Tipuri de anormalitate

M-am apucat să-i răspund lui Klaus acolo unde a pus întrebarea, în secțiunea de comentarii de pe blogul lui Cudi, dar, scriind, mi-am dat seama că subiectul e interesant, că mă voi lungi și că ceea ce scriu poate constitui scheletul unui articol de sine stătător. Așa că iaca îi răspund aici. Întrebarea sună în felul următor:

Pentru Cudi, pentru voi toți, ce înseamnă homosexualitatea? Ce e homosexualitatea, dincolo de manifestările specifice? În ceea ce numim normalitate și eu mă simt de prea multe ori necuprins. Că dau pe din lături. Poate sunt nebun. Da’ ce plm e nebunia? S-ar putea face un referendum pentru drepturile mele?

Fără a consulta vreun dicționar, aș zice că anormalitatea e un concept foarte elastic: îl poți întinde cum și cât vrei tu, în funcție de context. Ca dovadă, trăim într-o lume în care anormalitatea lui Einstein coexistă bine-mersi cu anormalitatea lui Hitler, ambii fiind indivizi ce nu s-au înscris în tiparele majorității. Devine astfel limpede că pentru a putea emite judecăți de valoare cu privire la un om sau la un lucru anormal (e bine sau nu să fii anormal?), pentru a-i putea aprecia calitatea, simplul fapt că se abate de la normă nu-i de ajuns; ne trebuie un alt criteriu. Care să fie acela?

Cred că întrebarea lui Klaus este foarte bună, deoarece ne poate conduce la căutarea unui set de reguli și principii profunde, cu valoare axiomatică, ce trec dincolo de convențiile umane și la care omul trebuie să se acordeze. De exemplu, cu toate că cineva poate ridica diverse obiecții – pornind de la simpla întrebare „ce este răul?” și până la raționamente întortocheate ce invocă „binele majorității”1A se vedea problema tramvaiului. sau consecințele indirecte ale unei acțiuni punctuale -, aproape toți vom fi de acord că a lua viața cuiva e un lucru rău. Faptul că e rău să ucizi nu mai trebuie demonstrat sau argumentat, e un principiu la care subscriu atât filosofii cât și oamenii simpli, în virtutea unui firesc la care avem acces mai mult pe cale intuitivă.

Pentru mine, firescul pe care îl încalcă homosexualii se regăsește într-un principiu pe care îl vedem peste tot în jurul nostru și pe care ni-l postulează chiar fizicienii, respectiv atracția contrariilor. Omul este o specie heterosexuală – și prin asta o specie superioară, dacă ne uităm atent la cele trei regne. Atracția dintre bărbat și femeie – atât cea fizică, erotică, cât și cea afectivă – își găsește replica fidelă în atracția dintre infimele particule elementare aflate în componența atomului. Și să mă tăiați de pot concepe cum ar mai funcționa universul ăsta în cazul în care electronii ar decide să fie atrași și de alți electroni iar protonii s-ar iubi între ei de-a valma!

Faptul că catapeteasma lumii în adânc s-ar înnegri în urma unei astfel de orgii cuantice, demn de un scenariu apocaliptic, își găsește și el reflexia în sfera umană. Unde, dacă ne-am fi uitat mai atenți și am fi uzat de bunul simț, am fi observat de la bun început un adevăr banal dar edificator: două persoane de același sex nu pot avea copii. Este prin urmare evident, cel puțin pentru mine, că homosexualitatea încalcă sau pervertește legile firii. Și, în timp ce nu aprob felul în care erau tratați homosexualii în trecut, nici să fac apoteoza acestui mod de viață nu pot. Din simplul motiv că doi electroni nu vor fi niciodată atrași unul de celălalt.

Desigur, materia ne servește și ea diverse anomalii. Un exemplu e aurul – un metal atât de rar, încât am ajuns să-l identificăm cu bogăția, noblețea și suveranitatea. Dar raritatea lui nu derivă dintr-o încălcare a regulilor firii, ci din modul în care este produs – de către stele, atunci când ele explodează. În fapt, aurul nu pervertește nici o lege fizică cunoscută, fiind doar foarte rar. Cam ca geniile.

28 Replies to “Tipuri de anormalitate”

 1. Eu am mai spus: la toate fiinţele vii primează instinctul de reproducere. (Insecta numită călugăriţa e un exemplu grăitor.) Homosexualilor instinctul ăsta le lipseşte. Homosexualii sunt o anomalie genetică.
  Normal că pentru asta nu-i omori, nici nu-i bagi la puşcărie. Nici nu-ţi renegi copilul homosexual, cum nu-ţi renegi nici copilul născut orb sau cocoşat etc. Nici nu refuzi să dai mâna cu un homosexual, sau să-l accepţi printre prieteni.
  Dar să-i ridici în slăvi, cum e acum la modă în vest, e aberant. Ţine de aberanta “corectitudinea politică”.

 2. Bine zici.

  PS: Dacă ar fi să dăm crezare miturilor, spartanii se descotoroseau de nou-născuții cu defecte, deși erau ai lor, pentru a nu se impurifica ca popor. Asta pare, desigur, radical și strigător la cer. Puțin se știe și despre faptul că bărbații, petrecându-și mare parte din timpul liber cu războaiele și în lipsă de companie feminină, au început să fie tot mai mulți dintre ei pederaști – într-atât încât, la un moment dat, ajunsese motiv de rușine să spui că vrei să te întorci acasă la soție.

  Cam pe atunci a început decăderea Spartei.

 3. ” Omul este o specie heterosexuală ” A afirmat careva ca , n-ar fi asa ? ” că homosexualitatea încalcă sau pervertește legile firii. ” Sa-l vad si eu p’ala care isi poate permite sa afirme contrariul ! ” Și, în timp ce nu aprob felul în care erau tratați homosexualii în trecut, nici să fac apoteoza acestui mod de viață nu pot. ” Cine poate aproba asa ceva { mai ales dintre cei ce-au trait acele vremuri } insa, trecutul este totusi… trecut , prezentul este tot ceea ce conteaza caci viitorul oricum este incert . ” două persoane de același sex nu pot avea copii. ” Asta-i foarte adevarat insa , daca te casatoresti c-o femeie doar pentru ca dumneata si cu aia sa faceti copii , si sa perpetuati neamul omenesc … mai bine lipsa . Vad ca n-ai adus in discutie { inca } acele senimente profund { fara vreo conotatie 😉 } umane : iubirea , dragostea , respectul , dorinta de-a fi alaturi de persoana pe care al/o consideri , fie aleasa/alesul tau , fie chiar sufletul pereche , adica si erotic si afectiv , conform spuselor dumitale . Intrebare caci… am vazut ca nimeni nu facut asta : ce te faci cu homosexualii deja existenti { si nu-s cateva sute sau mii de oameni in aceasta conditie } , solutia glontului si-a Ziclon B { ca tot al pomenisi pe Adolf } sau a infundarii puscariilor cu ei iti pare fezabila ? Sti ce ma deranjaza pe mine la persoanele gay , la astia care se declara ca apartinand grupului LGBT de altfel si singurul lucru ? Faptul ca se dau in stamba caci acele ” parazi ” ale lor imi par dincolo si de ridicol si de grotesc in rest… multe persoane persoane LGBT sant mai demne de stima si respect decat multi hetero !P.S. ” S-ar putea face un referendum pentru drepturile mele? ” NU , NICIODATA !!!

 4. Nu fac nimic cu homosexualii existenți. De ce ar trebui să fac ceva cu ei? Occidentul face, și anume îi promovează excesiv.

 5. Oare pentru nu faci nimic cu ei caci, vad ca ei reprezinta raul suprem ?! ” Occidentul face, și anume îi promovează excesiv. ” Ai mare dreptate , si uite asa ajung { eu si altii ca mine } sa regret faptul ca , incercam cu incapatzanare sa ne indepartam de Estul pur , de Orientul luminos !

 6. Daca au existat vreodata pe Terra si /sau exista oameni normali, acestia sunt invizibili, atemporali, nesupusi legilor fizico-chimice a logicii atractiei, oameni care si-au depasit limitele perceptiilor simturilor primare, relative, spatio-temporale, 3D urmând Calea, Adevarul si Viata ABSOLUTA, progresând nelimitat spre cerul Luminii Divine, alb-straveziu-stralucitoar, elevati spre noi si indescriptibile perceptii de FOCUL mistuitor al IUBIRII sacrificatoare, neconditionate, fara limite si/sau prejudecati si Legi filozofice, religioase, politico-economice-financiare, dincolo de materia moarta, metamorfozati de aceasta *IUBIRE* tainica, ascunsa în ADN-ul genomului uman, necunoscuta de cercetatorii bioingineriei genetice si de lumea stiintifica a “pietrelor”. 🙂

 7. @Iosf ” Daca au existat vreodata pe Terra si /sau exista oameni normali, acestia sunt invizibili, atemporali, nesupusi legilor fizico-chimice a logicii atractiei, oameni care si-au depasit limitele perceptiilor simturilor primare, relative, spatio-temporale ” In acest caz prezentat / propus de dumneata , atunci aia … nu sunt oameni normali asa cum , anormali sant considerati si homosexualii conform unor standarde din zilele noastre . Totusi nu cred ca , acestea sant ” zilele de pe urma ” : vom traii si vom vedea si alte … zile .

 8. @marian;
  DA, veti trai si veti vedea,
  caci acuma sunteti ‘orbi’,
  dar atunci veti regreta,
  toti ‘pastori”, ‘leviti’ si ‘popi’…

 9. @Marian, apropo de “parăzi”, cum le-ai zis tu:
  Dacă homosexualii (LGBT-iştii, în general) vor egalitate în drepturi cu heterosexualii, atunci ar fi cazul să se mulţumească cu atât, fără să-şi aroge niciun privilegiu în plus. Adică, odată ce li se dă oficial dreptul să se căsătorească între ei, să-şi trăiască viaţa amoroasă cu aceeaşi discreţie ca restul lumii. Fără paradele lor groteşti, cum bine le-ai spus, fără prozelitism şi reclame prin şcoli, reţele sociale, mass media, filme, clipuri muzicale etc. Iar dacă înfiază copii, să-şi zică ei părinte 1 şi părinte 2, fără să le ia heterosexualilor dreptul de a se numi tată şi mamă.

 10. @dama de ghinda ” apropo de “parăzi”, cum le-ai zis tu:” Am vrut sa fac… 😉 parada , cu nivelul meu de cultura si , dorind sa folosesc verbul la care ma gandisem strict ca pe un frantzuzism , l-am scris asa cum mi-l aminteam adica , mai deloc , fara sa ma gandesc cum trebuia scris de fapt acest verb in forma plural , scuze preaplecate . Cat despre ” celelalte cuvinte ” , mai mult decat de acord cu dumneata . In plus de asta , dupa stiinta mea stiu ca in mai toate tarile civilizate , este foarte greu sa infiezi un copil astfel incat – cel putin in Romania – mai va pana sa reuseasca un cuplu lesby sau gay sa infieze copii desii , decat sa zaca prin orfelinate , decat sa inghita doar lipsuri si umilinte in mijlocul unei ” familii traditionale “, mai bine ar fi pentru ei sa se indure cineva de si sa-i adopte pentru a le fi , nu neaaparat ” mama si tata ” cat , indrumatori si ingrijitori ai vietii lor . Dar asta-i doar o parere personala deci… Respect !

 11. ” La cativa ani dupa revolutie, parintii mei s-au despartit. Eram un pusti de 12 ani si eu si fratele mai mic si mama, traiam modest dar fericiti. Intr-o zi, un vecin in varsta, din cartier, m-a rugat
  sa-l ajut sa mute mobilier. M-a servit cu un pahar de whisky! Se invartea casa cu mine si m-a dus in pat unde m-a violat si m-a amenintat ca-mi omoara familia daca spun ceva. Au urmat ani de chin si rusine. Am fost trimis la prostitutie in Ungaria. Acolo am intalnit prieteni din cartier si alte zeci de baieti ce faceau prostitutie homosexuala obligati de retele criminale de trafic sexual. Am scapat cu greu din ghearele lor, ma amenintau cu moartea si rusinea.
  Azi traiesc intr-o tara frumoasa dar in care prozelitismul homosexual e neobisnuit de agresiv. Homosexualitatea se impune in societate si in scoli ca stil de viata obisnuit. Aproape a devenit ideologie.
  Daca Romania crede ca Lgbt se multumeste cu niste drepturi pe care le are toata lumea, se inseala. Cei care sustin aceste drepturi ar trebui sa se gandeasca la victimele pe care le face si azi homosexualitatea in Romania. Asta pe langa prostitutia cu minori si femei.”

 12. Homosexualitatea face victime. O parte din “partenerii de distractie” ai homosexualilor de la noi, dar si din restul lumii, sunt tineri ce provin din familii sarace ce sunt racolati prin minciuni si amenintari. Aspectul asta contrazice teoria ce sustine ca homosexual nu poti fi numai daca te nasti. Multi tineri obligati la homosexualitate din motive de saracie si lipsa de educatie, devin la maturitate bisexuali sau homosexuali. Prin urmare, homosexualitatea se ia! Daca traiesti intr-un mediu homosexual, acesta iti va influenta mai tarziu alegerile sexuale. Sexualitatea pervertita duce la tot felul de anomalii. Asa cum victimele pedofililor risca sa devina, la randul lor, pradatori sexuali, acelasi lucru se intampla cu victimele homosexualitatii. Dar despre lucrurile astea nu se discuta, se pune capacul si se glorifica niste stilul de-a ti-o trage si rusinos si nesanatos .

 13. ” Multi tineri obligati la homosexualitate din motive de saracie si lipsa de educatie, devin la maturitate bisexuali sau homosexuali. Prin urmare, homosexualitatea se ia! ” Ai dreptate in proportie de 99% c-o exceptie : FINALUL ! Am cunoscut in viata mea minim trei homosexuali , am baut la greu cu fiecare dintre ei , au muncit alaturi de mine pe santierele patriei zeci de ani … insa nu m-am imbolnavit . Dimpotriva , chiar si la aproape shaptezeci de ani , tot dupa profumo di una donna intorc capul deci , n-ai dreptate macar in acel unic procent iar asta-i suficient pentru a-ti putea darama teoria . Victimele pedofililor , fara suparare dar aici proportia in care ai dreptate este de… 1% . Intrebare : de unde pescuisi ” povestirea ” aceea de mai sus ? Si-nc-o intrebare cu scuzele d e rigoare : dumneata esti homosexual , dumneata personal ai fost abuzat cumva in copilarie , ai fost obligat sa-ti petreci viata printre homosexuali si ca atare stii , cunoasti atat d e bine fenomenul incat sa te poti numi specialist in materie ? Acelasi respect , chiar daca esti sau nu homo sau heterosexual ! Bineinteles ca nu te confund { fara conotatii ascunse } cu Aldus pe care taman ce l-am intrebat care-i sexul sau .

 14. Ai citit ce am scris? Iti prezint o fata a homosexualitatii despre care nu se vorbeste, iti prezint fapte si dovezi, am cazuri in imediata mea apropiere. De ce inchizi ochii si faci pe surdul? Homosexualitatea nu este doar o dorinta de a iubi pe cine-ti place. La nivel international, homosexualitatea se impune tot mai mult ca stil de viata normal. Putem spune ca azi, homosexualitatea dicteaza heterosexualitatii.
  In ce priveste sexul lui Aldus, pot spune fara sa-l cunosc si fara sa-i bag mana in pantaloni, ca este barbat mie la suta. Nu este vina lui ca pe unii virtuali ii inseala instinctele de masculi si femele feroce. Destul de suspecta insistenta ca e femeie. Ideea a aparut dupa ce s-a declarat impotriva homosexualitatii. Suspecta e si insistenta cu care albesc unii dosurile celor ce se-mperecheaza pe la spate. Suspecta toleranta fata de homo si intoleranta fata de hetero. Pe sleau spus, imi pare ca unii/unele au avut ceva experiente homo si ca le-a placut.

 15. Marian, postarea a fost pentru tine. Mai adaug ca toleranta pentru homosexualitate vine si din partea cuplurilor hetero ce practica sexul anal. Un tip de sex lipsit total de intimitate si sentimente si care LA ANIMALE NU EXISTA! EXISTA DOAR LA OM! Oricum homosexualitatea la animale nu exista! Apar manifestari homosexuale cand specia este amenintata cu disparitia. Aceste manifestari la animale, nu devin un obicei, dispar cand specia se echilibreaza numeric. Homosexualitatea serveste multe minciuni pe care adoratorii ei le infuleca cu nesat.

 16. @O poveste despre intuneric Omule… cu asta ” toleranta pentru homosexualitate vine si din partea cuplurilor hetero ce practica sexul anal. ” mi-ai infrumusetat ziua asta de rahat care , pentru a fi chiar DE TOT RAHATUL , la finalul ei adica , in urma cu doar doua ore , am primit o instiintare din partea Sectiei Conflicte de Munca si Asigurari Sociale pentru a ma prezenta la Tribunalul Bucuresti intr-un proces pe care l-am deschis impotriva angajatorului { patronului } in urma cu….shapte { 7 } ani . Nici nu stiu daca sa rad sau sa plang pe cinstea mea ! Sa rad vis a vis de “celeritatea ” Justitiei ” Romane sau sa plang de oftica vazand cine si cum imparte ” justitie ” in tara asta de rahat …iar chestia d e mai sus , mi-a adus un sentiment de echilibru vazand ca exista si altii… si mai si decat astia din ” justitie “. Da , am citit ceea ce-ai scris si inca cu mare atentie pentru a fi sigur ca , un eventual comentariu nu-i va pare nimanui rautacios si-n plus…chiar eram convins ca ma adresez lui Aldus . Ai mare dreptate : ” Homosexualitatea nu este doar o dorinta de a iubi pe cine-ti place. ” , homosexualitatea implica mai multa dragoste si mai multe sentimente de iubire decat hetero deoarece este arhicunoscut faptul ca , O FATA MAI GASESTI , DAR UN “PRIETEN ” … GREU ! Daca tot te lauzi ca nu esti gay… de unde mama dracului cunosti dumneata ce sentimente au astia , din carti , d e pe informatiile coanei Wiki… pedia ??? Eu n-am facut nici o referire la animale atunci cand mi-am permis sa aduc in discutie parerile mele despre oameni . ” Oricum homosexualitatea la animale nu exista! ” Mi-asi dorii sa intelegi cat mai corect ceea ce-ai afirmat asa incat iti voi da un indiciu : homosexualitate = atragere sexuala intre persoane de acelasi sex dar din specia umana . La animale…exista cazuri dar…rare , iar asta ti-o spun doar ca s a vezi ca mai casc si eu ochii pe Discovery Channel adica : am ceva cultura 😉 . ” Pe sleau spus, imi pare ca unii/unele au avut ceva experiente homo si ca le-a placut.” S-ar putea sa ai dreptate , oameni suntem si ca atare , supusi greselii ! ” Homosexualitatea serveste multe minciuni pe care adoratorii ei le infuleca cu nesat.” Doar homosexualitatea , heterosexualitatea nu ??? Oricum , multumindu-ti inca o data ca… mi-ai facut ziua mai frumoasa , te rog ca , alta data in loc de ” Marian, postarea a fost pentru tine.” sa tastezi doar 😀 😀 😀 : Marian this is for you , nu de alta dar ca sa vada si necredinciosii ca-s apelat in limba engleza in original si sa-i fac sa crape fierea-n ei de necaz vazand ce relatii am ! RESPECT DEOSEBIT 😎 PS Lamureste-ma : esti femeie sau barbat ? Nu ca-ar avea vreo importanta dar asa … pentru cultura mea generala . Acelasi respect !

 17. Marian, omul cu care dialogași mai sus e bărbat. L-a violat UN VECIN, nu o vecină.
  Mă întreb, totuși, cât de naiv să fie un copil de 12 ani, încât să-și imagineze că UN VECIN îi omoară toată familia…

 18. @renata Doamna Carageani { respectuoase sarutari de maini ! } , aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu citind povestirea respectiva insa , mi-am reamintit brusc despre acealsi gen de povestiri care, prin anii ’90 erau ” dezvaluite ” prin presa acelor ani inclusiv la TV , astfel incat am considerat ca… nu merita atentia mea . Dupa cum cred c-ati observat , mi-am permis sa fac doar niste amarate de observatii la modul general chiar cu riscul de-a supara insa , am fost nevoit caci { zic si eu nu dau cu parul } erau unele chestii care mi-au parut ca frizeaza pur si simplu logica , bunul simt si…statisticile in ultima instanta . Respect deosebit Renata Carageani !

 19. @Marian
  Cred c-ai vrut să zici “sfidează”, nu “frizează”. 😆

  Ce-ar fi să dai dovadă de ceva respect (nu neapărat deosebit, doar normal) şi faţă de limba română şi să intri din când în când pe https://dexonline.ro/?

 20. dama de ghindă says:
  14.10.2018 at 12:57

  @Marian
  Cred c-ai vrut să zici “sfidează”, nu “frizează”. ” @ dama de ghinda Ba … fix asta am vrut sa zic cucoana : FRIZEAZA !!! Nu ca n-asi sti ce-nseamna una sau cealalt dar, procedez si eu FIX CA SI DUMNEATA : cui ai place bine , cui nu…ma doare… direct in sulã ! Daca ti-ai propus sa ma scoti din papuci te anuntz respectuos c-ai reusit , asa incat te poti intoarce linistita la treburile dumitale de… carcotas .

 21. @dama de ghinda Daca dumneata imi poti arata cu degetul { fireste nu cu ala …mijlociul } o singura persoana aflata in Parlament sau acea persoana care-i cam singura in Palat la Cotroceni , care sa dea dovada de respectul cuvenit limbii romane chiar daca-i doar un respect mediu atunci , eu iti voi spune : chapeau madamme ! Pana atunci … ma lasi cu aiurelile astea ? Limba romana si … respect fatza de ea ? Cum dracu sa respecti ceva ce nu-i respectat nici macar de aia care-s alesi pentru c-au fost considerati cei mai cei dintre toti ?! Ce facem , o luam iar cu MUIA ?

 22. @dama d e ghinda Pentru ca tot ti-ai facut pomana si mi-ai plasat acea adresa https://dexonline.ro/? unde se gasesc explicatii asupra unor cuvinte , am ” intrat ” acolo , am cercetat si , ce sa vezi : FRIZEAZA are ca explicatie , in contextul folosit de mine , exact ceea ce-am dorit eu sa exprim deci , cuvantul pe care l-am folosit { un frantzuzism pentru cazul in care nu v-a cazut fisa } si mai ales contextul , in care l-am folosit este CORECT , asa incat… vezi-ti de treaba madamme ca te faci de ras !

 23. Stimate Aldus, îmi place din ce în ce mai mult să intru aici pe blog. Am intrat și pe blogul la care faci trimitere și care “te-a inspirat” să scrii acest post. Doamne ferește! Cu toată dragostea, mai ales după ce am citit aproape toate comentariile de la postarea respectiva, ajung la concluzia că unii nu pricep nimic din nimic.
  Am avut și eu impresia inițial că ești cerebral și analitic (poate chiar ușor arogant), dar treptat, calitatea argumentelor și pertinența lor m-au făcut să nu-ți mai caut nod în papură, ci să te ascult, mai ales acolo unde fie nu înțelegeam, fie nu eram de acord. Nu știu pe partea emoțională cum stai, dar după articolul cu Biblia, ceva îmi spune că știi când si cum să gestionezi sentimentele și emoțiile.
  Pentru cine a vrut să înțeleagă poziția ta (fără nici un apropo 🙂 ) vizavi de homosexualitate, cred că o poate face liniștit, din articolele și comentariile tale pe temă. Pentru cine nu poate, tot degeaba, că oricum nu vor pricepe. O vor da înainte cu “iubirea”, “sunt și ei oameni”, “discriminare” și alte clișee și lozinci.
  Încă o dată, subscriu la ceea ce ai scris
  Spor la scris și cât mai multă luciditate!

 24. @Marian
  “A friza” înseamnă a fi pe punctul de a atinge ceva; nu de ataca atingând ceva cu parul, cum pari să ai impresia, ci de a se apropia periculos de mult de ceva, de a tinde către ceva. Verbul se foloseşte mai ales în sens negativ, în fraze de genul: “Comentariile tipului frizează prostia” – adică sunt nişte tâmpenii.

  Aşa că, ia uite dumneata, domnu’ Marian, cum se traduce ce-ai scris:
  “… mi-am permis sa fac doar niste amarate de observatii la modul general chiar cu riscul de-a supara insa , am fost nevoit caci { zic si eu nu dau cu parul } erau unele chestii care mi-au parut ca sunt pur si simplu pe punctul de a tinde către logica , către bunul simt si… către statistici in ultima instanta”

  Vasăzică te deranjează/revoltă ceea ce tinde către logică şi către bunul simţ! Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns.

  Cât despre incultura parlamentarilor, zău că nu e o scuză pentru a dumitale!

  Sper că nu eşti o cauză definitiv pierdută şi că te-am ajutat să frizezi raţiunea 😛 , mon cher monsieur!

 25. @dama de…. ” FRIZÁ2 vb. I. Tranz. A fi pe punctul de a atinge ridicolul, nebunia etc. – Din fr. friser. ” In sensul de-a ridiculiza logica si bunul simt { asa cum am gandit eu textul } , de-a produce cam acelasi tip de nebunie pe care-au produs-o nenorocitii care-au gandit si organizat acel “referendum ” ce-a asmutit oameni asupra oamenilor , nebunie despre care chiar nu ma-ndoiesc ca nu te-ai fi prins deja dar…faci pe chinezoaica : ce mai vrei in plus cucoana – vorba lui Birlic ? Stau la taclale cu dumneata in sufrageria unui tertz ? Nu poti fi suficient de barbata pentru a da raspunsuri si-a trage concluzii , in bucataria dumitale , nu de alta dar , asta insemneaza elegantza . Adica , ” ceva ” la care te-ai astepta din partea cuiva dotata cu-atata de inteligentza precum te pretinzi dumneata . Sunt absolut convins de faptul ca nu-ti lipsesc nici inteligentza si nici macar bunul simt asa incat – vorba lui Vero – IGNORA-MA !!!

 26. @ Marian
  “Prostu’ nu prost destul dacă nu e şi fudul.” Ţi se potriveşte mănuşă. Unul ca tine trebuie într-adevăr ignorat. Cine încearcă să poarte cu tine o discuţie raţională strică orzul pe gâşte.
  Rămâi sănătos.

 27. @ dama de… Vezi ca mai exista o varianta : ” Prostia flutura stindarde ” . Dupa umila mea parere …agiti cam mult steagul 😉 ! Ai incercat dumneata sa porti o discutie rationala cu mine iar eu…ti-am spus ca , gastele nu manaca orz ? Nici macar nu sti cata nevoie am de sanatate si mai ales de viata astfel incat , iti multumesc pentru urarea dumitale desii chiar nu-s sigur ca-i facuta din inima si mai ales ca-i… SINCERA ! Oricum , aceleasi sentimente…si din partea mea .

 28. @Liviu Ursulescu

  Mulțumesc de aprecieri, stimate Liviu! 🙂

Leave a Reply