Test de cultură cinematografică #2

Așa, de weekend, puteți spune din ce film sau serial am extras secvența de mai jos, în care doi oameni consumă o delicioasă supă de fasole cu ceapă? 😀 Nu l-am văzut încă, poate mai aștept până apare nedublat, deși cică s-ar putea să nu apară.

11 Replies to “Test de cultură cinematografică #2”

 1. In pesoana tipului l-am recunoscut pe Florin…el Pierisc Jr. iar filmul cred ca-i Quod errat demonstrandum insa…nu cred ca-i vorba despre un test de cultura cinematografice cat de un test d e memorie . ARGUMENTATIE : daca n-ai vazut un film in care presteaza Florin Persic Jr. asta nu inseamna ca n-ai …cultura in domeniul respectiv . Daca n-ai vazut INCA : ” Pe aripile vantului ” , ” Ziua in care vin pestii ” sau “Z” al lui Gavras { si-ti pot enumera pana la Sf. Vasile titluri de filme ce reprezinta CULTURA CINEMATOGRAFICA } inseamna ca … este posibil sa n-ai cultura cinematografica dar…QED , sa fim seriosi ! Tat-su bunaoara , n-a avut nici macar un singur rol mai de doamne ajuta in filmografia romaneasca { exceptandu-l pe cel din ” Tunelul ” } insa , pe scena ” pe scandura ” a fost PIRAMIDAL INTOTDEAUNA dar , sa vina careva sa-mi spuna ca , daca n-am vazut piesa ” Tragedia optimista ” { am vazut-o stai linistit si , am vazut-o de trei ori } este posibil sa-mi fie pusa la indoiala cultura teatrala….Fireste , nu-i vorba despre dumneata dar , asa ca idee . D’aia zic ca-i d e fapt vorba despre un test d e memorie sau cel putin asa ar fi corect sa-ti fi intitulat postarea . Respect … pentru cultura dumitale cinematografica Aldus ! Inainte de-a incheia , iarta-mi indiscretia dar , chiar nu-nteleg pentru ce te plangi ca nu-l gasisi inca nedublat ? Stiu ca dumneata cunosti suficienta engleza pentru a intelege ce spun aia sau…ai ajuns si dumneata sa recunosti ceea ce spuneam eu mai zilele trecute despre cat rau face dublajul filmelor ? Mare prestatie artistica , fara suparare dar , chiar n-am prea vazut din partea alora . Fireste ca , pot fi subiectiv…

 2. Marian, cu tot respectul, juniorul este unul din exemplele excepție de la regulă – tatăl actor mereu mai bun decât fiul actor.
  Florin Piersic jr. e altceva. Altă clasă, altă cultură, altă valoare. Iar filmele în care a jucat sunt cu adevărat excepționale. Doar un titlu: Killing Time și e destul.

 3. @Renata Aveti dreptate in tot ceea ce spuneti iar cheia de bolta a argumentatiei dumneavoastra o reprezinta : ” Altă clasă, altă cultură, altă valoare.” Cat despre filmele in care-a prestat… sincer sa fiu , am vazut doar cateva si nici unul { exceptand-ul pe acela in care i-a fost partener Olgai Tudorache } nu a reusit sa ma dea pe spate . Si , pentru ca tot ati deschis subiectul “juniorul este unul din exemplele excepție de la regulă – tatăl actor mereu mai bun decât fiul actor.” aici am un exemplu care-i mai mult decat concludent zic eu : George Constantin vs. Mihai Constantin . Respect si sarutari de maini !

 4. […] Aldus a mai lansat o ghicitoare de-a lui, cinefilică. Din click în click, pornind de la Piersic jr., am ajuns la filmul Eminescu vs. Eminem. O micro-capodoperă alb-negru, din care curge umorul, inteligența și talentul școlii tinere de actorie și regie românească. […]

 5. Renata, îmi poți propune un subiect pentru un articol viitor. 😀

  Albinuțo, o să-l caut, că și tu și Renata l-ați recomandat. Mie îmi place cum gândește Piersic; din păcate n-a mai scris pe blog din 2012. Din fericire, probabil face filme. Am observat că Eminescu versus Eminem este regizat și produs de el.

 6. I-am frunzărit blogul în trecut. Dar am impresia că între timp i-au dispărut o mulțime de articole. Și le-o fi șters?

 7. ba chiar, as zice, un film cu florin piersic poate fi o dovada de… incultura cinematografica.

 8. Pentru mine este în mod cert o dovadă de incultură. Dar mă mai vindec cu recenzii. De aia le scriu, nu pentru că aș ști, ci ca să învăț.

Leave a Reply