cât mai grabnică a adevărului. Atât și nimic mai mult sau mai puțin. Orice altă imixtiune și nu mai e justiție.

  Și de unde știi că l-ar mai fi condamnat dacă PSD lua peste 40%?

 5. Primo, eu nu sunt votant PSD; niciodată până acum n-am votat cu cineva de la PSD. Secundo, tu când îți faci blogul public? Că așa, e mișto să te dai mare și să-i critici pe alții fără să ai curajul să-ți asumi propriile opinii.

 6. Uitasem ghilimelele la “minti lucide”

  Justiția nu dă lecții de morală nimănui […] Justiția are drept unic scop aflarea cât mai grabnică a adevărului.

  Perfect de acord. Din pacate, foarte multa lume nu este capabila sa inteleaga asta

 7. Stelu e cea mai mare vagină cu pretenții de dat #muie! 😆

 8. @Aldus
  Spui:
  ”Și de unde știi că l-ar mai fi condamnat dacă PSD lua peste 40%?”
  Spui:
  ”Justiția are drept unic scop aflarea cât mai grabnică a adevărului.”
  Corectă e doar a doua afirmație.
  Justiția a făcut ceea ce era normal să facă: a condamnat un om vinovat.
  Chiar îți este greu să accepți? Grosul hoțiilor va urma și va fi supus judecății.
  Înțeleg ideea ta de a face valuri de dragul de a-ți prezenta sofisme cu aparență de adevăr. Eu spun pas. Jocul tău e cam copilăresc. Ți-am mai spus-o.

 9. Albinuțo, există un principiu înțelept care spune că în politică nu există coincidențe. Așadar, fixarea termenului de judecată a doua zi după alegeri – o coincidență – este un semnal cât se poate de clar al unei justiții strâmbe, indiferent de gradul de vinovăție a lui Dragnea și indiferent de sentința primită de el. Eu unul cred că sentința era bine-cunoscută (i-au dat inițial un an cu suspendare, nu s-a potolit, i-au făcut al doilea dosar, finalizat cu executare) și că au plasat-o strategic luni din două motive: ca să iasă cât mai mulți telefiști la vot (votul de dreapta fiind unul anti-Dragnea, deci nu-i puteau lăsa fără anti-eroul principal că se fâsâia scenariul, Batman are nevoie de Joker) și ca să facă din el un exemplu pentru cei care sunt mai avizați decât noi. Adică pentru alți politicieni cărora le-ar putea veni și lor ideea că dacă au președinția unui partid mare, pot să și-o ia în cap.

  Sigur, faptul că nu există justiție în România rezultă din foarte multe alte lucruri, chestia cu Dragnea e așa, un fel de cireașă de pe tort. Numai ochi să ai să le vezi. Problema e că lumea doarme și are impresia că bătălia se duce între ciuma roșie și justiția cea nepătată călare pe cal alb. Voi trăiți așa, într-un fel de lume de film pentru copii, în care se făcea că Dragnea îl întruchipa pe Joker și până la urmă ce bine că a pierdut și am scăpat de pesediști! Serios, foarte simplistă perspectivă.

  Grosul hoțiilor va urma și va fi supus judecății.

  Am râs.

 10. Alduse , vreau sa ma lamuresti intr-o chestie si-ti zic merci anticipat . Omule , astea au fost alegeri pentru…europarlamentari ai viitorului Parlament European deci , chiar nu reusesc sa-nteleg pentru ce se dau atatzia insi de ceasul mortii { Ludovic Orban , Rares Bogdan Klaus Werner Johannis si…etc } , clamand victoria si cerand insistent demisia guvernului { majoritatea membrilor acestui guvern , in orice tara cat de cat normala ar cam trebui sa mearga direct : fie la puscarie , fie la balamuc exceptand-o fireste pe madamme Dancila care , ar trebui sa faca un curs de … scoala generala . Si dumneata si altii vorbiti despre votul motivat de ura dar, fara suparare , cum dovedesti ura daca te omori sa-l propulsezi pe careva intr-o functie baban de tot platita unde va face fix ceea ce facea si in tara insa… pe mult mai multi bani !? Si inca o intrebare : madame Dancila… cum mortii ma-sii a rezistat acolo in PE atata vreme si , chiar nimeni nu s-a prins ca era vai de steaua ei ? Astia care ” ne vor reprezenta ” acolo in PE , ce garantii ai ca nu vor face exact ce au facut si cei care i-au precedat motivand ulterior ca “acolo nu faci chiar ce te taie capul ” ? Iertaciune-ti cer pentru ca , ti-am adus in atentie mai mult de doua intrebari… stiu ca te supara . ” Glumele ” postate , le consider printre cele mai bune in domeniu iar poza… aia face toate paralele ! De un final de saptamana cat mai bun , iti urez sa ai parte !

 11. ” În sfârșit, legat de condamnarea (definitivă, la 3 ani și jumătate cu executare a) lui Liviu Dragnea, de notat celeritatea cu care justiția i-a dat sentința după aflarea rezultatelor. Sau ce, nu sunteți de acord? Nici eu. Care justiție ? ” Un amic de-al meu { a murit in 2017 } , fost inginer la ” Semanatoarea ” a fost condamnat in anul 1981 la aceeasi pedeapsa pentru o fapta…asemanatoare . Diferentza : amicul meu a facut 3 ani si sase luni in zeghe cu pachet la luna , plus arpacash si turtoi ca hrana zilnica { a intrat avand 90Kg. si-a iesit cu 45 cu valiza cu tot } si ” plimbarea “constand in masurarea celulei cu pasul , iar Liviu Dragnea … sa fim seriosi : asta sta la parnaie ca la Sovata ! Ce dracu s-or da cu totii de ceasul mortii sa-i planga de mila ca l-a nedreptatit… Justitia ?!?

 12. Rezultatele votului actual, chiar dacă nu influențează în mod direct configurația Parlamentului nostru, sunt o expresie a opțiunilor politice ale românului de azi.

  Nu m-am prins de ce ar trebui să dovedesc ura. Se vede cu ochiul liber, din sloganurile anti-PSD, vulgaritatea lor, comportamentul unor tefeliști (inclusiv cei cu bloguri) șamd. Eu doar observ.

  Nu știu care-i faza cu rezistența Vioricăi Dăncilă în PE, adică nu cunosc subiectul.

  Oricât de bune condiții ai avea, închisoarea înseamnă privare de liberate. Iar pentru un lider de talia lui Dragnea, înseamnă o retezare a avântului său politic, la pachet cu spulberarea șanselor pentru o eventuală funcție de președinte în viitorul apropiat. Ba chiar și pentru funcția de președinte al PSD, dacă e să ne uităm la istoricul acestui partid.

 13. Prietene virtual , iti multumesc pentru celeritatea cu care ai raspuns unor intrebari – zic eu LEGITIME – ce ma scoteau din sarite mai ales ca , pana si aia de vand leustean pe ciuci in piata , mai ales ca si aia asi pun fix aceleasi intrebari . 1] ” Rezultatele votului actual, chiar dacă nu influențează în mod direct configurația Parlamentului nostru, sunt o expresie a opțiunilor politice ale românului de azi. ” Adica , vrei sa spui ca romanii sant chiar tampiti iremediabil { asta se intelege cel putzin } si nu s-au prins inca de faptul ca PNL-ul { pe dracu PNL ! } sau USR-ul sant aceeasi Marie dar purtand fiecare , alte … palarii ? La USB , actual USR achiesasem si eu la un moment dat si nu de dragul lui Nicusor Dan ci , crezand , chiar crezand ca astia vor insemna adevarata schimbare in materie d e politica dambovitzeana . M-am inselat si , ma bucur c-am facut-o la vreme ! 2] ” Nu m-am prins de ce ar trebui să dovedesc ura. Se vede cu ochiul liber, din sloganurile anti-PSD, vulgaritatea lor, comportamentul unor tefeliști (inclusiv cei cu bloguri) șamd. ” Interesant , mai ales ca tefelistii { apropo : ce-s aia ? } si cei ce-au generat acest mod de-a tratat politica si politicienii , de regula sant fix aceea ce-s … mari formatori de opinii si care schimba barca imediat ce le pare ca-i aproape sa se duca dracului . Rares Bogdan { fara suparare } este unul dintre acestia . Ultima chestie … este discutabila iar Gigi Becali si fratii lui plus Cristi Borcea , s-ar putea s a nu fie de acord cu dumneata . Inainte sa uit , am vazut un nou gen de slogan care , facea referire la Nelson Mandela si la faptul ca , a ajuns Presedintele Republicii Africa de Sud dupa ceva mai mult de… 3 ani si 6 luni de puscarie . Asta l-o antarii si incuraja probabil pe Liviu Dragnea privat de libertate acum : va scrie vreo carte macar ? Respect si inca o data : multumiri !

 14. […] Acum circa o lună a avut loc o emisiune electorală la Europa FM, în care au participat Dacian Cioloș, Traian Băsescu și Victor Ponta (au fost invitați mai mulți, dar numai ei s-au prezentat). Un fel de confruntare înainte de vot, doar că a fost mai mult o dezbatere decât o confruntare, niciunul dintre cei trei neavând motiv să sară la gâtul altuia. Eu am văzut emisiunea doar zilele trecute, adică la mare distanță de vot. Ceea ce nu-i o problemă, că oricum n-am votat. […]

Leave a Reply